www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Du och jag mot världen, Malin. Du och Jag.


Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Smakprov från idag. Bilden på mig är fotad av Malin.
Bästa vännen, vad skulle jag göra utan dig? ♥

Solnedgång




Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6

Igår var himlen helt underbar på kvällen! Stack ut och fotade en snabbis. Fick några fina bilder på himlen. Har ökat kontrasten liiite, annars är det väldigt likt verkligheten!

Dagens låt

WOOPA GANGNAM STYLE!
Woop, woop, woop, woopwoop, woopa gangnam style!
 
Har inte så mycket att skriva om här känner jag. Skola som vanligt idag, sen har jag bara varit hemma :)
Har typ en nerv i kläm i axeln så det typ hugger i armen i vissa rörelser... inte så trevligt.
Imorgon kommer Malin så förbered er på film! :)
Ha det bra så länge!
 

Dimmigt


Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Imorse när jag vaknade var världen ganska liten! Dessa bilderna tog jag efter frukost så här har dimman lättat något. Det är så fint med dimma tycker jag, lite mystik över det hela :) 
I skolan idag hade vi äventyrsbana/kompisbana/kalla-det-vad-du-vill och det var typ en "hinderbana" man skulle göra i grupp och hjälpas åt på de olika hindrena. Vid 12 hade vi skolfoto och det var massa krångel med tiderna så vi tog vårt gruppfoto idag och ska ta enskilt imorgon... Suck. Vid 2 tog jag och tre till i min klass bussen till stan för att gå på gymnasiematte :) Lärarn verkar jättebra och rolig och det ska bli kul att gå den kursen inne på PS.
När jag kom hem åt jag supergoda våfflor hos farmor och nu sitter jag här hemma vid datorn :) Ikväll blir det nog en liten ridtur i det fina vädret! :)

Go' kväll!


Hejsan! Det var ett tag sedan jag skrev här. Har helt enkelt inte haft tid eller inspiration till bloggen de senaste dagarna. Så blir det ibland :)
Nu sitter jag och äter lite efter en lång dag i skolan och på konfaledare-möte. Käkar fil med socker, kanel och cornflakes (PROVA det, SJUKT gott!!!) och dricker te med honung i. Mums mums! Samtidigt spelar jag lite DragonVale och kollar på Ung och Bortskämd (stör mig lite på dom, fattar inte hur man kan bete sig så illa, totalt tappade bakom en vagn, allihop... man bara hallå!?), så det är mysigt :)
Imorgon är det dags för skolfoto och så ska jag och tre till i klassen åka in till PS och ha gymnasiematte sista lektionen, kulkul! :)
Nu ska jag bara chilla och titta vidare på tv. Vi hörs!

Tvspelsweb

Jag är med i tvspelswebs tävling. Om jag vinner vill jag ha det här gråfiltret och de här gråkorten.

Skällinge marknad

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Idag var det marknadsdags för mig och Malin! Detta var också kickstarten för vårat projekt som är under uppbyggnad :) Igår kväll fick jag åka in till stan och panikframkalla bilder eftersom de vi hade beställt inte hade kommit (hej och hå, de skickades från FRANKRIKE...). Så på en timme fixade jag fram lika många och likadana bilder som vi hade beställt. Idag morse hämtade vi upp Malin och åkte till Skällinge. Vi var där strax innan 8 och marknaden började 9, så vi hann klippa och klistra fast bilderna på korten. Utöver korten vi sålde hade vi ett litet bildspel på Malins dator. 
Försäljningen gick jättebra! Efter bara 3 timmar hade vi sålt slut alla våra 32 kort. Vi lät datorn stå kvar med bildspelet och gick och kollade på marknaden i ungefär 3 timmar. Vi hann också med att ta en promenad till sjön under tiden, för det var ganska drygt.

Vad har vi då lärt oss av detta? Jo, nästa gång ska vi ha ett större lager bilder och beställa bilder tidigare! :)

Film från i tisdags

 
Här är filmen som jag lovade er! Klippte bort så mycket jag kunde, ändå blev den ca 20 minuter lång (inte så konstigt, hade 49 minuter filmmaterial från början...) Skakningarna beror på att jag filmade när vi cyklade, ni skulle sett det jag tog bort, haha! Vi ska försöka filma mer när vi är ute, bara för att jag tycker det är så sjukt kul att se såna här videos, hoppas ni också gillar det!

Flummigt

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Här får ni tre glada bilder från igår! Malin har fotat de som är på mig (så jag skyller oskärpan på henne, hehe). Har klippt ihop en film som håller på att sparas så jag kan nog ladda upp den på youtube imorgon, då lovar jag att lägga upp den här också, såklart! :) 
Första skoldagen var bra, vi gjorde inte så mycket. Imorgon har jag slöjd i 2 h 40 min först, så det är chill :) 
Ha det bra, god natt!

Flera oss

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Jag och Malin sprang runt och flummade så mycket i skogen att vi blev... många. Knasigt värre! 

Sista sommarlovsdagen

Malin som redigerat. (och fotat)

Det tar emot att säga det... men nu har sista sommarlovsdagen gått till ända (säger man så ens?). Jag passade på att göra det till en av de absolut roligaste dagarna genom att vara med bästaste Malin. Vi har cyklat runt som tvillingar och fotat och filmat en massa (film kommer, promise!) samt kivats om vem som hittade den riktiga Fläderstaven (det var jag, min var av fläder, Malins var av... tall.), snackat HP och skrattat. 
Vi fotade till vår "hemsida" fotomaffia (som är under uppbyggnad) och filmade för att... för att jag vet inte, se hur flummiga vi verkligen är? :) 
Det har i alla fall varit en sjukt rolig dag med världens bästa! Minns inte vad jag gjorde när jag inte träffade Malin var och varannan vecka... Känns som vi har träffats såhär mycket i typ flera år, fast det är typ sen i... början på detta året. Så sjukt mycket minnen, och fler ska det bli!
Ni får hålla er, bilder kommer upp imorgon :) Kanske även film? Får se, mycket material, så den kommer nog inte bli under 10 min.
Ha en bra kväll så hörs vi! :)

Dubbel

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Dubbel var ett tema på fotomaratonet i lördags. Bild nr 3 här ovan blev mitt bidrag.

Speglingen

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Upptäckte att jag hade ännu fler speglings-bilder från i lördags. Enjoy!

Six benches

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

När jag och Ida var i stan i lördags för att medverka i fotomaratonet (mer bilder från det kommer de närmsta dagarna) så gjorde jag ett litet dagsprogekt (eller vad man ska kalla det) och fotade bänkar :) Fick med 6 olika bänkar i alla fall, roligt roligt :)

"After all this time?" "Always."

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Igår när jag satt vid datorn så kom jag att tänka på mina egengjorda papper (som jag gjorde på en "marknad" på Munkagård för många år sedan). Jag letade fram dem och skrev upp massvis med citat ur Harry Potter. Har många papper kvar som säkert kommer fyllas så småningom :)

Glitter

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Såhär blev det när jag målade naglarna i förrgår! Massa glitter :) 

Cykel i motljus

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Två bilder från soluppgången i onsdags. Det var så fint ljus när jag och Malin skulle köra från sjön så vi stannade på grusvägen och fotade lite :) 

Målande

Foto: skitmacen
Såhär på kvällskvisten kände jag för att måla om mina naglar. De senaste dagarna har det varit turkost magnetlack men det var skavt och så kände jag för att måla nytt :) På sista bilden ser ni grunden, ni får se det färdiga resultatet imorgon om ni har tur, haha. På tredje bilden ser ni hur mycket jag älskar min Cameron, andra bilden är väl ganska okej och den första bjuder jag på, haha! 
Ni får ha en mysig lördagskväll, så skriver jag mer imorgon :)

Panorama över sjön

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6

Panorama på 10 bilder som fotades i onsdags med Malin.

Spegling

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Idag gick jag upp tidigt! Vid åtta var jag och Ida inne i stan för att vara med i Varbergs Fotoklubbs Fotomaraton-tävling :) Det var 5 olika teman; Spegling, Mjukt, Dubbel, Lagat och Sött. Bild nr 7 här ovanför fick vara med i Spegling. De andra bilderna kommer upp lite senare ;)

Skjorta, kavaj och rrrrooooooosa byxor

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

När vi var i Dalarna åkte vi till Kupolen, Borlänge och shoppade lite. Där hittade jag två bikinis på Stadium för 128 kr, sammanlagt (ett riktigt kap!) och dessa neonrosa byxor på HM för 99 kr! :D Försökte så gott det gick att göra färgen rättvisa på bilderna.

Stjärnigt

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II + Stjärnfilter 6x

Behöver jag säga mer än att jag älskar mitt stjärnfilter?

Tre favoriter

 Stiftelsen – Vart jag än går
 Wet Wet Wet – Love Is All Around
Third Eye Blind – Jumper
 
Tre sjukt bra låtar! Vill aldrig lyssna sönder dem :love:
Nej, nu får jag dammsuga innan Malin kommer, vi hörs!

Tidig morgon

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6

I morse ringde väckarklockan klockan 5! Efter ungefär en halvtimme kämpade jag och Malin oss upp ur sängen, haha. Fattar inte riktigt hur vi orkade... Fem minuter senare hade vi i alla fall kläder på oss och vi satte fart mot sjön. Sjukt kallt var det att cykla :o Det var fint för det var dimma över åkrarna (och över sjön), och det var alldeles stilla :)
Var väl vid sjön i en knapp timme innan vi bestämde oss för att gå genom det daggiga gräset tillbaka till cyklarna. Vi blev ganska blöta om fötterna kan jag säga! Var hemma vid sju igen och då gjorde vi frukost och kollade på Yes Man :)
Nu ska jag äta lite innan jag går och lägger mig, det har varit en lång dag. God natt! :)

Aska

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Fotade även Malins söta kattunge igår när jag var där, sjukt söt är hon! Vill ni se mer bilder? :D

Malin och Ivory

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Fotade Malin och Ivory igår. Här är lite smakprov :)

Harry Potter Complete 8-Film Collection Blu-Ray

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

400 spänn på Gekås. Materiell lycka!

Två från Dalarna

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
I fredags morse åkte jag, mamma och brorsorna till mina kusiner i Dalarna. Nu, ungefär fyra dagar och tvåhundra myggbett senare är vi hemma igen! Har varit en rolig helg med mycket lek, bad, svamp- och bärplockning, gokart-körning och shopping. :)
Nu måste jag duscha och gå och lägga mig, för imorgon ska jag till Gekås! ;)
God natt!

Eliten

Elitlaget Sverige, 1337!
 
Brorsan visade mig denna på twitter igår, hur grymma är inte Sverige!?
Nu ska jag strax sätta mig i bilen och åka upp till Dalarna där jag kommer befinna mig under helgen. Kommer nog bli lite tomt här tills jag kommer hem, men ni får stå ut, för jag hoppas på att ha massa bilder med mig hem!

Tonvis med bilder

Canon EOS 600D + Diverse objektiv och tillbehör

Puh!
Det där tog ett tag, men nu är de här, bilderna från fotorundan i skogen med Ida i fredags (?). Tänkte att det är lika bra att ta alla i ett inlägg så är det färdigt. Blir så hattigt annars, med massa små inlägg :) Ikväll bänkar jag och Malin upp oss i soffan för att se den sista Harry Potter-filmen! Sedan har vi sett alla tillsammans, vad blir det sedan för filmserie? (Ge gärna förslag!) Nej, nu måste jag gå, vi hörs!

Me, myself & I

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Japp, detta är jag då, i egen hög person. Långt ifrån normal. Menmen, man blir som man umgås (jag nämner inga namn...) ;) 

Felix

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Igår när jag kollade Malins blogg såg jag att hon hade fotat deras kattunge Aska. Då blev jag så sugen på att fota Felix. Jag kan väl säga att det var lättare sagt än gjort. Att leka med honom samtidigt som att fota var ju inte himla enkelt, haha! Blev lite brus i bilderna också, för jag var tvungen att ha ISO1600 (kan ta det med ISO i ett tips-inlägg). Men några bra bilder fick jag i alla fall, de ser ni här ovanför! :)

Galenpanna

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
(Bilden är lite liten för jag sitter på skitmacen och har inga bilder där så jag kopierade från Dayviews.)

En till bild från i söndags när jag fotade lite självporträtt. Inte så seriös dock, haha! Tränade mest på att fokusera på ögonen så att de skulle bli knivskarpa. Efter lite redigering ser det riktigt bra ut tycker jag :)
Nu ska jag strax gå och lägga mig, så god natt på er!

Maja och Maike - Smakprov från Valingedagen

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS

Redigerade en bild lite snabbt från hästuppvisningen på Valingedagen. Det är Maja (min "tränare"/"ridlärare") och friesern Maike, 7 år på bilden. Jättefin uppvisning av dem! Frieserhästar är så maffiga!

Blixtar och dunder

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
på de flesta bilderna.
Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
på någon bild.
Förra tisdagen satt jag på min brors rum och gjorde inget speciellt när himlen lystes upp av en blixt. Då flög jag till mitt rum för att hämta kameran och stativet! Det åskade inte (ovädret var väldigt långt bort) så det var svårt att veta när det skulle blixtra till. Men med lite tålamod (och väldigt mycket tur) fick jag några bra blixtbilder! Superhäftigt! Kunde stått där hela natten om det vore så, det är så fascinerande :)

OS-ringarna och Union Jack

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Häromdagen målade jag naglarna. Fick bli Storbrittanniens flagga och OS-ringarna nu till OS i London 2012 :) Finfint!

Självporträtt

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Igår gick jag ut en liten stund och fotade lite självporträtt. Testade att redigera lite mer i Photoshop med denna bilden och det blev bra tycker jag! Najs :)
Kommer massor med spännande bilder så småningom!

Kär ägodel i tusen bitar

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Igår när jag var och skulle ta in min kusins häst hände det något förskräckligt. Jag tappade min kära mobil i betonggolvet. Självklart hamnade den på hörnet så hela skämen sprack. Hade den hamnat på något annat än just hörnet på skärmen hade den inte gått sönder. Otur som man har slutade även touchen att fungera i samma veva... Jaja. Blir bara till att lämna in den och hoppas på att det går på hemförsäkringen och att jag bara behöver betala självrisken. Men förvänta er ingen instagramuppdatering de närmaste veckorna i alla fall!

Myra

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 + Kopplingsring + 
Canon Lens EF 50/1,8
Var ute och fotade i skogen med Ida idag :) Bilder kommer så fort jag har tid, just nu njuter jag av sommaren!

Steget

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Foto: Malin
photoab