www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Media dagen lång

 
 
 
 
Canon EOS 600D + Diverse objektiv
Tjäna! Idag var det som sagt media på schemat! Hela dagen! Kan ju säga att torsdagar är nu mina favoritdagar ;)
Bilderna ni ser ovan fotade jag i alla fall på förmiddagen när vi hade foto. Vi fick i uppgift att fota 4 bilder som beskrev oss själva, varav en bild skulle vara ett självporträtt. Jag och Julia (första bilden) tog först en sväng till PS där vi träffade på Malin, så henne stoppade jag för att fota, haha :) Sedan fotade jag lite naturbilder och så! :)
Efter lunch klippte vi lite film! Det var roligt! :) Älskar filmsalen eftersom det är fåtöljer där, hehe ;)
 
Imorgon går jag bara till 13.40 vilket är skönt! Gött att sluta tidigt på fredagar :)
-
Hey guys! As I said yesterday, today was media-day! Photographing and film all day long! Thursdays are from now on my favourite days ;)
The photos above is from the photo lesson today. I met Malin at her school so I took a photo of her, which I like a lot! :)
After lunch it was time for some film-editing! It was really fun, but a bit hard before you found the flow, haha :) I love the classroom we have our film-lessons in, there are nice armchairs ;)
 
Tomorrow I go only till 1.40pm which is quite nice! Nice to end early on fridays! :)

D A R K G R E Y II

 
 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Macro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
 

D A R K G R E Y

 
 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Hittade dessa↑ bilderna i en mapp från i -M-A-J- igår när jag letade lite bilder till min och Malins hemsida. Funderade på varför jag inte redigerat dem innan men har inte kommit på nåt riktigt bra svar på det, haha... Jag gillar dem i alla fall! Har tre till som kommer i ett inlägg någon gång imorn :)
 
Idag hade jag sovmorgon (underbart) och slutade en timma och tio minuter tidigare än jag skulle, vilket var chill! Imorgon har jag foto hela förmiddagen och film hela eftermiddagen♥♥♥
Börjar bli mer avslappnat i klassen nu när vi känner varann bättre, så skönt! Jag tror att dessa tre åren kommer gå väldigt snabbt och tror att jag kommer ha väldigt roligt!
-
Found these↑ photos in a folder from -M-A-Y- yesterday when I was looking for other photos to my and Malin's website. I was wondering why I hadn't edit them, but I didn't come up with a good answer for that though, haha...
Anyway... I like them! I have three more which will come up in a post tomorrow :)
 
I could sleep a bit longer today (lovely) and school enden one hour and ten minutes early, which was cool! Tomorrow I have photographing all morning and then film in the afternoon♥♥♥
Starting to get more relaxed in the class now when we know each other better :) I bet these three years will go fast and I think I will have lots of fun!!

M O N D A Y

Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
Hejsansvejsan allihopa! Hur har ni det? Jag har det bra i alla fall!
Idag började vi med riktiga lektioner i skolan! Eller ja, vi gjorde väl inte så mycket mer än kollade av vad vi kunde i de olika ämnena vi hade, menmen ;)
Fick vårt schema också! Inte jättebra, men inte dåligt heller. Det sämsta är väl att vi slutar tjugo i fem på tisdagar och det bästa är att vi har Foto/Film hela torsdagarna från halv 9 till 4!
 
Bilden ja! Den fotade jag i början på juli och eftersom jag inte var hemma så mycket då så hann jag inte redigera de bilderna. Var massa fina bilder i den mappen så de kommer upp här så småningom! :)
-
Hello everybody! Everythings fine? I'm fine anyway!
We started with real lessons in school today! Well, we didn't do very much, but yeah ;)
Got our schedule today too! It's not great but it's not bad either. The worst thing is that on tuesday, our last lesson ends at ten to five... But the best thing is that we have Photography/Film all thursdays, the whole day just with photography and filming!! Lovely!
 
And to the picture! It's a capture from the beginning of July, but I didn't have time to edit it in July so I found it now. There were a lot of nice picture in that folder, so I'll post them here soon-ish! :)

Devon Exchange - Day 4

Fjärde dagen i England drog vi iväg till Dartmoor National Park för att vandra! Det var helt sjukt vackert där verkligen! Vill åka dit igen och fota :)
Under dagen gick vi ungeför en mil och vi hade både regn och solsken samtidigt som det var väldigt varmt. Det var stundtals jobbigt, men det var roligt ändå! Speciellt när vi träffade på Dartmoorhästar som gick fritt i naturreservatet :)
Vi var nog där i den perfekta årstiden, ormbunkarna var jättefina och ljungen hade slagit ut!
 
Jag är inte riktigt säker men jag tror att vi körde lite lekar och tävlingar på kvällen vilket var väldigt roligt! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gruppbild fotad av: Nick Creasy
Bilden på mig fotad av: Lisa Antonsson

O V E R J O Y E D

Måste bara dela med mig av den här ↑ videon som min engelska kompis Dan tipsade om. Helt sjukt bra!! Älskade BΔSTILLE♥
-
I have to share this amazing video that my english friend Dan showed me. AMAZING.
Lovely BΔSTILLE♥

Film från Läckö

 
Firade morfars födelsedag genom att åka till Spiken, övernatta på Läckö Strand och sedan åka till Läckö Slott.
Filmade lite.

Devon Exchange - Day 3

Då var det dags att skriva lite om den tredje dagen i England!
På morgonen åkte vi in till Exeter som var den staden som låg närmast colleget vid bodde på, det är även Devons "huvudstad".
Vi började med att gå till Exeters Cathedral som var en ganska stor och väldigt vacker katedral. Om ni är i Exeter någon gång borde ni gå dit! :)
Efter besöket i katedralen fick vi lite fri tid i stan. Jag shoppade lite på Primark och hmv innan det var dags för lunch på en spansk tapas-restaurang. 
Mätta och belåtna åkte vi sedan vidare till "Quarry Caves" som var en gruva där de brutit sten till olika katedraler runt om i England. Det var väldigt kallt nere i gruvan, bara 8 grader! Guiden pratade väldigt snabbt så man hörde inte så mycket av vad han sa, men det var ganska coolt ändå ;)
När vi kom ut från gruvan åkte vi ner till havet för att äta fish and chips! Det var typ ingen som var hungrig när vi kom dit, så vi gick runt i några timmar innan vi åt :) Jag kommer inte riktigt ihåg vad stranden hette, men där var hur fint som helst! (Edit: Stranden låg vid Lyme Regis)
 
Dagen avslutades som många andra med kortspel i samlingsrummet där vi bodde :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gruppbilden är fotad av Jennifer Kate.

Gymnasiet

BIld från England
Ja, nu har jag ju börjat gymnasiet! Har inte skrivit något om det här kom jag på, haha :) Jag går, som sagt, Medialinjen på Ljud och Bildskolan i Varberg. Jag tycker det verkar jättebra! Vi har uppstartsvecka nu vilket betyder att vi inte har riktiga lektioner förrän på måndag :) Känns skönt, de på PS började ju med lektioner redan igår ;)
Idag hade vi lite olika tävlingar, den s.k. LBS-kampen. Vi var i våra klasser och mötte 2:or och 3:or i olika grenar. Det var kul! På eftermiddagen hade vi poängjakt och hade min klass klarat en uppgift till hade vi vunnit!! Menmen, man kan inte alltid vinna ;)
 
Efter skolan strosade jag runt i stan innan jag mötte upp Linn. Vi har pratat ett tag om att träffas och fota någon gång, och så tyckte vi att det var en bra början att gå och fika för att lära känna varandra lite bättre först :) Det var väldigt trevligt tycker jag! Kul att lära känna lite nytt folk :)
 
Ja, imorgon är det fredag igen (alla redan!?). Härligt med helg efter en vecka med mycket nytt :)
Hoppas ni har det bra så hörs vi!

Shopping - London

5 Body Mists from Victoria's Secret London
| Such a Flirt | Secret Charm (my favourite!) | Mango Temptation | Love Spell | Amber Romance |
 
 2 books
| The Hunger Games by Suzanne Collins | Billy and Me by Giovanna Fletcher |
 
The Elder Wand
(bought at Warner Bros. Studio Tour - The Making of Harry Potter)
 
 The Marauders Map
(bought at Warner Bros. Studio Tour - The Making of Harry Potter)
 
 
 London Souvenirs
| Mailbox | Double Decker | Taxi | Telephone Box |
 
I also bought a pair of shorts, a top and a memory card for my camera (I took too much photos, haha).

Lillebror

 
 
 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Några bilder på min lillebror Edvin som jag fotade den 4:e augusti. Ljuset var  a m a z i n g.

Devon Exchange - Day 2

Andra dagen i Devon åkte vi till en s.k. "Agricultural Show". Det är som en stor utställning där bönder ställer ut sina djur. Där hölls även hästtävlingar, fårklippningstävling och så fanns det en marknad. Riktigt roligt var det!
 
På kvällen hade vi "Treasure Hunt" på colleget där vi bodde. Vi delades upp i lag och fick frågor/utmaningar som skulle besvaras/genomföras. Mitt lag hette "The Peacock Hunters", och på sista bilden ser ni varför, hehe ;)
Innan vi gick och la oss spelade vi lite kort!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Summer 2013

Eller ska jag kanske säga "England 2013"? För det känns som att jag har spenderat mest tid av lovet i England eller tillsammans med engelsmän. Detta har varit den bästa sommaren någonsin, jag skämtar inte. Har längtat så efter att få åka till England och nu fick jag det - två gånger på en och samma sommar. Helt galet!
Jag trivs verkligen sjukt bra i England, det känns som att jag lever min dröm när jag är där och jag njuter varenda sekund♥
 
Det känns så himla tråkigt att sommaren redan är slut (visst har det gått ovanligt snabbt i år?), men jag är ändå taggad inför gymnasiet. Lilla jag ska börja gymnasiet... wow. Det kommer säga swisch och sedan tar jag studenten!
Ja, imorgon klockan tio börjar jag skolan. Media på LBS, här kommer jag!
-
Or should I say "England 2013"? It feels like I've spent most of the time this summer in England or together with English people. This summer have been the best summer ever, I'm not joking. I've wanted to go to England for such a long time and now I've been there - twice in one summer. Crazy!!
I love England so much, it feels like I'm living in a dream when I'm there and I love every single second♥
 
It feels kind of sad that the summer's already over (time's running unusually fast this year, hasn't it?), but I'm keen for college. Little me, going to college... wow. It'll say swisch and then I graduate!
Yeah, it's time for school tomorrow at 10am. Media at LBS, here I come!

Devon Exchange - Day 1

Den 27 juli bar det iväg till England och Devon! 10 4H:are samlades på Landvetters flygplats kl 9 på lördagsmorgonen, nervösa inför den kommande resan. När vi väl hade kommit innanför säkerhetskontrollen började det ÖSREGNA och åska och blixtra en massa så planet blev försenat. I och med förseningen missade vi bussen vi skulle åkt med ner till Devon, så vi var fast på Heathrow i London i 2-3 timmar. 
När vi väl kom på en buss som gick ner till Exeter, Devon var vi alla ganska trötta, så under bussresan var det många som sov. 
När vi rullade in på busstationen i Exeter var där 5 av engelsmännen som väntade på oss! Vi packade in väskorna i en bil och delade upp oss i de andra bilarna. Vi åkte direkt från busstationen till en pub där vi åt. När vi satt och åt berättade engelsmännen för oss att vi skulle på ett "Foam Party" på kvällen (inte riktigt det man vill höra när man är trött efter att ha rest hela dagen, men vi höll goda miner). När vi ätit åkte vi vidare mot Bicton College där vi skulle bo under veckan. Det bästa med detta colleget var nog att vi alla fick egna rum med egen toalett och dusch! Lyx!
Vi bytte om inför kvällens partaj, klädkod: "inte så fina kläder, ni kommer bli blöta". Innan vi packade in oss i bilarna igen.
Foam Partyt var nog det konstigaste jag varit med om haha! Samtidigt var det ju väldigt kul såklart! Ett partytält var uppslaget på en åker och inne i tältet spelade de hög musik, discolampor blinkade och i takt satt två... skummaskiner. Det vällde ut badskum från dem verkligen! I början var vi svenskar lite skeptiska men efter ett tag var vi också med och kastade skum på varandra! Jag får säga att det var en riktigt skum upplevelse ;) *fniss*
Vi landade väl hemma på colleget vid halv två på natten och innan jag hade duschat och bäddat så var ju klockan halv 3-3. Lagom trött efter att ha varit uppe sedan 6 på morgonen (jag och Lisa tänkte att vi sover inte under resan för då blir det lättare att somna på kvällen... jo tack.).
Jag fotade i princip ingenting första dagen, bara lite medan vi väntade på bussen i London, men jag hittade en bild från Foam Partyt på facebook! :)
 
 

Återföreningen

 
 
 
 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Ja, efter lite drygt en månad på olika håll är vi nu återförenade, Malin och jag! Senast vi träffades var när vi spelade in den här videon, och det var ju som sagt ett tag sedan... Medan vi varit ifrån varandra har vi båda hunnit vara i England, samt jobbat och lite så. Det var verkligen kul att träffas igen eftersom det var så länge sedan sist!
Vi pratade, kollade på film och tog en cykelrunda. Trevligt, som alltid med bästis!
-
After a month or so we're now together again, Malin and I! Last time we met were when we recorded this video and that was a while ago... When we've been apart we both have been to England, we've worked and so. It was nice to meet each other again, after this long time!
We talked, watched a movie and took a casual bike tour. Nice, as usual with my best friend!
 
 

Blixtar och dunder

 
Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 IS
 

L O N D O N - Dag 5

Sista dagen i London gjorde vi inte så mycket. Var rätt längesedan nu så om vi gjorde något speciellt så minns jag inte vad det var haha... Men fotade inte mer än på flyget hem och så några bilder när vi landat eftersom solnedgången var så fin!
Denna resan var i alla fall hur grym som helst och jag hade lätt kunnat göra om den! Älskar London♥
-
We didn't do anything special the last day in London. If we did something special, I don't remember it 'cause it was quite a long time ago, haha... I took only some photos on the flight home and then some when we'd landen because the sunset was beeeeautiful!!
This trip was totally awesome and I would gladly do it again! I love London!♥

 
 
 

L O N D O N - Dag 4

19 juni 2013, den dagen jag längtat efter så länge!! 
Denna dagen satte vi oss på sightseeingbussen som gick bortåt Euston Station. Vi tog tåget från Euston Station till Watford Junction där vi blev upphämtade av busses som skulle ta oss till Warner Bros. Studio Tour - The making of Harry Potter!
Jag ska nog bara låta bilderna tala för sig själva, det blir lättast så. 
-
The 19 of June 2013, the day I'd been waiting for so long!
We took a sightseeing bus to Euston Station where we took the train to Watford Junction. A bus picked us up in Watford to drive us to Warner Bros. Studio Tour - The making of Harry Potter!
Now, I'm leaving the rest of the story to the pictures - it'll be easier like that.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna på mig har någon av mina bröder tagit.
Bild nummer 27 tog en snäll kille som jobbade på "The Making of Harry Potter".

Friends forever ♥

Kattungarna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

5 bilder

Ja, nu är nog engelsmännen hemma i sitt eget land igen, efter en vecka här i Sverige. Denna veckan har varit minst lika bra som förra veckan när vi var i England, och jag har verkligen njutit varenda sekund! De sista dagarna kändes det som att vi var en enda stor familj, hur härligt som helst :)
Jag har fått många nya vänner under detta utbytet och jag är så glad att jag var med. Hade kunnat göra detta varje år, det är så sjukt roligt!!
-
I bet the English people have landed in their own country again, after a week here in Sweden. This week have been at least as good as last week when we were in England, and I've enjoyed every single minute! The last couple of days we were like a big family!
I've got loads of new friends through this exchange and I'm so happy I did this. I could do this every year, just because it's so awesome!!
 
Här är fem bilder från när vi var på Liseberg i fredags!
 
 
 
 
Bild 1 är fotad av: Stuart Walter
Bild 2, 4 och 5 är fotade av mig
Bild 3 är fotad av: Hannah Frost

Shopping

 
Shirt £5 + skirt £8: Primark | Backpack + purse £20: Classybags.co.uk | Bracelets £5: Souvenir shop | McFly Album £5,99: hmv

Exchange: Devon YFC & Hallands 4H

Ja, igår landade jag hemma i Sverige igen! Det har varit en helt sjukt bra vecka i England och jag hade lätt kunnat stanna en vecka till! 
Jag lägger upp några bilder nu som sammanfattar veckan lite, men jag kommer såklart att visa fler bilder senare :)
-
Yesterday I landed in Sweden again! The week in England was awesome and I wish could've stayed another week!
Here's some pictures from the week, but I will publish more later on :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilden på mig har Lisa fotat.
 
 
photoab