www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Vinterfilm

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8

Cupecake-bak

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Bakade cupcakes idag. Gjorde lila frosting denna gången, blev supersnyggt! Hoppas de är goda också, för kaksmeten var det... Hehe :)

Viktoria och Suzie

Canon EOS 600D + Viktorias Sigma 70 - 300mm
Fotade Viktoria och Suzie idag! Blev inte så nöjd med bilderna... Var ovan med objektivet och ljuset var dåligt :/ MEN vi tar nya tag! Ska förhoppningsvis fota Viktoria, Suzie, Moa och Nattúr snart :) Får bli på en helg då, så att det är dagsljus åtminstone!

Bilder från helgen

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Spenderade största delen av helgen hos bästa Malin :) Alltid lika roligt! Fotade inte så mycket eftersom det snöade hela lördagen, men blev en del bilder på söndagen. Redigerade några för att lägga upp här, kanske kommer mer! Får se hur det blir ;) Är i övrigt väldigt nöjd med den översta bilden, den blev så fin i ljuset!
He det bra :)

Invinsible car

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Fotade den fina stjärnhimlen innan men det gick inte så bra :/ Fick med en bil utan att det var meningen, blev rätt coolt :)

Mys

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Sitter hemma hos Malin och myser :) Käkar chips, lyssnar på musik, surfar på internet och skrattar :) Åkte hit efter lunch i snöstormen, och då tolkade vi! Superkul! Första gången jag tolkade så det var häftigt :)
Sen höll jag på att sätta head-shot på Malin med en snöboll, men jag missade med några cm...... Men vänta bara! Haha!
Ha det bra, kanske slänger upp nåt mer ikväll, får se hur det blir :) Ha det bra så länge!

Varför?

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 IS
Den Bibeln vi fick på Konfan är så fin! Det är liksom "klotter" i den, på viktiga ställen, kommentarer, tips på filmer, böcker och låtar till texten, you name it! Superroligt att bara bläddra i den, bara för att den är så fin.

Obestämd form singular: en peng Bestämd form singular: den pengen

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Jag vill ändra headern och bakgrunden (som i nuläget är vit) för jag är inte nöjd... Aja, får bli en annan dag det :) Har inte blivit så mycket uppdatering här nu, men har kommit i en inspirations-nivå-noll-vecka, eller nåt sånt. Ge gärna tips på om ni vill se nåt speciellt!

Malin och Ivory Buck

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 IS
Fotade Malin och hennes häst Ivory Buck igår. Superkul som alltid! Bilderna blev väl inte perfekta, men helt okej :) Flera som är riktigt fina faktiskt! Malin och Ivory är fina i alla fall :)
Vill ni se mer bilder?

Tagga den taggiga taggen med 'tagg' och de andra taggiga taggarna taggar ned

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 IS
Där fick jag till det! Taggigt värre!

Stjärnornas himmel

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 IS
En favoritbild från kvällen då jag fotade stjärnor med Malin, det är den bilden jag har i headern :)

Kamerafilter

Hejhej!
Det var någon som undrade vad man använder kamerafilter till, så jag tänkte förklara lite enkelt om olika filter :)
Filter skruas alltså på ovanpå linsen, längst ut på objektivet. Vilken storlek ni ska ha på filter kan jag skriva om en annan gång :)
_____________________________________________________________________________________
UV-filter: UV-filter används som skydd mot damm, smuts, etc. och för att inte linsen ska skadas. Hellre ett skadat UV-filter som du kan köpa nytt för ca. 80kr (på tvspelsweb.se) än en trasig lins som kan kosta flera tusen att laga/köpa nytt objektiv.
Jag fick hem två UV-filter idag. Jag köpte dem på tvspelsweb.se och har ett på varje objektiv.
_____________________________________________________________________________________
Stjärnfilter: Ett stjärnfilter ha ett litet rutmönster etsat på glasytan (se bild nedan) som förvandlar punktbelysning (så som julgransljus, etc.) till stjärnor. Filtret livar upp bilden! Det finns 3 olika "sorters" stjärnfilter; x4, x6 och x8. Siffran visar hur många "utskott" det blir, alltså hur många "armar" stjärnan får.
Jag har ett stjärnfilter x6.

_____________________________________________________________________________________
ND-filter/Gråfilter: Ett ND-filter tar bort en del av ljuset som kameran tar in. Det funkar alltså ungefär som ett par solglasögon. Man kan använda ett ND-filter en solig dag för att minska ljuset, eller om man ska fota ex. en bäck med lång slutartid under dygnets ljusa timmar för att förhindra överexponering. Det finns många olika styrkor på ND-filter som tar bort olika mycket ljus.
Jag har ett ND4-filter, det tar bort ganska mycket ljus, 75% har jag för mig.
_____________________________________________________________________________________
Close up-filter: Ett close up-filter fungerar som ett förstoringsglas, och som man hör på namnet så kommer man närmare motivet. Det finns flera olika styrkor på close up-filtren och beroende på vilken styrka man har kommer man olika nära motivet. +1 är minst och +10 är "högst", alltså kommer man mycket närmre om man har +10 än om man har +1. Man kan även kombinera de olika styrkorna för att komma ännu lite närmare motivet.
_____________________________________________________________________________________
Det finns massor utav filter men de här är de jag kan mest om/känner till mest. Vill ni att jag ska skriva om fler så säg till, kan vara krångligt att förstå alla jobbiga ord i fotospråket i början, haha!
Vill ni köpa/läsa mer om filter kan ni kolla in här -> LÄNK

Mr. Markoolio ♥

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8

Frostigt gräs

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Är riktigt nöjd med denna bilden! Bokehn, ljuset - allt! Objektivet gör det ju inte precis svårare att få fina bilder, haha :) Ett riktigt kap! Ni som funderar på att köpa det - gör det :)

Välkommen till photoab.blogg.se!

Hej och välkomna till min nya blogg! Jag har tänkt att detta ska vara min fotoblogg - och endast fotoblogg. Vill ni läsa om min vardag kan ni kolla in min vardagsblogg -> [LÄNK]
Lite information om mig ser ni överst i sidomenyn :)
Designen är i stort sett klar, lite krångel på kommentarssidan som ska fixas bara! :)
Ännu en gång: Välkommen!

Tryck F5 eller cmd+R om det inte ser rätt ut

this is me

Mitt namn är Alma Bengtsson och det är jag som driver denna bloggen. Jag är född på våren år 1997 och just nu läser jag estet med inriktning på estetik och media på LBS Varberg. Där trivs jag hur bra som helst och gymnasieåren kommer säkert bli jättebra!
 
Jag har sedan slutet av 2008/början av 2009 varit intresserad av fotografering och nu känns det hundra procent rätt för mig och jag hoppas kunna arbeta med fotografering i framtiden. Jag vet däremot inte än vilken typ av fotografering som passar mig bäst, så det blor spännande att se var jag hamnar i slutändan!
 
Större delen av mitt liv har jag även befunnit mig i stallet och bland hästar, vilket jag fortfarande tycker mycket om. Jag har en egen häst här hemma på gården där jag bor som jag rider och sköter om.
 
Annars då? Jag älskar England av hela mitt hjärta och hoppas kunna flytta dit en dag. Harry Potter kommer föralltid att vara mina favoritböcker/filmer no matter what och jag är besatt av de brittiska banden McFLY och BΔSTILLE.
 
Ja det var väl det. Välkommen!
 
-

My name is Alma Bengtsson and I'm the one writing this blog. I'm born in 1997 and right now I am studying media at LBS Varberg. I like my school and the years there will be good, I hope!
 
I have been into photography since the end of 2008/start of 2009 and I hope I can work as a photographer when I'm older. I don't really know what kind of photography that is my type, though, so we'll have to see what the future brings!
 
I have also been going horse riding since I was like 7 and I still love horses. I've got my own horse here at the farm where I live that I ride and take care of.
 
Something else? I love England with my whole heart and soul and I hope that I can move there some day. Harry Potter will forever be my favourite book and film series and I'm obsessed with the british bands McFLY and BΔSTILLE.
 
Yeah, I guess that was it. Welcome!

archive

January | February | March | April | May | June | July | August | September | October | November | December
 
 
 
 
 
 
 
 
photoab