www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Legenden!!

Den översta har Malin fotat.
Som jag berättade i lördags fick jag äran att träffa en av världens bästa hoppryttare när jag var på Horse Show! Helt sjukt häftigt, han är så grym på det han gör. Lite synd bara att vi inte fick se honom rida :(
-
Idag var det skola och nationellt prov i engelska, uppsatsskrivning. Blev lättad över temat (man skulle typ skriva om sig själv) och det flöt på bra när jag skrev :) Hoppas på det bästa nu!
Jobbade ett par timmar när jag kom hem, och så läste jag lite i EldSjukt bra triologi det där!
Nu ska jag snart gå ner och duscha. Imorgon ska jag rida och sedan åker jag till bästa Annie som jag inte träffat på eeeevigheter! Saknar henne så!
På onsdag ska vi på betessläpp i Kungsbacka. Annie ska ha med en häst till ponnyridningen och jag ska hjälpa henne :) Vi hade nämligen tänkt tjäna lite pengar!
 
Så det blir inte mycket bloggning de närmsta dagarna, i alla fall inte med bilder. Men jag kikar nog in med lite mobilbilder och så! :) Kram på er!

Young Riders Final

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Hejsan! Lite bilder från Young Riders-finalen igår. Kommer säkerligen fler :) Sedan kommer det ju bilder från dressyren, GP-ponnyn och gymkhanan med såklart ;)
________________________________________________________________________________________
 
Vaknade vid halv åtta idag, men gick inte upp innan halv nio. Vid tio kom Sandra och vi valde ut vilka kvigor vi ska gå med på Munkagård till sommaren :) För er som inte vet så tävlar jag i Showmanship, man ska visa upp sin kalv/kviga på bästa sätt. Kan berätta mer om detta en annan gång!
Efter middag hade pappa en kort lektion i traktorkörning med mig. När jag hade koll på allt fick jag ringvälta, och det har jag gjort hela eftermiddagen :) Hade en fikapaus vid halv 4 bara.
Var tänkt att jag skulle rida idag med, men jag orkade inte det efter att jag jobbat, haha. Helt slut! 
Nu ska jag snart gå och lägga mig, tagga inför nationella engelska... uppsatsskrivning. Det går nog bra får vi hoppas :)
 
Kram på er!

Hästfylld dag

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
ÅÅÅH SÄGER JAG BARA!!! Denna underbara dag!! 
   Det började klockan kvart i 6, när alarmet på mobilen ringde. Jag gick upp, åt och gjorde mig i ordning. Vid 7 åkte vi och hämtade Malin innan vi styrde kosan mot stan och stationen. Spelade kort och hade det trevligt på tåget, jag vann nästan hela tiden ;)
   När vi kom upp till Göteborg promenerade vi från stationen till Skandinavium. Har nog aldrig sett Göteborg så tomt, haha! Skönt, älskar tidiga mornar för att de är så fridfulla♥
   Väl inne på Skandinavium letade vi upp våra platser och väntade på att finalen i Young Riders skulle sätta igång. Vi hade platser nästan högst upp, så vi gick ner en bra bit för att få bättre fotovinkel :) Efter Young Riders-finalen var det GP-ponnyn. Maria Gretzer var en av domarna i GP-ponnyn :P
Sedan körde de lite agility innan det var dags för gymkhanan att höja spänningen i arenan! Sjukt kul att se!!
   Var en timmes paus efter gymkhanan, så vi gick inne på mässan en stund. Hur mycket folk som helst :O Hann inte se så mycket då, gick bara en kort stund eftersom vi ville komma i tid till Världscupfinalen i dressyr! Coolt att se världens bästa dressyrryttare live! Det var ju särskilt kul att se svenskarna :) Kändes lite speciellt att se Patrik Kittel rida, eftersom att han är en av de mest kända svenska dressyrryttarna.
   När vi hade sett Patrik rida skyndade vi oss till en monter inne på mässan där självaste hoppkungen Rolf-Göran Bengtsson skulle dyka upp för signering och fotografering! Det var så sjukt häftigt, man förstår inte hur grymt stor Roffe är egentligen... Han är verkligen en legend!! ...och jag har träffat honom...!!! Det var tur att vi gick så tidigt, för kön såg inte ut att ha något slut, haha... 
   Vi gick på mässan en stund efter det innan det var dags att åka hem till Varberg igen :) Köpte två grejer, men det visar jag i ett annat inlägg. (Skymtade även Lisen Bratt Fredricson på väg ut från mässan :)) Mina fötter var helt döda när vi kom till tåget, och det blev inte bättre av att jag fick stå upp den 40 minuter långa resan hem... puh. Men det var det ändå värt!!
 
Oj, blev en hel del text och inte jättemycket bilder, men jag lovar att det kommer! Massvis! Filmade även lite på dressyren, så klipper väl ihop det med :) 
Detta var första gången jag var på Göteborg Horse Show, men jag lovar att det inte är den sista!

Just nu

Sitter och har det mysigt i soffan med godis, ostbågar och Let's Dance :) har tyvärr inte kunnat blogga med ordentliga bilder de senaste dagarna för det har varit något fel med vår dator, den har inte kunnat visa alla webbsidor. Vet inte vad felet är vilket är lite jobbigt :(
Imorgon kommer jag nog inte kunna blogga eftersom jag är i Göteborg hela dagen :) Åker vid sju och vet inte riktigt när jag kommer hem, haha!
Är det några av er som ska på Horse Show imorgon? :)

God morgon!

HTC Windows Phone 8X
Lite bilder från de senaste dagarna
Godmorgon allihopa! Idag är jag för en gångs skull ledig från skolan utan att resten av skolan är det! Vi i nian fick kompensationsledigt för dansen idag :) Härligt härligt!
Nu ska jag strax gå upp och göra mig en god frukost, sedan ska jag sätta mig och jobba med NO-arbetet. I eftermiddag ska jag förhoppningsvis jobba lite, och kanske rida med :) 
Imorgon kommer en dag jag väntat på sjuuukt länge! Jag och Malin ska upp till Göteborg och gå på Göteborg Horse Show! Kommer bli så roligt :D Någon mer som ska dit?

Ingen vanlig dag

Fokusen är ju lite sådär, haha... Menmen! :D

Happy birthday... TO ME!

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Som rubriken lyder fyller jag hela 16 år idag! :) Grattis till mig själv!
Fotade lite bilder jag nog ska ha till designen innan↑ och passade på att spela in en videoblogg också. Återstår bara att se om den hinner bli klar innan vi ska iväg... Om inte annat får jag väl lägga upp den imorgon (eller ikväll, beroende på hur sent det blir). Jag har haft en trevlig dag i alla fall! :)
Ja, har väl inte så mycket att säga om dagen eftersom jag nämner det mesta i videon... Så ni får helt enkelt ha en fortsatt bra dag!

Designbyte

 
Eller ja, ganska stora ändringar i alla fall! Har inte riktigt trivts med designen jag haft det senaste, så när jag satt vid datorn häromdagen blev jag sugen på att börja med en ny. Jag visste i princip hur jag ville ha det och jag tycker det blev såååå braaa!!! Är verkligen jättenöjd! :D Har lärt mig hur dropdownmenyer fungerar med, har inte riktigt fått kläm på det förrän nu, haha.
Headern och presentationsbilden ska också bytas, men jag hade ingen jag tyckte passade riktigt, så jag får fota någon dag nu i veckan :) 
Som alltid får ni hemskt gärna säga till om det är något som inte fungerar!
Vad tycker ni om "nya" designen? :)

Två bilder

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Freelensing
Hejsan! Idag är det måndag den 22 vilket betyder att det är en väldigt speciell dag imorgon :) Men det får ni veta imorgon, gissningar tas gärna emot! ;)
Idag var jag i skolan, är näääästan frisk nu! Var väldigt hes i slutet på skoldagen dock. Men nu är det okej igen!
På musiken fick vi visa en låt vi gillade och berätta om den. Gissa vilken jag valde? ;) Love is easy med McFly såklart! Den gör mig så glad! Synd att McFly inte spelar någon konsert i Sverige :(
Nu sitter jag här hemma och gör... Ingenting :)
 
Just det! Fick reda på vad jag fick på nationella i svenska oooooch *trumvirvel* jag fick A! :D Blev verkligen jätteglad när jag fick veta det, jättekul!
 
Ni får ha det bra, kram!
 

Veckans bild - Vecka 16

Var svårt att välja bland alla fina vårbilder jag tagit under den senaste veckan, men till slut fick det bli denna ↑. Den har något extra... Ljuset är så fint och... ja. VÅR! :D
Vad tycker ni?

RÖSTA PÅ MIG

Klicka in HÄR och kommentera "nr. 5" så är ni gulliga!
 

High speed editing: The book of magic

Gjorde en snabbspolad redigeringsvideo idag. Tyckte det kunde vara kul :) Bilden i filmen blev inte lika bra som den bilden jag lagt upp innan, var inte så noggrann på denna↑. Jag behövde inte redigera något i Camera RAW i videon heller eftersom det redan var gjort :P
 

Vårblomster

 
 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Freelensing
Hej hopp! Idag vaknade jag strax innan åtta, pigg och lite friskare! Hade dock väldigt ont i halsen vilket inte är så kul :(
Vid nio åkte jag och mina bröder in till stan (storebror har ju fått körkort nu!) för att handla :) Vuxenpoäng för det tycker jag! Tog ungefär en halvtimme att handla, så när vi kom hem igen städade jag rummet. När allt var rent och fint gav jag mig själv en belöning - gå ut och fota! Körde på freelensing idag med, tänkte att det kunde bli lite fina bilder :) Blir så go bokeh när man kör freelensing!
Ska rida senare i eftermiddag, fram tills dess har jag inget planerat. Så blir väl att jag sitter här vid datorn haha :P
 
Ha en bra lördag allihop!

Felix

 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Freelensing

Feel the music

 
 
 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Freelensing
När jag fotade dessa ↑ bilderna använde jag mig av metoden freelensing. Elin Kero (aka Nevnarien) skrev om detta för Scandinavian Photo (se HÄR) för ett tag sedan och då blev jag sugen. Testade det någon gång i somras med, men förstod inte riktigt grejen. Det gör jag nu! Blir en väldigt häftig effekt när man får till det :P På första bilden ser man särskilt tydligt den effekten som man får av freelensing, oskärpan ser ut att var ditredigerad men det är den inte! :)
 
Idag var jag hemma från skolan för att vårda min förkylning. Har mått mycket bättre idag än igår, så det är skönt! Har nog inte haft feber idag, men har fortfarande hosta och är lite snuvig. Men det går åt rätt håll nu i alla fall! Massa avsnitt av The Big Bang Theory, vila och McFly's musik gör gott :)
 
Let's Dance börjar snart, ska nog titta på det. Heja Markoolio! :P
Ni får ha en bra fredagkväll allihopa!
 
Åh, och om ni läst såhär långt får ni hemskt gärna klicka in HÄR och rösta på min bild (nummer 5), så vore ni änglar!♥
 

The book of magic

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
 Blev så sugen på att redigera en bild "magisk" så fotade lite snabbt och resultatet ser ni ju här! ↑

Tävlar hos Emma

Jag är med och tävlar hos Emma om en värdecheck på 200 kr hos kamda.se. Temat är "Din favoritbild" vilket är ett väldigt svårt tema... Har ju så många favoritbilder! Men denna ↑ är en favorit från när jag fotade häromdagen, så det fick bli den!
Om jag vann skulle jag nog använda värdechecken till den här adapterringen så att jag kan låna Malins objektiv ;)
Jag skulle vilja vinna för att det skulle vara väldigt kul att kunna använda Malins objektiv (speciellt 35:an!) när vi är ute och fotar :) Har länge velat ha en sån här adapterring så det skulle vara kul att vinna så att jag kan köpa den!
Ni hittar tävlingen HÄR!

Sprucken telefon och lite om gymnasievalet

Min telefon gick ett hemskt öde till mötes idag... Asfalt+småsten=ingen bra kombination för fallande telefon med stor glasskärm. Beccis stötte till mig och mobilen föll ur handen, så var det med det. Touchen funkar vilket jag är väldigt lättad över!
 
Det var någon som frågade om jag inte kunde berätta mer om linjen jag ska gå på gymnasiet, och visst kan jag väl det! Jag ska gå på Ljud och bildskolan i Varberg och läsa Estetik och Media (kallas bara LBS Media där). Första året kommer jag att ha både foto- och filmlektioner men sedan i tvåan när jag väljer inriktning så blir det bara foto (Antagligen. Det är vad jag vill nu!) för hela slanten! Vill ni läsa ännu mer om linjen kan ni klicka HÄR.
 
Nu ska jag strax ta kvällens dos av mediciner och krypa till kojs, kram på er!

Kan väl inte säga så mycket mer...

The spring is here

 
 
 
Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
Hej! Här ↑ får ni lite bilder från när jag var ute och fotade igår. Älskar den första! Ljuset ligger perfekt och ja... mmm! Hehe, man blir lite skadad när man fotograferar så mycket, men det är ingen fara med mig, promise! :) (Ja, om vi bortser från att jag åkte hem efter nationella provet för att min näsa är totalt igentäpt och jag hostar var och varannan minut, så är det bra)
 
Hur har ni haft det idag?

Några bilder från de senaste dagarna

Felix fina sovposition igår | Markoolio i kvällsljuset | Kvällsdosen av medicin | Vårtecken! | Fotat blommor | TBBT
 
Hejsan! Idag vaknade jag upp till hemska besked... Läste på twitter om terrorbombningen i Boston inatt (svensk tid). Fy så hemskt, blev riktigt chockad. Kan inte förstå hur man kan göra så mot andra människor :(
 
Masade mig iväg till skolan efter att jag tagit min dos av hostmedicin och panodil för att skriva NÄP i geografi. Gick nog rätt bra tror jag! Fast var ganska jobbigt med så många stora frågor... Fick skrivkramp haha.
Bestämde mig för att stanna i skolan resten av dagen även om jag inte mådde 100% bra. Hade inga direkt jobbiga lektioner och vännerna piggar ju alltid upp en! :)
Satte mig och kollade på några avsnitt av The Big Bang Theory när jag kom hem, men bestämde mig för att gå ut och fota efter två avsnitt. Så kopplade på macro-objektivet på kameran och gick ut med vattensprutan i högsta hugg! (Eftersom det inte fanns naturliga vattendroppar på blommorna så får man ju vattna dem ;)). Blev nog en del bra bilder, men de får ni se imorgon!
 
Ha det bra!

Före | Efter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Före redigering | Efter redigering
Tredje gången jag gör om detta inlägget nu, orkar inte att det försvinner... ^_^
Tycker det är så kul med såna här inlägg så jag knåpade ihop ett själv :) Som ni ser kräver vissa bilder mer redigering än andra, men jag tycker inte att jag lägger mycket tid på redigering alls! Inte ofta det tar över 10min/bild, det har jag knappt tålamod till, hehe ;)
 

Några i färg

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Några bilder i färg med. Den översta blev väldig grön såg jag nu... Aja.

Veckans bild: Vecka 15

Helt klart min favoritbild från shooten i lördags, så därför fick det bli den!

Att fota vattendroppar

Minns ni att jag sa att jag skulle berätta hur man ska göra för att fota såna här ↓ bilder?
Jag fotade faktiskt en gång för att visa hur ni skall gå till väga, men de bilderna blev inte ett dugg bra, så jag länkar en bra tutorial istället! :)
KLICKA HÄR

Jag♥photoshop


 
 
Photoshop cs6
Experimenterade lite med bilderna jag fotade i lördags. Gjorde detta här om dagen men har glömt att visa er! :)
Är hemma från skolan idag, känner att jag håller på att bli sjuk, och vill inte vara sjuk imorgon när vi har NÄP i Geografi... Så jag är hemma och vilar idag!

Behind those glasses

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Ännu fler bilder från när jag fotade innan idag :) Hoppas ni inte tröttnar, hehe.

Portraits

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 

B/W

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Fotade lite självporträtt innan. Här är en favorit! :)

McFly

Har sedan en tid tillbaka varit kär i det brittiska bandet McFly. Deras musik är grym och de verkar vara helsköna grabbar! De skriver och spelar sin egen musik, jag beundrar dem verkligen! De har spelat ihop i nästan 10 år och har talang. Denna låten och videon ↓ fick mig att falla pladask direkt, så jag tycker ni ska kika på den! :)
Några andra låtar jag tycker ni ska lyssna på, goa killar!
-
Jag måste också passa på att gratta min bror Anton som fyller 18 och blir därmed vuxen och myndig idag! :) Grattis brorsan!
 
Nu ska jag hämta lite godis och sedan kolla på tbbt, vi hörs :)

Torsdag och nördlinnen

HTC Windows Phone 8X
Torsdag igen, which meeeans - slöjd! Var faktiskt en ganska jobbig lektion, sandpapprade heeeela tiden (ca 2 h 20 min)... Men bra blev det! Snart färdig med mitt fat och jag tror att det kommer bli superbra!! :P
 
Angående bilden satt jag och ritade lite nyss. Skulle vilja ha alla de linnena, men vet inte vart man kan beställa egendesignade, löst sittande brottarlinnen billigt :/ Om ni vet någon sida, så kommentera gärna!! :)
 
Nu ska jag gå och duscha och sedan titta lite på TV. Vi hörs! :)

Ridningen i söndags

Malin och Markoolio
Yasmine och Markoolio
Jag och Markoolio
Malin och Ivory
Yasmine och Ivory
Jag och Ivory
Båda hästarna hade lite dålig koll på hur långt det var till hindret, ehe...
Yes! Här är lite bilder från när vi red i söndags :) Det gick väl bra tycker jag. Jag testade att rida Ivory för första gången och jag kan säga att hon var minst sagt svårriden, kände mig som en nybörjare haha... En eloge till Malin som kan rida Ivory :P Helt sjukt vad man vänjer sig vid sin egen häst!
Red igår med och då såg jag en uggla!! Jättecoolt, har aldrig sett en vild uggla förut, och denna var jättenära :o Knappt 10 meter från oss!
 
Idag var det en helt vanlig onsdag, men gymnasiematte som vanligt :) Började med geometri idag, ska bli kul!
Ska nog kolla några avsnitt av The Big Bang Theory sen, har blivit lite fäst vid den serien ;) 
Vi hörs!

Vinnaren av fototävlingen!

STORT GRATTIS till bild nr 4: Sophia Ljungdell!
Jättemysig bild verkligen, jag gillar den!
Sophia, maila mig ([email protected]) när du ser detta :)

Veckans bild - Vecka 14

Har inte blivit så mycket fotande på lovet ändå. Haft fullt upp med annat helt enkelt!
Till slut fick det i alla fall bli denna ↑ bilden, jag gillar den :) Rosa går som en röd rosa (hehe) tråd genom bilden och ja, den är mysig :)
Vad tycker ni om denna veckans bild?

Månadens bild - Mars

Sådär, då var rösterna räknade för förra månadens bild. Majoriteten av er röstade på nummer 1, vilket var den här bilden:
Verkligen kul att ni gillar den, det gör jag med! :)
Se mer från projektet veckans bild HÄR.

Tacos, kortspel och filmmys

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Ja, lite bilder från när jag, Malin och Yasse sov i Malins farmors stuga. Stugan är verkligen hur mysig som helst! Köksbordet älskar jag. En mörk, sliten bordsskiva och perfekt ljus från fönstret, mm underbart fotoljus!!! :P
 
Vi bestämde oss för att laga mat ganska tidigt i lördags. Redan vid 5-halv 6 var vi igång (efter att vi sprungit fram och tillbaks för att vi glömt massa grejer hos Malin). Malin stod för köttfärsen och jag och Yasse hackade grönsaker. Kan lova att det blev riktigt gott!
När vi ätit tog vi och spelade lite kort (jag var bäst såklart, hehe hrm ;)) och vid 7 startade vi en film. Mean Girls 2, helt OK! :)
Vi kollade på en till film senare på kvällen, Prinsessan och Grodan :) Supermysig Disneyfilm! När vi hade kollat klart på den var vi lagom trötta, men vi blev med ens klarvakna när en spindel stor som en enkrona dök upp... Fy, den var riktigt äcklig :o Jag som minst spindelrädd fick ta den vilket resulterade i regn (och snö och hagel) på söndag morgon. Men det klarnade upp och vi kunde rida som planerat! Bilder från ridningen kommer imorgon :)
 
Nu ska jag ta och titta på några avsnitt av The Big Bang Theory, vi hörs! :)

Lite bilder från veckan

HTC Windows Phone 8X
Oj... La på lite brus på bilderna och tyckte det blev snyggt men nu ser jag att det inte alls blev det, haha...
Hallihallå! Japp, jag lever ;) Har inte haft tid och lust att blogga så mycket de senaste dagarna så lät bli. Bilderna här ↑ är en liten sammanfattning på mitt påsklov. Jag har varit ledare på en 4H-dag, käkat tårta och bullar, kollat på Breaking Dawn part 2 (superb) och The Big Bang Theory, gosat med Felix, njutit av blommorna, ridit och umgåtts med lammen :)
 
Igår kom Yasse hit! Jag, hon och Malin åkte till Rolfstorp och handlade lite inför kvällen. Mer om det samt bilder kommer i ett annat inlägg :)
 

Cupcakes

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Bakade cupcakes (och bullar) i förmiddags så försökte mig på att fota lite typiska "matbilder". Gillar den översta riktigt mycket, vad tycker ni? :)
Recept hittar ni här. Världens bästa cupcakes!

Solig dag

Foto: Malin
Hejsan! Idag har det varit helt underbart vårväder! Första gången jag rider utan underställ och jacka :D Hur skönt som helst!
Bakade på förmiddagen och vid två kom Malin hit för tt fota mig och pållen. Red på samma ställe som sist hon fotade oss :) Markoolio var lite okoncentrerad och tyckte inte om mig när jag delade den långa galoppsträckan och svängde rätt över ängen istället ;) Han körde ner huvudet och tog lite konstiga steg, men det gick bra till slut. Fattar inte varför han alltid kör ner huvudet, spelar ingen roll vad jag gör huvudet åker oftast ner i galoppen men sedan brukar han lyfta det igen efter en stund. Knäppishäst!
Red lite barbacka i slutet, och ni som tror att ryttare har bra balans; det har vi inte. I alla fall inte jag när jag rider utan sadel haha... Måste verkligen göra det oftare!
 
Tyvärr blev inte bilderna så bra :( Hur många som helst är oskarpa, denna ↑ var en som var okej att visa. Ska se om jag hittar några fler! 

Tisdag

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Två bilder till från stjärnfotograferingen.
 Ser ni Vintergatan på sista bilden!? Går snett över högra delen av bilden :)
Tjolahopp! Alldeles strax är det dags för mig att stänga ner datorn och krypa till kojs eftersom jag ska upp tidigt imorgon, men först tänkte jag berätta lite om vad jag gjort idag :)
Mellan klockan 9 och 15 ungefär har jag befunnit mig i källaren. Vi har lagt ner kött, paketerat och skurit hela dagen. Så nu är frysen full med nötkött igen! Jag vet inte hur mycket köttfärs jag malt, men det är en hel del ska jag säga ;)
 
Efter "arbetspasset" i källaren belönade jag mig med att sitta vid datorn. Helt slut i fötterna och knäna efter att ha stått upp hela dagen, så orkade inte göra så mycket annat. Mockade vid fem-tiden, skönt att komma ut en stund i det härliga vädret :)
 
Imorgon spenderar jag dagen på Ästad. Ska vara ledare på 4H-företags kick-offen, fotostationen har jag! Ska bli roligt, hoppas det uppskattas av barnen :)
 
Nej, nu får jag dra mig. Hinner nog inte blogga nåt särskilt imorgon, annars hörs vi på torsdag!

Dags att rösta!

Då var det dags att rösta fram vinnaren i fototävlingen! Var jättemånga fina bilder så det var svårt att välja ut, men här kommer i alla fall de fem finalisterna!
 
Nummer 1: Felicia Långström
 
Nummer 2: Amanda Olofsson
 
 
 
Nummer 5: Anna
 
Sådär! Här↑ är de ni kan rösta på. Kommentera vilket nummer ni röstar på!
Tävlingen avslutas inom ett par dagar.

Miljoner stjärnor som glimmar

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Jag har bara ett ord att säga; WOW!!!!! (japp, det krävdes så många utropstecken) Stjärnhimlen igår kväll/natt var helt fantastisk! Hade kunnat stanna där ute hela natten och bara glo på stjärnorna... Malin håller nog med mig ;)
Malin kom till mig igår vid 9-tiden när det blivit mörkt. Vi gick till den högsta punkten i Markoolios hage och ställde upp för stjärnfoto. Vi tyckte inte det var så mycket stjärnor när vi kom men för varje minut som gick dök det upp fler och fler!
Vi fotade väl i lite drygt två timmar. Lyssnade på musik (bl.a. McFly – Star Girl) och pratade om allt och inget (mycket universumssnack!). Felix kom nästan precis när vi ställt upp och skrämde Malin, haha... ;)
 
Det är klart att kameran fångar fler stjärnor än vad man ser med blotta ögat, men det var sjukligt många stjärnor ändå! Inte ofta det är så fina nätter :) Nästan helt vindstilla och inte ett endaste moln på himlen. Ingen måne så det gjorde ju att man såg fler än vanligt! 
 
Fler bilder kommer.

Vinnaren av skalet!

Vinnaren av skalet blev nr 4: Amanda!
För att ta fram vinnaren använde jag mig av slumpgeneratorn random.org

Månadens bild - Mars

Nu är det dags att rösta fram månadens bild!
Dessa fyra har ni att välja mellan:
 
Nummer 1:
 
Nummer 2:
 
Nummer 3:
 
Nummer 4:
Ni får bara rösta på en bild! Let's go :)
 

Veckans bild - Vecka 13

Yesyes, då var det dags för veckans bild igen! Har fotat typ ingenting denna veckan känns det som, så det fick bli den här ↑ bilden från igår (?) :)
Ni ska alldeles strax få rösta fram månadens bild, men det kommer i ett annat inlägg!
 

Bilden får tala...

DET ÄR VÄL KLART ATT JAG SKÄMTADE MED ER!! :D
Hade nog inte ens kunnat sluta med bloggen om jag försökte... haha.
Nej men många av er uppmärksammade dagens datum och gick inte på mitt lilla lureri, men det var ändå några av er som gick på det och det tyckte jag var kul! Hehe ;) Till och med pappa och Amanda gick på det :P
Såååå ni blir inte av med mig på ett tag till (ett LÅNGT tag till förhoppningsvis!). Kram på er goingar!

Tävlingarna kommer naturligtvis att avslutas här på bloggen! :)

Hårt beslut.

Efter flera veckor av funderande släpper jag nu bomben.
Jag ska sluta med bloggen.
Photoab.blogg.se ska stängas ned, med lösenord och allt och sedan glömmas bort.
Jag har tänkt på detta jättelänge nu, om det är det rätta, och jag tror det. Kanske tar jag upp bloggningen igen någon dag, vi får se helt enkelt. Just nu känns detta rätt.

Bloggen tar mycket av min tid. Tid som jag kunde spenderat någon annanstans än framför datorn. Tid jag kunde spenderat med min häst till exempel. 
Det kommer såklart bli svårt att göra sig av med vanan (ovanan?) att gå in här varje dag och skriva ett inlägg, men jag ska göra allt för att låta bli.
Jag kommer inte ta bort bloggen, men som jag skrev innan så kommer den låsas. Att ta bort den hade varit som att ta bort minnen, och det vill jag ju inte!!
 
Jag har verkligen försökt att inte visa i bloggen att jag ska sluta, även om det varit svårt att hålla modet uppe vissa dagar. Nu behöver jag inte det längre! Nu är det slut med det!
Det är bara jag som har vetat detta. Jag har inte berättat för någon av mina vänner att jag ska sluta blogga, jag ville inte att det skulle spridas innan det var helt bestämt. 
 
Jag hoppas inte att ni blir alltför besvikna på mig nu... Jag vet att ni klarar er utan min blogg! 
 
Såå... Detta blir väl sista inlägget då. Kommer inte låsa bloggen förrän om ett par dagar, så att alla hinner se detta inlägget.
 
Puss och kram på er, lycka till i livet!♥
 
Två arkivbilder.
PS. Oroa er inte för tävlingarna. De avslutas på facebooksidan.
photoab