www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Old style II

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Två bilder till från när jag fotade innan.

Glad påsk önskar oss!

anon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Fotade ju Malin och Ivory igår som sagt och här är tre bilder↑ från den korta stund vi var ute :) Glad påsk på er mina fina läsare!

Old style

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Fotade självporträtt lite snabbt innan. Blev inte så mycket att hurra för egentligen. Först hade jag en idé men orkade inte riktigt genomföra den och då fick det bli som det blev :) Redigerade denna ↑ nu precis i lite gammaldags stil med brus. Detta är nog den bästa bilden från sessionen, men det kommer nog lite fler bilder i alla fall! 
Nu ska jag cykla en runda och fota, jättefint väder idag :) Vi hörs senare!

@Påskbergsskolan

HTC Windows Phone 8X
Tjena och Glad påsk på er allihopa! Jag firar påsk med Amanda på Påskbergsskolan idag :) Det är en stor innebandycup här i stan och vi ska öppna dörrarna till rummen där folk bor och sälja godis och läsk. Så här sitter vi till klockan elva ikväll, haha...
 
Annars idag då? Malin sov här inatt. Vi kollade på Harry Potter (nähä? ;)) igår och idag på förmiddagen följde jag med Malin hem en stund och fotade när hon och Ivory var påskklädda! Bilder kommer imorgon :P
 
Nehe, får väl återgå till "arbetet". Inte så mycket att göra, så det är rätt lugnt :)

Påsktävling!

Skalet på bilden kan bli ditt om du är med och deltar, go for it! :D

Fataga, Gran Canaria

Gran Canaria, oktober 2012
Fortsätter lägga upp bilder från semsetern i höstas. Denna byn, Fataga, var hur mysig som helst och jag hade gärna stannat där längre än den korta stund vi var där under utflykten :)

Vintage inspiration

Här är ett gäng inspirerande bilder som får mig att vilja göra om hela mitt rum nu, nu, nu!! Ljusa färger, halvslitna, fina gamla grejor och trämöbler. Så himla fint!!♥

Påsklov, at last!

Bilder från Gran Canaria, oktober 2012
ÄNTLIGEN säger jag bara! Nu är det lov i lite mer än en vecka!!♥ Uuuunderbart verkligen, ska bli så skönt att bara vara hemma och kunna göra vad man vill, nu när våren börjar komma igång på riktigt :)
Det var skönt att det var torsdag idag, sista dagen i skolan innan påsk :) Hade slöjd som vanligt och sandpapprade mitt fat hela lektionen, lite mer än 2 timmar... Jaja, vill ju att det ska bli fint, så då krävs det att man jobbar på't!
På båda SO-lektionerna hade vi debatt, det var rätt kul faktiskt! :) Sista timmen hade vi gympa, trippelboll. Helt OK, men inte min favorit direkt ;)
 
Nu håller jag på att redigera fler bilder från semestern i höstas. Ska visa dem sedan för familjen och de vi var iväg med :P 

Sommarvärme

Bild från Gran Canaria, oktober 2012
God kväll! Hur har ni det? Min dag var rätt seg och dryg till en början, men när jag hade varit på gymnasiematten och kom ut i solen medan jag lyssnade på McFly så blev mitt humör mycket bättre! :) McFly gör att jag får ett leende på läpparna, även om jag har en dålig dag♥
 
Nu sitter jag och bloggar via mammas iPad. Testar tangentbordet som hon köpte igår på Gekås, och det fungerar bra tycker jag :) Mycket lättare att skriva på ett tangentbord än på touchen, man slipper ju autocorrecten med!
 
Imorgon är det skärtorsdag vilket betyder sista dagen i skolan innan det blir LOV! Ska bli så himla skönt med lov, tack Jesus för påsken! ;)
Nä, nu ska jag gå och lägga mig. Läste ut den grymma boken, Cirkeln, innan i eftermiddag så vet inte vad jag ska läsa nu :/ Har en bok, men den är helt konstig... Någon som läst "Genom dina ögon" av Stephenie Meyer?
 
Ni får ha det så bra, så hörs vi imorgon. God natt och kram på er!
Ska även berätta att imorgon eller på fredag kommer något spännande för er med iPhone 4/4S ;) Ja, ni läste rätt. iPhone. Men antog att det var flest som hade det och vill ju att många ska kunna delta :P

Fototävling: Vinn valfritt kamerafilter!

Jag har fått den stora äran att hålla en tävling för er där ni kan vinna ett valfritt kamerafilter från Kamda.se för max 150 kr!
Temat är Svartvitt och det betyder helt enkelt att bilden ni tävlar med måste vara svartvitt, annars är det fritt fram för er! :)
 
För att vara med i tävlingen ska ni:
  • Göra ett inlägg på er blogg/annan social media med er bild.
  • Länka till det filtret ni vill vinna i ert inlägg.
  • Länka till min blogg.
  • Kommentera här med en länk till ert inlägg!
Finalisterna presenteras om en vecka, lycka till allihop! :)

Gekås

Lite av dagens inköp.
Tjolahopp! Idag efter skolan åkte jag, Amanda, mamma och Edvin till Gekås :) Det ni ser här ↑ är lite av vad jag köpte. Köpte träningstights + sportbh också men det betalar mamma ;) Plockade även till mig en jättesöt blus och ett bäddset, men det ska jag få när jag fyller år om en månad, hehe :P
 
Ska fixa lite med en grej som kommer upp på bloggen ikväll. Riktigt roligt kommer det vara! :)
Ha det gött allihopa!

Veckans bild - Vecka 12

Veckans bild för vecka 12 fick bli den här ↑. Den är mysig och lite drömsk och... hmm... ja jag gillar den helt enkelt! :)
Vad tycker ni om bilden?

Kamda.se!

Jag måste verkligen tipsa er (igen?) om Kamda.se!
De har ett stort sortiment av kamerastativ och kamerafilter och mycket, mycket mer prylar som är bra att ha vid fotografering. De har även tillbehör för studiofotografering!
Det bästa av allt tycker jag är deras grymma service och den korta leveranstiden. Är varan i lager kommer den inom två dagar, hur underbart som helst när man är spänd på att få hem sina grejer :)
 
Sponsrat inlägg.

MONDAY

HTC Windows Phone 8X
Lyssnar på McFly och är glad | Försökte fota solstrålarna | Myskläder | Fängslande, underbar bok
Hejsan! Då var det måndag igen. Helgen har gått otroligt snabbt, vilket är tråkigt :( Men nu går vi ju bara i skolan till torsdag och sedan är det LOOOOV! :D
Skoldagen var i princip som vanligt. Hade nationella muntliga i svenska och det gick nog bra tror jag! Tycker det var riktigt kul faktiskt, att diskutera :)
När jag kom hem och hade fikat satte jag mig och läste Cirkeln. Rekommenderar verkligen den boken, spännande, lite läskig och oförutsägbar! Har blivit lite beroende, började för typ en vecka sedan och har väl läst tre fjärdedelar, hehe... ;) 
Funderar på att sätta mig och fortsätta läsa strax, men vill ju inte läsa ut den innan jag fått tag i del två (önskat mig den när jag fyller år om en månad), såå får väl pausa och titta lite på TV istället :)
 
Ska ut och ge lammisarna vid 9, så det är väl det enda jag har att göra ikväll. Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll, kram på er!

Kall morgon

Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
Några bilder jag fotade samtidigt som de här.

Vårtecken

 Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Förra helgen när jag var med Malin visade jag henne att krokusarna hade börjat komma upp. Då hittade hon två stycken som redan hade blivit knoppar på! :) Jag kollade igår med och då var det flera stycken som var på väg att blomma :P Våren kanske är här trots allt?
 

Starry sky

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Igår kväll, under Earth Hour, tog jag på mig varma kläder och gick ut med kameran. Tänkte att jag skulle försöka fota stjärnorna. Man såg inte jättemånga stjärnor eftersom månen var så ljusstark, men det var fler nu än förra gången jag fotade stjärnor hemma. Hoppas det är någon stjärnklar natt på lovet, ska jag fota! :)
Har blivit helt inne på astronomi och stjärnor nu när vi jobbar med det i skolan. Sjukt häftigt är det!!
Spanade lite smått efter kometen Panstarrs med, har hört att man kan se den fortfarande, men jag vet inte om jag kollade åt rätt håll haha...
Jag tror det var nu till hösten det ska komma en jättestor komet så att man ska kunna se den. Får väl spana då istället! :)
 
Idag ska vi fira att min lillebror Edvin fyller 14 år (grattis brorsan!), så får se hur mycket bloggning det blir. Fint väder är det också, men rätt kallt. Vill helst inte tänka på att vi hade 15 plusgrader för ett år sedan... Våren är så sen i år!! :(
 
Ni får ha en bra dag, kanske kikar in senare :)
 

Sagan om hästen med tungan

 Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Malins häst Ivory är rolig hon! Går nog inte att fota henne utan att få med tungan på bild haha :P Hon står och tuggar och håller på hela tiden, och när vi fotade förra helgen tyckte jag nästan hon höll på mer än hon brukar ;)
Valde ut "några få" bilder och som ni ser är tungan ute! 

The girl in the white dress


Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
 Lite fler bilder från idag :)

Sneak peek från idag

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Fotade lite i förmiddags. Solen lyste in i mammas och pappas rum, så drog man igen gardinerna blev det jättefint ljus! 
Pysslade lite med omgivningen, tog på mig en klänning och fotade lite självporträtt. Fler bilder kommer om en stund :)

Take my hand

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Hejsansvejsan! Oj vad mycket klockan blivit!! Har suttit och pillat i photoshop med en bild jag tror jag ska ha med till mitt bildarbete... (ej de ovan) Vi får se hur det blir med det! :P
 
Fredag finally! Rätt trögt schema på fredagar, men skönt med idrott mitt i så det blir lite praktiskt :) Volleyboll idag, gick väl rätt bra. Tycker det gör så ont på handlederna bara, haha... ;)
Red när jag kom hem. Ingen lång runda för det var svinkallt ute. Hade det inte blåst hade det varit jätteskönt men vinden var isande kall, huuuh!! Längtar till vår och värme♥
 
Nu ska jag gå ner och käka godis och titta på tv :) Vi hörs imorgon igen, kram på er!

Braids

Bohemian braid
Chain braid
Dessa två "flätor" (vet inte om man kan kalla den översta fläta riktigt, men jag gör det ändå!) gillar jag riktigt mycket :) Båda är ganska lätta också, så jag undrar om ni kanske skulle vilja ha en videotutorial på någon av dem? Eller kanske båda? :P Bohemian är enkel, vacker och speciell och Chain är också fin och speciell, fast inte så "utstickande". Av Chain blir det också jättefina lockar om man flätar när man har blött hår :)
Så vad säger ni? Är ni sugna på någon tutorial? :D

Halvtonat gråfilter

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
På första bilden ser ni vad mer som fanns i paketet jag fick hem från kamda.se idag! (De andra två bilderna bjuder jag på!) Ett halvtonat gråfilter! Också en grej jag velat ha länge :) Kommer nog att bli välanvänt, i sommar framförallt!
 
Tänkte dra lite snabbt om dagen. Ganska lugnt schema på torsdagar så det är skönt :) På SOn jobbar vi i grupper där vi ska representera riksdagspartierna i en debatt nästa vecka. Vi hade väldigt roligt i min grupp idag ;) "Övade" på att debattera och det gick kanske lite över styr, haha. Skrattade väl större delen av lektionen ;)
 
När jag kom hem tog jag det lugnt en stund innan jag gick ut och fixade i stallet. Tog sedan med repet och repgrimman ut när jag skulle hämta Markoolio och tränade honom lite från marken. Fokuserade på att han skulle bli ute på volten och bara komma in när jag bad honom, det gick väl hyfsat. Han har mycket lättare för höger än vänster varv har jag upptäckt :) 
Tränade även lite på att han skulle flytta för tryck och sista stunden testade jag om det gick att få honom att gå upp med framhovarna på en sten. Gick sådär, men det är bara att fortsätta träna! :P
 
Oj vad mycket text det blev, haha...! Kram till alla ni som läst allt ;)

NEW IN

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
I måndags beställde jag två saker från kamda.se och det kom idag! :) Älskar deras korta leveranstid ♥
En av sakerna var i alla fall denna supersnygga kameraremmen ↑ (som ni ser på 3:e och 4:e bilden fick standrardremmen också vara med på bild). Vann en tävling på kamda.se's facebooksida för någon månad sedan, ett presentkort på 200 kr var det! :) Det kom väl till pass nu kan man ju säga. Har velat ha denna remmen jättelänge men när jag vann tävlingen fanns den inte i lager, så det var bara att vänta... ;)
Det andra jag köpte kommer i ett inlägg senare ;)

Onsdag

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Bild från när jag var hos Malin i helgen.
Tjena! Idag var det onsdag igen vilket betyder drygt schema innan jag sticker iväg till gymnasiematten :) På matten idag jobbade vi i grupper och gjorde samma som sist. Vi räknade algebra i Z³, vi skulle faktorisera första-, andra- och tredjegradspolynom/uttryck (låter jättekomplicerat och konstigt, men det är inte så svårt när man lärt sig!) :) Gick väl rätt bra för min grupp tycker jag!
Efter matten gick jag och storebrorsan, Anton, ner till stan en stund. Köpte godis, hehe...! ;)
 
Nu hade jag faktiskt tänkt att träna (!) litegrann :P Lite spinning, styrka och smidighet blir bra! Sedan ska jag ge lammen om en timme ungefär.
Vi hörs! 

Close up

Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
 Lite fler bilder från när jag spontant fotade mitt öga innan idag :)

The eye

Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
En bild jag fotade nyss.
Hejsan! Måste börja med att fråga alla er som går i nian, hur gick det på nationella provet!? Jag tyckte första delen var svårast, den när man skulle svara på frågor. Hoppas det gick bra i alla fall!
 
Nu sitter jag och lyssnar på musik men ska alldeles strax gå ut och mocka :) McFly ska ha en livestream halv 6 (4.30pm UK time) så då måste jag vara inne igen, hihi :3

Hörs igen om en stund, kram!

M O N D A Y

Dessa goa killarna och deras musik håller mitt humör uppe idag ↑.
Måndag igen! Segt som vanligt. Skoldagen rullade på. Fick min gymnasiemattebok idag, den verkar faktiskt rolig :)
När jag kom hem från skolan kändes det som om jag inte ens varit där, jättekonstig känsla, haha... ;) Gick ut till fåren efter fikat och då var det en tacka som hade lammat. Ett dödfött ( :( ) och ett levande. Det som levde var kallt och svagt så efter flera försök att få den att dia tog jag med den ner till lagårn och la den i en hink under värmelampan. När den hade legat där kanske en halvtimme var den mycket piggare och min farbror tog med den till sin mamma igen. Den hade nog inte klarat dia i alla fall, pappa sa att de hade fått sondmata den. Håller tummarna på att den klarar sig!
Gav de tre flasklammen också, mockade och tog in Koolio innan jag gick in för att plugga fysik. Har läst igenom kraft, tryck, värme, optik, m.m. nu och är helt slut. Ögonen går i kors!
 
Nu ska jag gå och duscha och sedan mysa framför tvn tills jag ska lägga mig. Kommer sova gott inatt! Det behöver jag, om jag ska orka med nationella i fysik imorgon...

En glada

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
När jag var hos Malin i lördags och vi satt vid frukostbordet fick vi se en glada flyga utanför fönstret. Vi sprang upp på övervåningen snabbt som bara den och tog kamerorna, bytte till teleobjektiv och ställde oss sedan vid ett fönster. Först var fågeln ganska så långt bort och det var skog bakom, så man såg den knappt. Men sedan kom den bara närmre och närmre! Den första bilden är knappt beskuren någonting, sjukt nära var den! :)

Veckans bild - Vecka 11

Denna vecka fick det bli denna ↑ fina bilden på Ivory. Jag tycker jag har fångat precis rätt ögonblick, jag gillar ljuset och redigeringen. Jag tycker den är mäktig!!
Vad tycker ni om bilden?
Läs mer om projektet och se alla andra bilder HÄR.

Markoolio

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 3 bilder på Markoolio från igår.
Foto: Malin

Ivory och Amanda


Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Hejsan! Satte mig och redigerade lite bilder från igår på Malins pållar :) Gjorde en liten annorlunda redigering som jag inte gjort innan, och jag tycker det blev väldigt bra! Tycker bilderna på Ivory (de översta) är riktigt mäktiga :)
Ska redigera några på Markoolio också hade jag tänkt, så de får ni se sedan! :)
 
Idag har det inte hänt så mycket än, städade i förmiddags. Funderar på om jag ska gå ut sedan efter fikat och träna Koolio lite från marken, det var så längesedan! Både han och jag behöver det så får väl bli en stund i alla fall :) 
 
Hörs senare!

Frosty crystals

Canon EOS 600D + Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1
 Bilder jag fotade innan jag åkte till skolan igår. Älskar den översta!!♥

Fina hästen ♥

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 Foto: Malin
Go' kväll! Nu sitter jag hemma igen och Malin har precis åkt. Hon följe med mig hem när mamma hämtade mig vid tre-tiden för vi skulle fota Markoolio ↑. Vi fotade hennes hästar innan på eftermiddagen, de bilderna får ni se imorgon :)
Gårdagkvällen blev lång, de sista 30 minuterna på filmen kämpade jag för att hålla ögonen öppna, haha... Sov gott sedan i alla fall!
 
Ikväll är jag förste lammskötare för mamma och pappa ska iväg. 3 lamm ska flaskmatas! Det riktigt kryllar av lamm där ute nu, vi har fått nästan 40 sedan i söndags sa pappa!! Nu är det inte många tackor kvar som ska lamma :)
 
Ni får ha en trevlig lördagkväll allihopa! ♥

Potterkväll

Arkivbild
Tjenare! Hur har ni det? Jag hann tyvärr inte blogga igår som ni kanske märkte ;) När jag kom hem var jag tvungen att plugga både engelska och spanska och sedan var det dags att göra sig i ordning för niornas dans! Det var väldigt mycket folk och det var väldigt roligt! Fick dansat en massa bugg och även foxtrot och en vals :) Vissa danser gick bra och andra gick... ja, mindre bra kan vi väl säga haha ;)
 
Idag har det varit en helt vanlig fredag i skolan :) När jag kom hem tog jag en liten ridtur, men Markoolio var rätt seg :P Såg tre rådjur och sjukt många fåglar! :o 11 tranor, typ 200 gäss och massa kråkor...!
 
Nu sitter jag hemma hos Malin och vi ska strax sätta oss och titta på Harry Potter och Fången från Azkaban, spännande :D Alltid lika roligt att kolla på Harry Potter, såklart!
 
Ni får ha en fortsatt bra fredagkväll, så hörs vi! :)

Snökaos

HTC Windows Phone 8X
Imorse när jag vaknade var det som om jag åkt tillbaka tre månader i tiden. Det var massa snö ute!!! Usch, jag vill verkligen inte ha snö nu :( Har snöat hela dagen med, så nu ligger här runt 10 cm nysnö... Trots snön tog jag på mig mina Converse, jag visste inte om vi skulle ha skor när vi dansade och då hade jag inte velat ha mina vinterskor med klack ;)
 
Vi var och tränade dans idag som sagt, tillsammans med nior från två andra skolor. Vals, foxtrot och bugg. Var faktiskt riktigt roligt :) Vals var svårast till en början, men när man väl kom in i det så gick det bra! Nu taggar jag inför dansen imorgon kväll, med alla nior i hela Varberg...! Kommer nog bli kul! :)
 
Nu ska jag strax gå ut och se till fåren eftersom pappa inte är hemma. Men först ska jag kolla på dagens avsnitt av Farmen :P
Kram!

En eftermiddag med photoshop

Bilder från olika tillfällen | Photoshop cs6
Tjena! Hur har er dag varit? Min dag har inte varit jättebra kan jag säga... Har varit rätt trött hela dagen och inspirationsnivån har varit på botten största delen av dagen. Lite jobbigt när vi hade bild eftersom det stod helt still i hjärnan. Fick inte gjort något på lektionen men tog igen detta i eftermiddag när jag fick knåpat ihop dessa bilder ↑. Blev väl rätt okej tycker jag :P
 
Imorgon ska klassen till stan och träna dans i tre timmar eftersom vi har skoldans på torsdag :) Kommer nog bli roligt!! 
Ni får ha det så bra, kram!

8 bekännelser

En härlig arkivbild från 2012.
Malin utmanade mig på att bekänna 8 saker om mig själv som ni kanske inte visste, so here we go! :)
 
  1. Jag har alltid väldigt mycket saker på mitt skrivbord. Även om jag städar t.ex. en förmiddag så har jag lyckats ta fram massa grejer igen på eftermiddagen (vanligtvis nagellack, eh.).
  2. Jag är bra på att diskutera och framföra mina åsikter. Jag säger helt enkelt vad jag tycker om saker och ting och om jag är i en duskussion så har jag svårt att släppa det innan jag "vunnit", haha...
  3. Jag måste hela tiden googla saker. Som typ igår när jag gick poängpromenad, i och med att jag inte kunde någon av frågorna så var jag tvungen att kolla upp det när jag kom hem. Det är inte bra att leva med obesvarade frågor! ;)
  4. Jag blir lätt distraherad när jag sitter vid datorn och ska få något gjort. Om jag sitter och ska göra en header till bloggen så kanske jag ramlar in på internet och sedan en timme senare öppnar jag photoshop... oops!
  5. Jag är en riktig morgonmänniska! Jag har väldigt svårt att sova länge, även om jag gick och la mig sent. Som när jag var hos Malin förra helgen, somnade vid 1-halv 2 och vaknade halv åtta... Men det är bra att vara morgonmänniska, dagen blir så mycket längre!
  6. Jag gråter väldigt lätt när jag kollar på film eller om jag ser något som betyder väldigt mycket för mig. Till exempel fina filmer och bilder från Harry Potter åh... Eller när de barnen sjöng Euphoria med Loreen i lördags! ♥
  7. Jag tror jag har ett ganska stort behov av att läsa bloggar. Det är mitt tidsfördriv. Jag tycker det är intressant och jag blir inspirerad. Jag tror det var förra helgen som vårat nätverk hade blockat alla blogg.se-bloggar så det blev lite jobbigt... Men då skaffade jag tumblr istället!
  8. Jag har det väldigt lätt för mig i skolan och behöver inte lägga ner särskilt mycket tid på skolan hemma för att få bra betyg. Jag är så glad att jag inte behöver sitta med skolarbete varje dag efter skolan utan jag kan koncentrera mig på att vara LEDIG och göra sånt jag tycker är roligt iställt!
Ni anar inte hur svårt det var att komma på vad jag skulle skriva, tog typ en timme, haha...! ;)

Veckans bild - Vecka 10

Ja, då var det dags för Veckans Bild igen!
Har inte fotat så mycket denna veckan, men det fick bli den här ↑ bilden. Jag gillar vintage-känslan! Blommorna i bakgrunden bidrar till den känslan rätt mycket tycker jag :)
Vad tycker ni om bilden?

Nybliven mamma...

HTC Windows Phone 8X
...till denna filuren! Hans mamma dog inatt, så nu måste han matas med flaska. Hela dagen idag har han bott i en korg, men nu har han fått en liten box med värmelampa istället :) Ska snart ut och ge honom mat♥
 
Annars idag har det väl inte hänt så mycket. Jag och mamma var och gick poängpromenad vid 1 och vi gissade på alla frågor utom en, haha! :) Har vi tur kanske vi har 5 av 12 rätt ;)
Kul att det fortfarande är många som tittar in! Ni är så välkomna så!
 

Designfix

Som ni kanske märker har jag gjort om lite i designen :) Ville ha det lite varmare nu till våren!
Dock vet jag inte vad jag ska tycka om bloglovin', twitter, facebook och kameraknapparna... Jag hade en annan tanke i huvudet när jag gjorde dem, så kanske får ändra färg och så, så de passar in bättre ;)
Vad tycker ni? :)

Tutorial: Många jag i samma bild

Kommentera gärna vad ni tycker! Första gången jag gör en sådan här tutorial ;)

Många jag

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Jag kunde inte riktigt bestämma mig för vad jag skulle göra idag, så jag klonade mig själv några gånger och gjorde allt på samma gång! :) 
(Tutorial på denna är på G!)

The winner

Ja, efter spridda röster så blev det till slut Robin som vann musikfesten! Var jättenervös att Sean eller Gubbgänget skulle ta hem det, haha... Är man mello-nörd så är man!
Jag tycker i alla fall att Robin var en värdig vinnare, han sjunger otroligt bra och jag gillar låten. Den kommer gå hem utomlands :) Han skriver historia med, den förste som kommit från andra chansen och sedan vinner finalen!
Vem tyckte ni skulle vinna? :)
(bilden lånade jag på svt.se/melodifestivalen)

Fashionista'

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
God middag allihopa! Är ni vakna? :)
Kände för att fota lite självporträtt innan så jag satte upp min sjal på väggen och tog på mig lite snygga kläder! 
Blev en del bilder och dessa ↑ plockade jag ut lite på måfå och redigerade. Jag gillar dem, vad tycker ni?
 
Det var någon som frågade igår om jag inte kunde berätta hur jag gjorde den här bilden, och det kan jag väl göra! Ska se om jag fixar en tutorial till imorgon kanske ;)

FRIDAY

Bild från den här dagen.
Hejsan allihopa! Och välkomna all ni nya som kikar in via blogg.se's länk :) Hoppas att ni kommer för att stanna, såklart!
Min dag idag har varit bra. Hade först spanska och sedan NO, ganska lugnt. Sedan hade vi basket på idrotten och basket är alltid roligt! Är nog en av de sporterna som jag faktiskt hade tyckt om att gå i, vet inte vad som är så speciellt, men jag gillar det :P
Efter lunch var det svenska och engelska. Det är faktiskt rätt skönt att ha det sista lektionerna på fredagarna. Tycker det är rätt kul och det är så härlig stämning fredag eftermiddag :P
 
Har nu i eftermiddag suttit med lite olika läxor. Gjort klart 3 stycken faktiskt, känner mig redigt produktiv! Sen har jag ju mockat och tagit in hästen också såklart :)
 
Nu ska jag ta och gå ner till TVn. Det är ju snart Farmen! Har blivit helt fast vid det, haha... Såg inte riktigt från första avsnittet men har sett rätt mycket av det. Nästa vecka är ju finalvecka! Heja Janikke och Erik :D
 
Ni får ha en fortsatt bra fredagskväll mina vänner, så hörs vi igen imorgon! :)

Ser man på!

Fick ett sms av Malin innan jag skulle fika. Hon skrev att jag hade hamnat på sidan här på blogg.se!
Blev såklart jätteglad och vill välkomna er alla hit till min lilla blogg :)
Detta gjorde min dag, nu kommer jag vara glad hela helgen :D

The list

Tycker det kan vara ganska roligt med listor av olika slag. Denna hittade jag HÄR.
 

Fem saker som..

Upprör dig
1. När folk inte kan förstå att de har fel.
2. Dåligt väder.
3. Att vi människor tar oss friheten att göra i princip vad som helst utan att tänka på andra människor/djur/miljön.
4. När folk tror att de är bättre än andra.
5. Folk som söker uppmärksamhet hela tiden och gör vad som helst för uppmärksamhet.

Gör dig glad
1. Att våren är på väg.
2. Att det är ljust när jag vaknar på morgonen nu.
3. Att det är ljust mycket längre på kvällen nu.
4. När jag får bra kritik på en bild jag är nöjd med.
5. Att jag i år ska iväg till ett speciellt land två gånger! (nu blir ni nyfikna hihi)

Du älskar
1. Min familj och mina vänner (Hästen och katten inräknade)
2. Våren.
3. Att fotografera och släppa ut min kreativitet.
4. Att galoppera snabbt på en riktigt lång raksträcka.
5. Harry Potter.

Du inte kan sluta lyssna på
1. Terese Fredenwall – To You
2. Eric Gadd – Vi kommer aldrig att förlora
3. James Arthur – Impossible
4. Paramore – crushcrushcrush
5. David Bowie – Heroes - 1999 Digital Remaster

Du gjort idag
1. Varit i skolan.
2. Redigerat bilder.
3. Mockat och tagit in hästen.
4. Lyssnat på musik.
5. Ätit.

Händer i helgen
1. Jag ska rida.
2. Skriva klart en SO-grej.
3. Städa kanske.
4. Kolla på film.
5. Fota, antar jag haha.

Arkivbilder.

Gran Canaria 2012

Canon EOS 600D + Diverse objektiv
Blev så sugen på att redigera bilder men hade inga nya som var roliga. Kom på att jag har en hel hög oredigerade bilder från när vi var på Gran Canaria i höstas, så jag plockade ut de här ↑ bildena som jag fotade en dag när jag och Ida var ute på fotopromenad :) Det var så varmt och soligt, hade inte skadat med lite mer värme och sol här nu ;)
 
Idag har det varit en bra dag i skolan :) Först slöjd och sedan två SO-lektioner (en innan och en efter lunch). Vi håller på med politik och sånt nu och det är intressant! Man kommer in i bra diskussioner :P Nästa vecka ska vi ha debatt, det ser jag fram emot!
Sista lektionen var det idrott och vi hade lite olika "lekar", roligt var det i alla fall :)
 
Nu ska jag alldeles strax äta! Ni får ha det så bra, vi hörs imorgon om jag inte slänger upp något mer inlägg ikväll :)

Spring season

Det här ↑ skulle inte jag tacka nej till i vår!
Tjena! Åkte ner till stan med Becca idag efter gymnasiematten. Tänkte kolla på leggingsen här ovan ↑, men hittade inte dem i butik :( Köpte inget annat än fika, men blev en trevlig runda i stan :)
 
Ska gå ner och sätta mig vid TVn resten av kvällen, mysigt! Kanske hör av mig på Instagram, @ikcuhc heter jag där! :)
Kram på er!♥

Todays outfit

Topp, kjol, hatt: H&M | Strumpbyxor: Pierre Robert | Converse | Halsband: Gekås Ullared | Katt: Unikt exemplar
Tjolahopp! Detta ↑ har jag gått klädd i idag (och igår med för den delen) :) Älskar verkligen mina nya Converse!!♥ Felix störde mig lite när jag skulle fota, så han fick vara med på ett hörn ;)
 
Idag började vi med ett nytt arbete på bilden. Vi får göra VAD VI VILL i konstväg! Foto inkluderat :D Ska bli så roligt att bara göra massa bilder utan att veta var det ska sluta egentligen :P Tjohoo!
Tisdagar i övrigt är rätt dryga (om man bortser från bilden på morgonen och elevens val sista timmen). Fyra lektioner på förmiddagen och två av dem går kloss-i-kloss :/ Inte så kul, men finns inget att göra åt det!
 
Red när jag kom hem. Nästan samma runda som i söndags, men inte riktigt :) Mötte en lastbil på en smal väg, hatar lastbilar :( Gick ut på en åker typ och hoppade av. Markoolio ryggade några gånger men värre än så var det inte, duktig kille!
 
Nu ska jag nog ta och kolla på kvällens avsnitt av Farmen, det börjar dra ihop sig nu! Hoppas på att Jannike och Erik kommer till final, men sedan vet jag inte riktigt vem jag tycker ska vinna, haha... 50/50!
Kram!

tbsotw

Yes, Miss anti-tumblr herself har skaffat sig en tumblr at last!
Anledningen till att jag skaffade (eller ja, tog tag i den jag startade för längesedan) var för att vårt nätverk här hemma hade typ blockat alla blogg.se-bloggar i förrgår så jag kunde inte läsa dem :/ Men nu funkar det igen som tur är! :)
Länka era egna och era favorit-tumblrs och följ mig!
tbsotw.tumblr.com

Tävlar hos Elin

Jag är med och tävlar om en värdecheck hos Kamda.se. Tävlingen hålls av Elin och temat är svartvitt :)
 

Månadens bild - Januari & Februari

Bilden för januari:
 
Bilden för februari:
Dessa bilder har ni röstat fram för januari, respektive februari månad! Jag får allt säga att ni har bra smak ;) Vilken gillar ni mest av dessa två? :) Jag tror att jag gillar den andra (februaribilden). Det är ett självporträtt jag är riktigt nöjd med!

Veckans bild - Vecka 9

Ja, så var det dags för veckans bild igen! Denna vecka fick det bli denna bilden ↑ på söta Torsten. Jag gillar det mjuka ljuset och tonerna i bilden :) Den är mysig helt enkelt!
Nu ska jag räkna ihop rösterna för februaribilden och sedan ska ni få se resultatet för både januari och februari! :)

Gekås-shopping

Parfym: La Rive SO LOVE (helt underbar♥) | Maybelline NY Rocket Volume Express Mascara | Kubiss Eyeliner | Jättefin sjal med finaste flaggan♥ | Och så skorna!
Köpte även godis och lite annat sånt småplock :) Är så glad över att bo nära Gekås alltså!

Lite bilder från idag

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
I förmiddags efter att jag och Malin ätit frukost och kollat lite på TV bestämde vi oss för att ta en promenad i det härliga vädret :) Kamerorna fick följa med (såklart!) och vi gick in på en liten mysig gångväg i en skog. Jag stod och skulle fota något och så hörde jag hur det prasslade ovanför mig. "Det är en ekorre ovanför dig!" säger Malin då och jag försökte så gott jag kunde att få en bra bild på den innan den hoppade iväg :) Så himla söt!! Var riktigt skönt med en promenad, och roligt hade vi (som alltid)! :P
 
Jag åkte hem strax innan lunch och efter fikat red jag en härlig runda medan pappa promenerade bredvid. Gick på ett ställe jag inte gått på innan och där var en jättebra galoppsträcka, underlaget var perfekt! Tog några vändor där, och sista vändan drev jag på Markoolio ordentligt och då svarade han med att sparka bakut, söten! Han tyckte det var så roligt att få springa snabbt! Härligt♥
 
Ska redigera bilderna på det jag köpte på Gekås igår, så ska ni få se det med :) 

Torsten Torstensson

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Hejsan! Sov ju i Malins farbrors hus med Malin, Frida och Julia inatt. Igår eftermiddag/kväll var det bara jag och Malin hemma. Vi gick en promenad vid halv sju innan vi lagade mat. Varma mackor i ugnen! Mums :) Medan vi lagade mat lyssnade vi på gamla schlagerdängor och försökte dansa så diskret vi kunde så vi inte skulle skämma ut oss inför grannarna på andra sidan gatan, haha ;)
Vid åtta var det dags för Melodifestivalen och efter det kollade vi på Harry Potter och Hemligheternas Kammare. Ron är så söt i den, haha♥ Julia och Frida kom hem vid 11 ungefär :)
I morse vaknade jag vid 8, men kunde inte somna om. Kollade lite bloggar och så medan Torsten vandrade runt utanför mitt rum. Jag tog kameran och knäppte några bilder på honom ↑. Så charmig!
 
Har lite mer bilder från dagen, men de kommer upp i ett annat inlägg :)

Nya älsklingsskor

 Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Tjena! Igår efter skolan var jag på Gekås (mer känt som Ullared för de som inte bor i trakterna, haha) med Anna, Emilia och Amanda :) Innan vi gick in i varuhuset tog vi en runda på Sko-Boo. Jag hade tänkt köpa nya Converse nu till våren (eftersom mina gröna är så himla slitna) och så hade de dessa ↑ vinröda som jag tittat på ända sedan i höstas♥ De sitter som en smäck och är så himla fina! Jag kommer väl bo i dessa skor från och med nu, hehe ;)
 
Köpte lite grejer inne på Gekås också, men det får ni se imorgon :) I eftermiddag ska jag åka till Malin i stan, där hon bor för tillfället (hon passar en katt medan de som bor där är på semester). Vi ska laga mat, titta på Melodifestivalen och Harry Potter (såklart). Kommer nog bli supermysigt!
 
Nu ska jag strax äta middag innan jag sticker ut på en tur med pållen. Vi hörs!
 
 
photoab