www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

New in

Linne 99:-

Topp 99:-


Shorts 149:-
Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Fick hem dessa snygga kläderna häromdagen från HM :) Älskar den vinröda! Så snygg :love: Gillar linnet och shortsen också såklart, haha ;)
Ny kategori: Outfits/Min garderob. Ska försöka lägga upp lite mer outfits och så :)

Blomma

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 + Kopplingsring +
Canon Lens EF 50/1,8
Hejhej! Sitter i skolan och gör slöjdutvärdering. Tog en paus och passade på att skriva här. Har ju inte lagt upp något på ett par dagar, trots att jag fotade en massa i helgen. Blir förhoppningsvis en del fotande denna helgen också! På söndag ska jag på en Natural Horsemanship Inspirationsdag med clinic hos några jag känner :) Kommer bli super! Den 21e april ska jag träna för Norah Kohle så det blir bra med en liten kick nu till helgen :) Kommer bli grymt!
Nu ska jag fortsätta med min utvärdering, hej då! :)

Fåglar i dimman

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Hej! Igår gick jag ut i dimman och testade mitt nya objektiv på riktigt :) Fotade fåglarna som flög runtrunt. Det kan bli magiska bilder med fåglar i dimman! Jag gillar alla bilder, men 2an och 3an är mina favoriter :)
Vilka är era favoriter?

Sunset

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8

Okej, riktigt såhär snygg var inte solnedgången, jag redigerade faktiskt lite. Men ändå. Jag älskar trädsilhuetter (ja, jag brukar stava sil(h)uett med H)!!! Så vackert :love:

Ha en bra kväll :)

Recension av blixt-diffusor från tvspelsweb.se

Nu har jag fått den stora äran att få recensera ännu en produkt från tvspelsweb.se (har även fler saker på lager jag kommer recensera och skriva artiklar om). Denna gången handlar det om en pop-up blixt-diffusor!
Blixt-diffusorn gör att man inte får ett så hårt ljus som man annars brukar få av en blixt (speciellt den inbyggda pop-up blixten!), den sprider ljuset och gör det mjukare helt enkelt.
Fler bilder finns här.
När jag väl hade fått på diffusorn på kameran var det bara att sätta igång! Här nedan ser ni lite skillnadsbilder.
Utan diffusor.

Med diffusor.
Själv tycker jag att det ser otroligt bra ut. Man slipper det hårda ljuset som är rakt på och det blir ingen hård skugga bakom. Jag rekommenderar er verkligen att köpa denna pop-up diffusor från tvspelsweb.se!
Jag har nu ganska många produkter från tvspelsweb och de har otroligt bra grejer, och grymt snabb frakt! Massa cred till dem!

GIFs på skorna

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8

Gjorde två GIFs också, hihi ;)

Converse All Star

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8

Hejhej! Köpte som sagt ett par megasnygga, gröna Converse i helgen, och här är dem! Var tvungen att ta lite ordentliga bilder på dem tyckte jag :) Så snygga att jag tror jag tuppar av :love:

Om jag gillar dem? JA!!!!!!

Skjorta

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8

Hejhej! Den snygga skjortan ni ser på bilden köpte jag igår på Gekås :) Blev en hel del andra fynd också. Inne på Gekås blev det lite kläder och så. På Sko-Boo köpte jag ett par grymt snygga, gröna Converse :love: Är det bra väder imorn kanske jag tar lite bilder :) Köpte också ett Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4-5,6 IS på Net-On-Net också :D Har ett motljusskydd som jag fick av tvspelsweb.se som jag ska skriva en artikel om, så nu är jag redo för sommarens alla hästtävlingar :D
Ha det bäst :)

Min artikel på kamerafilter.se

Har skrivit en artikel om ND-filter som ni hittar genom att trycka på bilden :)

Filmen

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8

Kom på att jag har glömt att visa er filmen på lammen som jag gjorde häromdagen :) Bättre sent än aldrig?

VattenGIF

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8

Motljus

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Ser ni så rund solen blev? Woooooow liksom. Gjorde det vanliga idag igår, skolan, longerade Markoolio (vilket gick JÄTTEBRA :D) och varit på Konfa :) Har också sett mitt livs första stjärnfall. Lagom coolt! Hoppas det är stjärnklart ikväll också!

Splash!

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Splash! Igår var det vår och det gjorde inte mig nånting precis ;) SÅÅÅÅÅ SKÖÖÖNT :love: Hoppas det fortsätter så! Skola idag igen, var ju studiedag igår, och snart är det lov igen *längtar* :D Hejsvejs, skriver nog mer i eftermiddag ;)

VINNAREN

Då det var ganska få bidrag så tyckte jag inte att det var någon idé att låta folk rösta. Flera verkade också ganska ivriga med att få resultatet ;)
Sååå, the winner is... *trumvirvel*
Erik!

Jag tycker bilden hade bra skärpa, snygga färger och framförallt tyckte jag att det var en jättebra närbild!

Lammunge

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Okej, jag tycker det låter så himla konstigt att säga "lammunge", men rudbriken fick bli så ändå, haha ;)
Filmade lammen lite idag också, men när jag hade redigerat färdigt filmen så kom jag på att jag inte hade nån musik i datorn, ähä, så den filmen kommer nog imorn hoppas jag! :)
Tagga Mellofinal nu! Go Dead by April! :love:

Varför ska man redigera bilderna?

Man kan fråga sig varför man ska redigera sina bilder. Jag ska berätta för er att de bilderna som ni ser som får er att tappa hakan är i de allra flesta fall redigerade. Att redigera ska inte betyda att man ska göra massa grejer med bilden, massa filter, text och så vidare. Nej, när jag vill ha ett bättre resultat på en redan bra bild så grundredigerar jag bara, oftast är det inte mer än ett par klick och sen är det klart! Man kan lätt överredigera om man sitter för länge.
På bilden nedan (det högra området) har jag endast klickat 3 gånger. Vissa kanske tänker "Hur då?" eller "Wtf!?" och jag ska visa er hur.
Jag använder Gimp så det är i det programmet jag kommer visa er.
-
1. Börja med att öppna eran bild i programmet.
2. Gå in på Färger->Auto->Vitbalans
3. Sedan går du in på Färger->Ljusstyrka->Kontrast
4. Öka/minska ljusstyrkan/kontrasten tills det ser bra ut (OBS! ÖVERREDIGERA INTE, DET SKA SE NATURLIGT UT!)
5. Gå in på Färger->Färgbalans
6. Jag brukar ta ett par steg åt röd ev. gul för att få en varmare ton i bilden.
7. KLART!
För de som är intresserade av gimp och så, fråga gärna!
Ladda ner gimp HÄR.

Sqare-crop macro

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 + Kopplingsring +
Canon Lens EF 50/1,8
Hejhej! Kom på att jag har glömt att visa de bilder jag fotade häromdagen (veckan?) på orkidéer. Så det är väl dags nu! Älskar den översta bilden och jag tycker att alla passade bra i square-crop, kul att ha en liten röd tråd genom alla bilder ;) Om ni fattar vad jag menar.
Ha en bra fredagskväll!

LÖRDAG!

På lördag avslutas tävlingen förhoppningsvis. Jag behöver fortfarande ha in fler bidrag, annars måste jag flytta fram deadline'n. Så skynda på!

KONY 2012

Det är värt 30 minuter av erat liv. Kolla på filmen. Joseph Kony måste stoppas!

Videoblogg!

Självporträtt

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Tog lite självporträtt och filmade till ett videoinlägg idag! Videon kommer om nån dag, när jag har tid att redigera den. Är besviken över att jag kapade min hand, annars tycker jag om bilden :)
Vad tycker ni?

It's just me

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8

Blus/topp från Gina och SHOOT i lådan

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
Åkte in till Varberg efter skolan och umgicks med roliga kompisar :) Annie, Rebecca, Amanda och Karin ;) Köpte en fin blus/topp på GinaTricot (bilden) och när jag kom hem så hade SHOOT magazine kommit! Snacka om lyckad dag :D Super!
Nu sitter jag och kollar på Minuten och pratar med Amanda :) Ha det bra!
Glöm inte tävlingen!

IR-fjärr

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1.8
ÅH vad glad jag är! Fick ett presentkort hos tvspelsweb eftersom jag skrev en artikel till phelt.se, så jag valde denna IR-fjärren! Som jag har längtat efter en sån! Bered er på massa självporträtt i framtiden (åtminstone fler) :D Och startrails! Yääääääää! Lml (Love my life)
Och så ska jag bara tipsa er om att tvspelsweb har billiga HDMI-kablar också! :)

photoab