www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

2 år sedan

Canon EOS 350D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Denna ↑ bilden är tagen för ungefär två år sedan. Den 3 februari 2011. Jag minns hur sjukt nöjd jag var med bilden och jag gillar den fortfarande väldigt mycket :) Det är en sådan bild som fastnar liksom! Jag blir väldigt nöjd med många av mina bilder nuförtiden, men vissa har liksom det där lilla extra. Det som gör att just den bilden får fler kommentarer än en annan. Att vara riktigt nöjd med en bild och sedan få massa fina kommentarer på den, det gör en så lycklig!

Bästa skorna

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Idag när jag kom hem från skolan var det flera plusgrader och strålande sol! Solen värmde verkligen!! Hur underbart som helst :) Snörade på mig mina underbara Converse ↑ och drog på skinnjackan för att gå ut och fota lite snabbt. Hann inte med mycket mer än testbilder innan batterisymbolen började blinka rött :( Blev i alla fall några få bilder, får se om jag lägger upp några mer än denna ↑ här.
 
Dagen i skolan var bra. Sista textil/trä/hemkunskap-perioden började idag, så nu har jag träslöjd istället för HK :) Ska bli riktigt roligt eftersom jag inte har haft träslöjd sen i 6:an!! Ska nog göra ett fat och sedan bränna Highclere Castle med brännpenna på :) Man skulle ha med något från någon kultur/tidsperiod och eftersom jag gillar Engelsk kultur och speciellt i början på 1900-talet, så fick det bli Highclere Castle (där en av mina brittiska favoritserier spelas in - Downton Abbey) :P Ja, jag är lite beroende av England och Harry Potter skulle man kunna säga, haha...!
 
GLÖM INTE RÖSTA PÅ MÅNADENS BILD!

Månadens bild - Februari

Nu är det dags att rösta på månadens bild för februari!
Ni får bara rösta på en bild och röstningen pågår fram till på söndag (då ni även ska få veta vilken som blev januaribilden, krångel med lika många röster på varje bild osv.)

Bild 1.
 
Bild 2.
 
Bild 3.
 
Bild 4.
Sådär! Då är det bara att sätta igång med röstningen!

Veckans bild - Vecka 8

Ja, lite sent igen men bättre sent än aldrig!
Gillar denna bilden mycket, jag lyckades med fokus och skärpa. Sedan så gillar jag det starka kontrasten mellan den svarta bakgrunden och den vita blomman :)
Vad tycker ni om bilden?

Sunrise

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
 Dagens soluppgång, jättefint!
Ännu en onsdag har gått till ända. Denna onsdagen har varit som alla andra - först vanlig skoldag innan det är gymnasiemattedags :) Var roligt idag, vi hade en slags "tävling". Fick ett par uppgifter i början på lektionen som vi skulle lösa med vår bänkgranne. Sedan i slutet gick vi igenom uppgifterna och till nästa vecka ska det utses en vinnare! :P Utslagsfrågan var lite klurig, vi skulle multiplicera lärarens ålder med hans längd. Så det var bara att gissa haha... Men nu ikväll har jag och brorsan räknat ut det, eftersom vi fick svaret i slutet av lektionen (bara svaret på multiplikationen, inte ålder och längden alltså) :) Jag och Elvin som jag jobbade med hade 4 fel, lite slarvfel var det, vi hade krånglat till det mer än vad som behövdes, så jaa... ;)


Nu ska jag strax överlämna datorn till min lillebror och gå ner och kolla på tv. Sveriges mästerkock! :) Tjoho, vi hörs!

Sun, shine!

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Två bilder från igår :)

Lammisar

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Fotade lammen i söndags när Annie var här. Det är runt 10 som springer där ute i fårahuset nu, ska bli uppåt 90!! Snacka om att det kommer vara full fräs där fram i april/maj! :)

Classic

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Idag hade jag detta ↑ på mig. Får se om jag kansk tar mer bilder imorgon :) Tyckte om det i alla fall, trivdes i outfiten!
Annars så har dagen varit bra. Hade två bildlektioner, och det är ju alltid roligt :) Eftersom vi inte fått reda på vad nästa uppgift är än (hade redovisningar hela lektionen) så började jag lite på en "valfri" bild på elevens val. Ett porträtt blir det, om ni vill se så kan jag lägga upp det här :P
 
Red när jag kom hem. Lite kallt men mysigt! Såg 7 rådjur, hundratals gäss, några får och en och annan människa med, haha ;) 
Nu ska jag nog redigera lite bilder som jag fotade igår, kanske lägger upp några sen!
 
 

In the sun

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Ett självporträtt från igår. Var soligt hela dagen och ljust till klockan 6, helt underbart!

Trendspaning

Rad 1: Isadora Rosette, Isadora Pistacchio, Isadora Bella Vita, Isadora Macchiato
Rad 2: Mönstrade byxor (nr 3 är leggings) från H&M
Rad 3: Fina blusar och skjortor från H&M
Rad 4: Converse, Jeffrey Campbell, Vagabond, NLY Shoes
Igår satt jag och klickade runt på lite olika hemsidor och kollade kläder, nagellack och skor inför våren. Detta ↑ skulle mer än gärna få flytta in i min garderob säger jag ju bara! I vår ska det vara mönstrade byxor och blekta jeansskjortor, supersnyggt! Pastellfärger är också hett i vår :) 
Angående skorna är ju Conversen dösnygga och lika så Jeffrey Campbellsen. Skorna från Vagabond tittade jag på idag när vi var på studiebesök på Vagabonds huvudkontor här i Varberg (coolt att stora Vagabond har sitt huvudkontor i lilla Varberg eller vad säger ni?) :) Fanns i flera olika fina färger och modellen är snygg! Det var jätteroligt på Vagabond för övrigt :) Vi fick se hur de syr upp en prototyp av en sko och vad det finns för olika jobb på företaget. Kontoret är jättefint! Ljust och stilrent inrett. Vi fick också kika på höstens kollektion, såg bra ut tycker jag! Hälsade även på min "farbror" Anders som jobbar där :D

Room details

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Harry Potter och fotografering ♥

En liten hälsning till er.

Nu får ni inte ta detta allt för seriöst haha... Hade roligt i alla fall! (Felix tyckte inte riktigt om mig sedan, så som jag störde honom när han försökte sova. Söten.)

Snow Cake

Bildkälla.
Igår efter att jag hade bakat hela förmiddagen och sedan städat och fotat på eftermiddagen så satte jag mig och kollade på denna ↑ filmen - Snow Cake. Har bestämt mig för att kolla på massa filmer där Alan Rickman är med och i denna filmen hade han huvudrollen :)
Den handlar om Alex Hughes (Alan Rickman) som är på väg att hälsa på sin förra flickvän. Hon är mamma till hans son, som han aldrig fick träffa eftersom han inte visste att han hade en son. Han skulle träffat sitt barn, men på väg till restaurangen dog sonen i en olycka. Alex som ville hämnas på rattfyllot letade upp honom och slog honom så att han spräckte skallen i stengolvet och dog. För detta fick Alex sitta i fängelse och när han kom ut åkte han för att hälsa på sonens mamma. På väg dit träffade han Vivienne (Emily Hampshire), en flicka i 16-17årsåldern. Hon liftade med honom och de blev påkörda av en timmerbild. Vivienne dog medan Alex klarade sig undan med näsblod. Han kände sig oerhört skyldig till detta (även om det var lastbilen som kört in i dem, och inte tvärt om) så han sökte upp Vivenne's mamma Linda (Sigourney Weaver). Linda var lite speciell eftersom hon hade autism. Alex bodde hos henne till Vivienne's begravning och de blev goda vänner, även om Alex blev irriterad på Linda ibland. Han träffade även Maggie (Carrie-Anne Moss). Lindas granne, och de blev mer än goda vänner. 
När Alex skulle åka vidare efter begravningen gjorde han en present till Linda som älskade snö - A snow cake.
 
Jättemysig film verkligen, jag rekommenderar den! :)

B/W Orchid

Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
 Några bilder jag fotade innan. Åh vad jag älskar mitt macroobjektiv♥

Fredag

 Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Bild från denna dagen.

Hej! Idag har varit en ganska lugn dag :) Jag gick upp och åt frukost vid nio-tiden innan jag gick ut för att ta emot hovslagaren. Koolio fick nya fina skor idag! Broddar också, så han inte halkar på isen ;)
När jag kom in igen var det dags för mig och Edvin att laga mat. Spaghetti och köttfärssås stod på menyn, mums!
Efter middagen satte jag mig och kollade på en film, An Awfully Big Adventure hette den. Alan var ju med, så därför ville jag se den, hihi :P Lite konstig och svår var den, man måste nog se den mer än en gång för att kunna förstå den bättre. Men ändå rätt bra :)
När mamma kom hem efter fika så red jag en runda och hon promenerade. Kallt men skönt, det behövdes :)
 
Har suttit och redigerat lite bilder nu som ni sett. Men nu ska jag nog ta och gå ner till tven och mysa resten av denna fredagkväll! :) Ni får ha det så bra!

Colourful


Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
 Bilder från den här dagen.
Följer trenden som går bland fotobloggarna - vattenfärgsredigering! :) Det är jätteenkelt faktiskt, men du behöver ha photoshop (rätta mig om du vet hur man gör i ett annat program). Du kan se hur man gör HÄR.

B/W

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Två bilder fotade samtidigt som de här bilderna.

Idag är det ingen vanlig dag...

...för idag är det Alan Rickman's födelsedag! Hurra, hurra, hurra!
En av mina absoluta favoritskådisar fyller år idag! :) Alan spelar Severus Snape i alla Harry Potter-filmerna och det gör han sjukt bra. Han är Snape verkligen!
Sedan har han gjort rösten till Absolem i Tim Burton's Alice in Wonderland och Marvin The Paranoid Android i The Hitchhiker's guide to the Galaxy. Han spelar även en av huvudrollerna i Love Actually.

Bakning

Canon EOS 600D + Diverse objektiv
Hejsan! I förmiddags vid tio ställde jag mig och bakade chokladcupcakes med turkos vaniljfrosting till min bror :) Jag bakade cupcakes till resten av familjen i måndags (med grön frosting) men eftersom min storebror Anton är glutenintolerant så kan ju han inte äta dem ;)
Jag bakade också en långpannekaka med kokostäcke. Det är nog min absoluta favoritlångpannekaka (långt ord, hoppas ni inte har hippopotomonstrosesquippedaliofobi ;))! Kladdkakebotten och kokostäcke med lite kolasmak, mums!!
Cupcakesen har jag lagt upp ett recept på innan och det hittar ni HÄR. Jag tänkte att ni skulle få receptet på den supergoda långpannekakan också, så här kommer det! :)
 
Choklad och kokosrutor
 
Du behöver:
 
Till kakan:
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
Till kokostäcket:
  • 200 g kokos
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap 
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g smör
 
Gör kakan så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker så det blir pösigt.
  3. Tillsätt de andra ingredienserna och rör om ordentligt så att allt blandar sig.
  4. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i 15-20 min (min var inne i 15 min). Den ska vara lite kladdig.
Gör kokostäcket så här:
  1. Smält ihop alla ingredienserna och låt sjuda ca 5 min på låg värme. Rör om hela tiden så det inte bränner fast.
  2. Bred kokosblandningen på kakan.
  3. Ställ in i ugnen i ca 10 min. Kokostäcket ska vara gyllenbrunt (se sista bilden).
  4. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar. Ät och njut!

Veckans bild - Vecka 7

Det är tur att Esmeralda håller på med veckans bild också, för hade jag inte blivit påmind om det varje vecka hon utser en veckans bild så hade jag glömt det, haha!
Denna ↑ bild valde jag i alla fall som veckans bild för vecka 7. Aningen sent, men bättre sent än aldrig! Valde denna bilden för att jag tycker om skärpan på ögat, gråskalan och mitt ansiktsuttryck. Jag tycker också att jag lyckades bra med ljuset, och folk verkar gilla bilden för jag har fått så mycket fin respons på 500px och dayviews! :) 
Vad tycker ni om bilden?
 

Isaberg, Hestra

HTC Windows Phone 8X - Några är fotade av Malin med en Canon IXUS
I måndags var jag och mina bröder hos farmor och packade ved och åt middag. På eftermiddagen bakade jag cupcakes och sedan på kvällen kom Malin hit till mig :) Vi kollade på två avsnitt av Ponnyakuten innan vi startade Harry Potter and the Philosopher's Stone. Vi har bestämt oss för att kolla på alla Harry Potter-filmerna igen, för de är ju så bra!♥
Efter att vi hade kollat på filmen gick vi och la oss. Klockan ringde vid 6 och vi var klara strax efter 7 för att åka iväg till Hestra och Isaberg! Där åkte vi skidor hela dagen (med paus för lunch och fika) och hade det hur härligt som helst :P Solen kikade fram i några få minuter, annars var det molnigt med lätt snöfall hela dagen, men vi hängde inte läpp för det utan susade fram i backarna! :) Var två år sedan jag åkte sist, så det var hur roligt som helst att vara ute i backarna igen!

"Jag dödade Mufasa!"

Bilder från Weheartit.
Har precis kollat klart på Lejonkungen. Var år och dagar sedan jag såg den sist, så det var kul att se den igen! Den är så mysig verkligen, och sorglig på sina ställen :')
Nu ska jag strax bege mig till min kusin Johanna som fyller 20 idag! Stort grattis till henne!
Vi hörs!

I'm hiding.

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Två bilder från i förrgår som jag tyckte passade perfekt i svartvitt!

Goldeneye

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Hej! Här är två bilder från när jag fotade lite självporträtt i förrgår. Vet inte om jag är nöjd med redigeringen riktigt bara... Jag gillar ögat med sedan känns det andra rätt så matt. Det är svårt!Vad tycker ni? 
Fotade lite bilder som dessa ↑ med den stickade halsduken och några utan. De kommer senare eller en annan dag :P
 

Mitt bildarbete

Bilden jag gjort i skolan. Man skulle göra ett självporträtt och sedan ha med en byggnad (jag valde Big Ben) och en del av ett konstverk ("tatueringen" på axeln), man skulle också ha med saker som symboliserade mig själv och saker jag gillar att göra. Tog med en Canon EOS 600D, en hästsko och så självklart märket för Dödsrelikerna!

Hej! Hann inte blogga igår, satt mest vid tven och hade det mysigt :) Fotade lite självporträtt igår men har inte redigerat bilderna än. Tror att det blev ganska bra!
Fick ju lov igår med, så himla skönt med en vecka ledigt från skolan! Det behöver man allt emellanåt :) Fick även se våra nationella prov i svenska läsförståelse och jag fick A!! Jättenöjd med det, nu kanske jag kan höja mig i svenska :P
 
Idag har jag städat mitt rum och ridit en lång skrittrunda :) Hur skönt som helst var det! Fotade lite nu på sena eftermiddagen men hinner inte redigera några bilder nu eftersom jag strax ska åka iväg till Amanda där vi ska kolla på Melodifestivalen med Josse och Linnéa och ha det mysigt. Sover över där också, ni får ha en trevlig lördagkväll!
 
Just det! De första lammen föddes igår kväll! Två små söta flickor blev det :')

Porträtt i färg

 Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
 En hel hög med bilder i färg från i tisdags.
Som ni ser så har jag också bytt header!

Alla Hjärtans Dag

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Godis jag fick av bästa mamma ♥
Glad Alla Hjärtans dag alla fina läsare! Haft en bra dag? Min dag har varit lite seg eftersom jag knappt kunde sova inatt :( Vet inte varför... det bara gick inte, haha.
Gjorde Alla Hjärtans-bakelser på hemkunskapen och hade teori. Politik på SOn och redskap (tjiho!) på idrotten :)
Red lite när jag kom hem men Markoolio var alldeles knäpp idag, vet inte riktigt vad det var med honom faktiskt.
Pluggade NO när jag kom in från stallet, prov imorgon. Inte så taggad :/ Men sen är det LOV oh det ska bli så jäääkla skööööönt♥ Har längtat så! :D
Förresten, igår var det exakt fyra månader tills jag slutar nian. Helt sjukt! Började ju precis...?

Lillebror och jag

 Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
 

Skidåkning

HTC Windows Phone 8X
Imorse bar det av med buss till Åkulla där vi skulle ha friluftsdag med klassen! Skidåkning och mycket mys vid elden blev det :) Åkte först en halvmil med Rebecca som var väldigt glad och sedan åkte jag en halvmil med Josse som mest ramlade ner i diket, men vi hade roligt ändå (i alla fall jag, eftersom jag vek mig av skratt när Josse gjorde tappra försök att komma upp från dikena, du är för go du Josse♥)! Det grillades korv och dracks varm Oboy och diverse samtalsämnen hann vi gå igenom vid elden :) Väldigt mysig dag med klassen helt enkelt!
 
Amanda följde med mig hem och vi spelade lite Sims och pluggade till NO-provet vi ska ha i genetik på fredag. Sedan spelade vi lite Wii och höll på att dö av skratt :P
 
Nu ska jag kolla på dagens avsnitt av Farmen och sedan ska jag göra pappa en tjänst och gå ut och kolla till suggorna som ska grisa, vi hörs!

Svartvita självporträtt

 Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6

Turquoise

Kavaj, topp & hatt: H&M | Byxor: Vero Moda | Halsband: anissmycken.se
Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Såhär ↑ har jag sett ut idag! Älskar min turkosa kavaj som jag köpte för ungefär en vecka sedan, den har så härlig färg!
Hade två bildlektioner idag och det är alltid lika roligt :P Målade klart min bild i akvarell, ni ska få se den så snart jag fått en bild på den ;) Började med politik på SOn också, och jag tycker samhällkunskap är väldigt roligt, så det ska bli intressant!

När jag kom hem var det så jämt och fint ljus från mitt fönster så jag tog lite snabba självporträtt ↑. Inte några märkvärdiga bilder utan ställde mig bara framför kameran och klickade några bilder, haha! :) Ni får se fler så småningom, nu ska jag titta på söndagens avsnitt av Ponnyakuten och Scener ur ett tonårsliv :P
 

Minimalistiskt

 
Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Veckans bild - Vecka 6

Fotade i princip ingenting Vecka 6 så det fick bli den här↑ härliga vinterbilden! :)

Onödig fakta om mig

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Var någon som ville se bilderna från den här fotosessionen i svartvitt, så jag redigerade några nu ikväll :)
 
Ni får även lite onödig fakta om mig!
  • Jag dricker alltid te till frukost, och har gjort det så länge jag kan minnas.
  • Jag har väldigt lätt för mig i skolan. Behöver inte plugga särskilt mycket inför prov utan känner mig rätt säker ändå. Lägger inte alls mycket tid på skolan hemma egentligen, det blir väl om vi har större arbeten eller så.
  • Jag brukar oftast leda min häst med min vänstra hand, och går alltså på hans högra sida. Det är väl vanligast att leda med höger hand och gå på hästens vänstra sida eftersom man gör det mesta från den sidan (sadlar, tränsar, sitter upp)
  • Jag tycker inte om att lyssna på hög musik när jag sitter vid datorn och så. Ibland när jag har det lite högt kan jag få värsta paniken och måste sänka direkt, haha...
  • Jag brukar alltid pilla bort nagellacket om det har ramlat av litegrann, lite halvjobbig ovana, haha!
  • För ungefär ett halvår sedan kunde jag inte svälja tabletter utan tog alltid t.ex. brusalvedon och flytande hostmedicin.
Det var det jag hade att bjuda på idag! Vi hörs! :)

Standing there, all alone

Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
Bilder fotade samma dag som de här.
Tjolahopp!
Har väl inte så mycket att säga om dagen egentligen ;) Skolan som vanligt! Bara denna veckan kvar nu sen kommer det efterlängtade LOVET, ååååh! Längtar så! :) När har ni lov?
 
Sitter här med katten i knät och ska redigera lite mer bilder. Gör kanske några tidsinställda inlägg med bilder så inte allt kommer på en gång :P

Tävlar: Tema Porträtt

Är med och tävlar om en egen domän hos Matilda Engdahl. Tävlingsinlägget hittar ni HÄR.
Matilda är en stor inspirationskälla för mig, framförallt när det gäller självporträtt. Det skulle vara roligt att ha en egen domän på min blogg! Om jag vinner kommer jag känna mig stolt över vinsten eftersom detta är en bild jag är väldigt nöjd med. Jag skulle bli otroligt glad över att vinna!

Mello 2013

HTC Windows Phone 8X
Gårdagkvällen var så-jäkla-grym. Har inte fattat det än. Jag och Malin var där, på Scandinavium samtidigt som det sändes live på TV. Sinnessjukt! 
Hade grymma platser och allt var bara sjukt mäktigt, är så glad att jag fick följa med Malin!! Ska se det på TV sen också, såklart, är ju en riktig Mello-nörd! :D
-
Klockan ringde kvart över 6 idag och det var lite segt att gå upp eftersom jag somnade vid 1 inatt efter att jag kommit hem från Melodifestivalen :) Nu kanske ni funderar på varför jag gick upp så tidigt? Jo, jag hade lovat pappa att jag och mina bröder skulle syssla idag på morgonen eftersom mamma och pappa var på fest igår och kom hem sent. Så vid sju var jag ute i svinhuset för att ge grisarna mat! Kom in igen vid 20 över 9 och då hade jag mockat med. Åt en andra frukost och satte mig sedan här vid datorn. Känns som eftermiddag redan, men jag har ju inte ens ätit middag än, haha... 
 
Strax efter 1 ska jag in till simhallen med mina Kalvelit-kompisar! Efter att vi badat ska vi käka pizza och kolla på film tror jag. Så mysigt!!♥
 

Bilder från igår | Markoolio och jag

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Foto: Malin
 
Visst är bilderna fina!? Hur nöjd som helst! Och att det gick så underbart bra igår när jag red med :') Min älsklingsponny är bäst♥
Min sits kan man ju dock diskutera... skyller på att jag inte ridit ett ordentligt pass på länge ;)

Nagellacket skvallrar om vart jag ska ikväll...

HTC Windows Phone 8X
Vi ses i Scandinavium!

Mr. Markoolio och Jag

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Hej! Hur har ni det denna lördag? I förmiddags kom Malin hit och hon fotade när jag red Markoolio :) Red med hackamoret jag lånat av Annie och det var större skillnad än jag trodde faktiskt! Han lyssnade jättebra och sökte sig fint nedåt :) Kul att testa på något annat än vanligt tvådelat bett, särskilt när man märkte på honom att han gillade hackamoret ;) 

Ice drops

Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
Bilder från i lördags.
Glad fredag på er allla! Jag hoppas det gick bra för alla nior på uppsatsskrivningen idag, vad skrev ni om? :) Jag skrev en novell om en tjej som blev mobbad. Blev nog bra tror jag!
När vi hade haft lunchrast efter provet frågade vi om vi inte kunde kolla på film, och det kunde vi! Fast det var för att den filmen vi rotade fram handlade om kloning som vi håller på med i NOn nu, haha. Men den var bra (hittills, vi är inte klara än). The Island hette den, lite sci-fi/action var det. Spännande och lite läskig på sina ställen. Någon som sett den? :)
 
Nu ska jag strax gå ner och sätta mig vid tven. Imorgon kommer Malin och då ska jag också avslöja hemligheten! :D
 
 

Veckans bild - Vecka 5 | Vinnaren av månadens bild

Glömde ju veckans bild för vecka fem i söndags eftersom jag hade så många bilder från helgen jag inte hade redigerat eller ens kollat på. Men till slut valde jag denna↑ fina bilden på Malins lillasyster Elin och hennes häst Amanda :) Tycker känslan är så härlig i den!
-
Så var det ju det med månadens bild för januari... Det är tre bilder som fått lika många röster!! (nummer 1, 3 och 4) Så ni får hemskt gärna gå in på facebooksidan och rösta på vilken ni tycker! Har ni inte facebook kan ni bara skriva i en kommentar här nedan :) (Bilderna finns HÄR och ni får alltså inte försa på tvåan!)
 

Självporträtt

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Dessa bilderna fotades samtidigt som de här, men jag har inte tänkt på att lägga upp dem förrän nu. De har faktiskt legat redigerade och klara i bildmappen tills nu! :)

Snöigt landskap

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
 Mycket brus, men tyckte det var lite charmigt på dessa bilderna :3
Hejhopphallå! Igår när jag vaknade var det alldeles vitt ute! Även om jag längtar jättemycket till våren så vill jag inte ha vår i början på februari, så det passade bra med lite snö nu :) 
 
Igår fick jag en underbar fråga av Malin, och jag svarade självklart JA! Nu har jag gjort er nyfikna, men jag kommer inte säga vad det är än, hihi! Så glad för detta!!! :D
 
Dagen har rullat på som vanligt. Hade bild näst sista lektionen (har egentligen SO då, men min grupp var klar med det vi skulle göra så då fick vi gå till bilden/slöjden istället!) och min bild börjar ta sig! Målar den i akvarell just nu, älskar verkligen att måla i akvarell, det blir så fint! :) Blir klar med bilden nästa lektion skulle jag tro, så då lovar jag att fota den så ni kan få se :P (Ni som följer mig på twitter kan se hur den såg ut innan jag började måla idag).
 
Ska snart gå ner och sätta mig vid tven, får se om jag slänger upp någon mer bild innan dess :) 
 

SHOES SHOES SHOES

Jag ÄLSKAR verkligen skooor! Så himla fina dessa är ↑! Skulle inte tacka nej till ett par Jeffrey Cambells eller ett par Creepers i strl. 37 just nu! Vill haaaaaaa

Tävlar: GIRLS

Foki har en tävling på sin fina blogg där man kan vinna tv-serien GIRLS - Säsong 1. Kollar ju inte jättemycket på serier utan har mina favoriter. Denna verkar vara lite som New Girl och Två Panka tjejer, och de serierna älskar jag ju! :) Håller tummarna nu!

9A har ändrat sin status...

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Här får ni se våra megasnygga klasströjor! Huuur gosiga som helst verkligen♥ Har den på mig just precis nu när jag sitter här och skriver detta :P
 
Om ni går i nian, har ni fixat och fått hem klasströjorna än? :)

Det är tur han är så snäll!

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Visst är han söt, min älskade häst!
Ja, det är tur att han är så snäll när man har två öppningar i den stora hagen och den ena inte är stängd ;) Jag tog ut Markoolio i ena änden av den stora hagen i lördags och stängde inte. Sedan gick han i den lilla hagen i söndags så då glömde jag säga till pappa igår att det var öppet till hagen (han brukar släppa ut Koolio i andra änden) och så såg han det i morse, haha! Så Koolio gick hela dagen igår inne i hagen men han hade lika gärna kunnat gå ut eftersom det stod öppet i det ena gapet (vilken tur att han inte brukar gå dit där det var öppet!). 
Så kan det gå! :) Tur att det gick bra i alla fall!

Gårdagens outfit

 Skjorta: Gekås Ullared | Jeans: Kappahl (tror jag) | Hatt: H&M | Fjäderörhängen: Blingcity | Bälte: Lånat av mamma
Hejhopp! Detta ↑ gick jag klädd i igår. Hann ju inte lägga upp bilder för jag skulle träna :) Att jag tränade igår känns verkligen idag, haha... Rätt mycket träningsvärk i benen och rumpan och äver lite i magen :P
 
Dagen idag har varit bra! Hade två bildlektioner idag, en på morgonen och så på elevens val sista lektionen. Det är så roligt med bild! Mitt absoluta favoritämne i skolan är det :) Vad har ni för favoritämnen?
 
Imorgon har vi (som alla andra nior) nationella läsförståelseprov i svenska. Så kommer ha prov hela förmiddagen (ca 3 h) och sedan en kort svensklektion innan jag åker in till PS och har matte :)
 
Har tonvis med bilder från helgen, så när jag har ätit ska jag sätta mig och redigera lite (och försöka bli bättre vän med mitt nya Photoshop CS6 som jag inte riktigt har fått kläm på än, haha...!)

Snabbis

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Hejsan! Hinner bara skriva ett kort, snabbt inlägg nu idag för jag ska alldeles strax iväg och träna! Fotade lite outfit-bilder ↑ innan och de kommer upp imorgon :) Nu måste jag rusa, vi hörs!

Tävlar: Tema Svartvitt

Jag är med och tävlar om ett presentkort på sheinside.com.
Tävlingen hålls av Maja och tävlingsinlägget hittar ni HÄR.

Hästfotografering

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Hejsansvejsan! Hur har ni det denna söndag? Jag sitter just nu hos Malin och lyssnar på musik, hon håller på att redigera fler bilder från idag :) 
Jag red i förmiddags en runda och sedan efter middag så åkte jag hit till Malin. Hon och hennes lillasyster Elin (ensam på andra bilden med hästen Amanda) fixade iordning hästarna och jag fixade kameran! Vi gick till två olika ängar där vi fotade och så träffade vi på min musiklärare, Sandra, som också var ute och red :) Trevligt!
Blev även två korta filmklipp som kanske kommer upp så småningom!

Månadens bild - Januari

Nu är det alltså dags för er att utse Månadens Bild. Varje vecka har jag valt ut min favoritbild från den vecka och nu finns det fyra bilder ni kan rösta på. I slutet på detta året kommer det finnas 12 bilder framröstade (en från varje månad) och då är det er uppgift att rösta fram Årets Bild! 
Här kommer är de bilder ni kan rösta på:
1.
 
2.
 
3.
 
4.
Ni får bara rösta på en bild.
 
photoab