www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

1317 Broka och Sandra

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Fina Sandra och hennes söta kalv! :love:
 

1305 Lisa och jag

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Foto: Sandra.

Innan idag gick jag och Sandra ut och fotade varandra tillsammans med våra kalvar. Kanske inte har sagt det tidigare, men på onsdag drar jag iväg på ett kalvläger! Ska bli jätteroligt :) Sedan på lördag är det utställning och då visar man upp sin kalv. Det kallas Showmanshipp men jag kan ta mer om det en annan gång om ni vill veta! :)

Utrustningstips!

Fick en fråga om jag kunde tipsa om ett bra, men billigt objektiv. Visst kan jag göra det! Objektivet jag älskar mest, det billigaste och mest prisvärda på marknaden:
Canon Lens EF 50/1,8 II [länk]
(För er med Nikon: Nikon AF Nikkor 50/1,8D [länk]. Snäppet dyrare än Canons, men har man Nikon så är det motsvarigheten till Canons 50/1,8)
Jag använder mitt 50 allt som oftast, och det är underbart att ha om man fotar porträtt! Ljusstarkt (vilket betyder att det har ett lågt bländartal, kommer skriva om bländare i ett annat inlägg snart) och skarpt objektiv. Så om ni funderar på att köpa ett nytt allround objektiv, så satsa på ett 50/1,8!
Min älsklingsglugg :love:
 

Glädjen

Ni anar inte hur glad jag blir när jag ser en kommentar som denna. TACK TACK TACK NI ÄGER!

Spoiled heart

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Glad midsommar allihopa!

Sunset

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 

Havet

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Igår hämtade Malin upp mig vi nio och vi åkte till stranden. Där riggade vi upp för solndegångsfotografering! Blev inte riktigt som vi hade tänkt för solen gick inte ner i havet... haha! Vi får åka igen i september eller nåt, när den har flyttat sig :)
När vi satt där och fotade kom en kille fram till oss och frågade: "Skulle ni kunna fota när jag och min filckvän badar och skicka de bilderna till mig sen?" Vi såg väl ut såhär: "???" Så sa han: "Ja, jag ska fria till min flickvän nu och hon vet ingenting!" Så himla gulligt! Så vi får skicka de få bilderna vi hann ta till honom sedan :) 
Min favorit är helt klart den översta! 
Vilken är din favorit?
 

Fontänigt

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Två bilder från gårdagen! Kan säga att vi fastnade vid denna fontänen en stund... Haha! Solen stod perfekt och var så roligt med lång slutartid :) Dock såg vi nog ut som världens turister när vi gick runt och fotade... Ett tag funderade vi på att börja prata med annan dialekt eller på ett annat språk för att vi verkligen skulle bli turister... Haha!
 
 

Du och jag, Malin

Canon EOS 600D +   
Canon Lens EF 50/1,8
Hej igen! Igår vid 5 hämtade Malin mig och vi åkte in till stan. Där väntade pizza och biobesök! Vi var inne ca 20 över 5 så vi fick skynda oss till bion och hämta ut våra biljetter eftersom man måste hämta dem en timma innan bion börjar. Vi hade tur och fick dem precis halv 6! När vi hade hämtat biljetterna styrde vi stegen mot Campino (stans bästa pizzeria, helt klart!) och beställde var sin barnpzzia, jag tog en Campino och Malin en Capricciosa (?). När vi hade ätit oss proppmätta skyndade vi oss tillbaka till bion och köpte lita snacks och godis innan vi gick in. Filmen vi såg var "Snow White and the Huntsman" och den var riktigt bra! Hände saker hela tiden så det kändes inte som att den var 2 timmar och 7 min lång! Samma regissör som på "Alice in Wonderland", så var lite samma stuk i denna filmen. Riktigt bra! Så om ni funderar på att se den, sluta fundera och bara gå!
Efter filmen fotade vi lite i stan. Folk stirrade ut oss som om de aldrig hade sett en person med kamera förut :( Kan också ha berott på våra foto-ställningar (se mer på Malins blogg)... Menmen! Tog oss också ner till havet och var där en stund innan vi var tvugna att åka hem! Riktigt rolig (och spännande) kväll med gos mat, bra film och härligt sällskap! :love:
Mer bilder kommer!

Alexander Koshelkov


WOW, säger jag bara. Mer bilder och filmer av denna fantastiska photoshopguden HÄR och HÄR.

Kossan mu-mu

 
Canon EOS 600D +  
Canon Lens EF 50/1,8
Ända sedan jag såg dessa bildernafotogeniquee's blogg har jag velat fota när det är lite sådär halvmörkt, så att det blir lita analog känsla av bruset som blir (p.g.a. det höga ISO-talet man behöver använda) och i lördags kväll när min vän Lisa var här gick vi ut och jag fotade korna lite :) Blev inte jättemycket brus-effekt, men jag gillar kvälls-känslan! 

Fullt upp

Jag är så glad att ni varje dag går in och kolla bloggen, uppdaterade ingenting igår (tyvärr!) och ändå var det många som hade varit inne och kollat efter något nytt inlägg (som aldrig dök upp). De senaste dagarna har jag haft fullt upp (trots att jag har sommarlov) med allt från kalvträning till cykelturer och bad i sjön! Har en del bilder från de senaste dagarna och kommer lägga upp någr här strax, ska bara välja ut och redigera dem först :) 
Det jag egentligen vill säga med detta inlägget är att jag är så sjukt glad över att det är så många som är inne på bloggen, och glöm inte att jag blir ännu gladare om ni lämnar en kommentar!
Ni kan föja mina dagar på Instagram också, där heter jag ikcuhc.
Gör även länkbyten för de som vill, alltså, du lägger en länk till min blogg i din meny och vice versa, lämna en kommentar om du vill byta! 
:)

Rösta på mig!


Är med i tävlingen som Saras Matkasse har och jag skulle bli så sjukt glad om ni gick in och röstade! Man kan rösta en gång om dagen, min bild hittar ni HÄR.

Drömlikt


Canon EOS 600D + 
Canon Lens EF 50/1,8
Måste jag berätta för er hur mycket jag älskar mitt 50mm/1,8? Det tillsammans med blå himmel och ett träd fullt av blommor, det är kärlek :love:

Munkagård & Plönninges Studentbal 2012


Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Lite bilder från Studentbalen som var den 27 maj (ja, lite sen med bilder, men vad gör det!). Hade inget att göra innan så redigerade ett par bilder :)
Vill ni se mer av de här?

Betygen


Lite instagrambilder, menmen. Ni kan väl leva med det bara. Bara för idag.

Är väldigt nöjd med mina betyg! Fick nio B (bild, spanska, matte, kemi, fysik, biologi, geografi, historia, slöjd) och sedan resten C (sju ämnen) utom i HK (där jag hade lyckats få bara ett D?) men det får jag jobba upp i nian :) SJUKT NÖJD I ALLA FALL! :D

SOMMAR



Before I die

Sommarlov!


Jaa, dåhär såg jag ut på skolavslutningen då! Äntligen looooooov
Har ju "ny" mobil nu så följ på instagram: ikcuhc ;)
Några av dagens låtar:

Culture Club – Karma Chameleon
Alice Cooper – Poison - Single Version
Cyndi Lauper – Girls Just Wanna Have Fun
Ray Parker, Jr. – Ghostbusters - from "Ghostbusters"

ikcuhc @ instagram

Nu hittar ni mig även på instagram! Följ mig: ikcuhc @ instagram!
(Blev tyvärr ingen bild :( )

Before I die




Har nu gjort en ny kategori som heter Before I die och i den kommer jag lägga upp såna här bilder (som jag har gjort själv, och bilderna i texten har jag fotat själv också, eftersom detta är vad jag (parentes i parentes och Malin) har tänkt göra innan vi dör). Hoppas ni gillar det! Har en hel hög med grejer så tar lite tid att göra alla, haha. Menmen, roligt att ha i alla fall :) (rörigtext.se)

Luftballong

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Såg ut genom fönstret igår och såg en luftballong, fram med kameran och fyra av ett par bilder! Synd att det var så disigt bara, annars hade det kunnat bli riktigt bra :) Men denna blev också helt okej!

Nya blogg.se


Hade kryssat i nånstans att jag ville testa det nya blogg.se och idag när jag skulle logga in fick jag det nya! Var i början helt förvirrad men nu känner jag faktiskt att detta kan bli något riktigt bra! I kodmallen är det mycket lättare att hitta grejer för texten har olika färg beroende på vad det är, samma i stilmallen, fast inte lika mycket :) Det är också bra att man ser statistiken direkt när man är på översikt så man behöver inte klicka sig dit. Man kan också göra snabbinlägg, det kan man göra om man t.ex. inte behöver ändra så att texten är i mitten, om man behöver punkter, kursivt, länkar osvosv. Om man måste redigera texten på något sätt så får man skapa ett nytt inlägg, och det hittar man på den gröna knappen bredvid blogg.se-ikonen :)
Mer som är bra... Bilduppladdningen! Har hatat den förra uppladdningen sen jag började (typ) för den öppnar ett nytt fönster och så ju... Men här kommer den i högerkanten, även arkivet är där.
Mycket bra grejer i nya blogg.se tycker jag! Snyggare också :) Nu ska man bara lära sig det ;)

I belive I can fly

Bilden på mig har Anna fotat.
Canon EOS 600D +
Canon Lens EF 50/1,8
Här är lite bilder från igår när Anna var här :) Blev en massa bilder med fotade med hennes kamera också så de kommer när hon har skickat dem ;)
Hade i alla fall en sjukt rolig eftermiddag med bästa Anna och hoppas att vi kan va en massa i sommar! :D

Satsuma Body Butter

Canon EOS 600D +
Canon Lens EF 50/1,8
Anna var här igår och ovan ser ni en bild från gårdagen :) Fy fasen vad vi skrattade när vi var ute och fotade med paraply och allt, bilder kommer såklart! Ska bara redigera och välja ut först :) Berättade för Anna lite om bländare och så, hoppas hon förstod något, haha" ;)

Tävlar, tema Sommar

Är med i en fototävling hos Alice (länk tävlingsinlägget) där man kan vinna något från Tvspelsweb för max 200 kr. Temat är "sommar" och jag tycker denna bilden är så härligt somrig så jag valde den! :) Om jag vinner skulle jag vilja ha DET HÄR!

Överraskning

De senaste dagarna har jag varit så sugen på att göra bloggdesigner att jag knåpade ihop en som en överraskning till min vän Anna (faktiskt en av de personer jag har känt längst i mitt liv ). Nu är jag äntligen färdig och jag är helnöjd! Tänk vad mycket jag lärde mig när jag gjorde min egen design, till Annas design tog jag inte hjälp av någon alls :P Anledningen till att jag gjorde en design till just Anna var att den hon hade innan var ganska ful (...) och eftersom hon ska börja blogga mer nu så tyckte jag att hon behövde fräscha upp sin blogg!
Surfa in på Annas blogg och kolla in designen, lämna gärna en kommentar i detta inlägget om vad du tyckte - och släng iväg ett par ord till Anna när du ändå håller på! :)
Ha en bra lördagskväll allihopa, kram 

Studentyra







Avslutar med en bild på bästa Johanna, grattis till studenten!
Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Igår tog min näst äldsta kusin, Johanna, studenten! Hon har gått jordbruk på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker, Varberg. Var och tittade när de sprang ut och på deras flak-cruising och sedan var det kalas hemma hos Johanna :) Vi åt massa god mat och fast regnet öste ner var vi glada allihop!

Kooliobollen

Min snygging :love:
Vilade en stund.

Haha, denna bjuder jag på!
Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Foto: Malin
Esmeralda undrade om jag inte hade fler bilder att visa, såjag tänkte att jag kan ju lägga upp lite fler ikväll :) Kommer antagligen mer bilder imorgon med, från hela gårdagen, om ni vill se såklart! :)

Mr. Markoolio, jag älskar dig ♥

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Foto: Malin
En superhärlig bild från igår! Hade varit ännu bättre om hela mitt huvud kom med, men ni anar inte vad bilder betyder för mig. Känslan är underbar :love:

Grillkvällen med Malin

Canon EOS 600D +
Canon Lens EF 50/1,8
Bilden på mig har Malin fotat.
I förrgår grillade jag och Malin finfint kött och shamallows (inte marsmallows, shamallows). Det var supergott! Det tog lite tid att få igång grillen med sedan grillade vi som om vi gjort det hela livet, woooohooo!
Hade i alla fall en superkväll, du är bäst Mauolin :love:

Venuspassagen

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
I går ställde jag och Malin väckarklockan på 4.00 för att kunna gå upp och bevittna Venuspassagen (som ägede rum idag mellan ca 0.00 och 7.00) Solen gick inte upp förrän typ 5 så då var vi mer än redo! Blev en hel del bilder, och det var en häftig upplevelse verkligen. SYND OM ER SOM INTE GICK UPP SÄGER JAG BARA, det dröjer ju NÅGRA ÅR TILL innan ni får nästa chans (ca 105 år)!
Ha en bra morgon, uppdaterar med bilder från igår lite senare!

Så underbart vackert

När jag såg den här filmen var det nära att jag fällde en tår över hur sjukt vacker Jorden och universum är. Man kan inte fatta hur jäkla stort det faktiskt är... :love:
Missa inte Venuspassagen imorgon bitti, mer information HÄR.

Min kamerautrustning

Canon EOS 600D Digital (aka Cameron), är min egna lilla ögonsten. Den följer mig i vått, eh torrt och torrt och jag kan inte säga annat än att jag verkligen älskar den! Det är verkligen en toppenkamera!
Jag fick Cameron i julklapp 2011, och jag har nog aldrig blivit så förvånad (eller glad) i hela mitt liv. Trodde det var ett objektiv, men icke sa nicke! Det var en helt fantastisk och underbar KAMREA :love:
Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6, ja det är en väldans massa siffror och bokstäver! Jag ska berätta för er vad de betyder strax. Detta är alltså mitt kit-objektiv, det objektivet man får tillsammans med kameran. Detta objektivet växer man ifrån ganska snabbt, och jag har ju fotat med mammas och pappas kamera innan, så jag har fotat med kit-objektiv sedan 2009 (ungefär). Jag skriver mer om det första objektiv jag köpte själv här nedanför.
Så till alla siffror och bokstäver!
Canon = Objektivets märke
Zoom Lens = Betyder att det är ett zoom-objektiv
EF-S = Objektivfattning, alltså passar detta objektiv till kameror som har EF-S-fattning.
18-55 = Objektivets brännvidd.
3,5-5,6 = Objektivets LÄGSTA bländartal/största bländare (lägsta bländartalet på zoom-objektiv ändras ofta när man zoomar)
Sådär ja! Nu hoppas jag att ni vet lite mer om hur man läser av ett objektivs namn
 
Lite bilder som är tagna med detta objektivet hittar ni HÄR och HÄR.

Canon Lens EF 50/1,8, är det första objektivet jag köpte för mina alldeles egna, ihopsparade kamerapengar (som blev över när jag helt plötsligt fick Cameron). Ett objektiv med stor bländare (lågt bländartal) och lagom brännvidd. Det låga bländartalet gör också att man får ett riktigt härligt skärpedjup, men det kan vi ta i ett annat inlägg!

Detta är mitt absoluta favoritobjektiv och jag använder det flitigt. Perfekt till porträtt och allt annat. Toppen! :love:

Lite bilder som är tagna med detta objektivet hittar ni HÄR och HÄR.


Canon Zoom Lens 55-250/4,0-5,6, är mitt objektiv med lång zoom. Ett bra objektiv (enligt mig) med bra skärpa och färger. Man kommer riktigt nära också, fast det "bara" är 250mm brännvidd.

Lite bilder som är tagna med detta objektivet hittar ni HÄR och HÄR.

 


Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1 är mitt macro-objektiv. Har precis köpt det så har inte hunnit testa så mycket men det känns sjukt bra. Har velat ha detta jättelänge så känns jätteskönt att det ligger i kameraväskan nu!
 
Lite bilder som är tagna med detta objektivet hittar ni HÄR och HÄR.
 

Kommer mer info.

Artikel om motljusskydd

Jag har skrivit en artikel om motljusskydd till sidan motljusskydd.se. Artikeln hittar ni HÄR eller genom att klicka på bilden!

Sneak-peek på utrustningsinlägget

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Här får ni en bild som är till kamerautrustningsinlägget! Jag kan bara säga en sak om detta objektivet (på bilden) och det är att jag älskar det :love: Får ni någongång chansen att köpa ett 50/1.8, så gör det!

Husdjur

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 + Kopplingsring +
Canon Lens EF 50/1,8
Förlåt till alla er som har spindelfobi, men kunde inte låta bli att lägga upp denna (trots att den är något oskarp) för den hade så coola ögon! Nog inte sista gången jag fotar spindlar, eller andra små varelser heller för den delen, de är ju så häftiga!

Info om kamerautrustning

Just nu har jag inga bilder eller någon info om min kamerautrustning att ge er, ska se om jag kan fixa det så snart som möjligt!

Fixat!

Problemet i sidomenyn är löst (ganska stolt att jag hittade felet själv, hihi) och nu är allt som det ska vara! Hoppas ni gillar't, för det gör jag! :)
Uppdatera (f5/cmd+r) om det inte ser rätt ut!
Samma som innan; säg till om det är något som ser konstigt ut så ska jag kolla upp det! TACK :)
EDIT: Hade visst fel länk till bloglovin', så den gick till min gamla blogg. Nu är det fixat också!

Upprepning i sidomenyn

Det verkar inte vara bara jag som ser att det blir upprepning i sidomenyn. Menyn till vänster i bilden är hur det ska se ut och menyn till höger är hur det blir nu. Designen är helt perfekt på testbloggen, men här blir det bara pannkaka... kan det vara alla länkar jag har i bilder och kategorier mm. i menyn? Hjälp nån!!! :O

Ny design!

Ser det inte ut såhär? Klicka f5 (windows) eller cmd+r (mac).
Är SÅ SJUKT NÖJD med designen denna gången! Verkligen supersnyggt! Har gjort hela designen själv för er som undrar (har dock fått lite småhjälp med koder av mina fina vänner). En eloge till Malin som har fotat den fina bilden i headern, TACK! :love:
Vad tycker ni?
Meddela också om det är något som ser fel ut, tack! :)
photoab