www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

smoothie-love

Gjorde en supergod smoothie när jag kom hem från skolan! Mums! Måste önska mig en sån här när jag fyller år, då blir det smoothe var och varannan dag.
-
Made a smoothie today when i came home after school! Yummie! I have to get one of these, so I can make loads of smoothies!

100 things I love - #5

Detta må låta cheesy, men då får det bli så. Har länge tänkt att denna punkten måste jag ha med på listan, och nu ville jag inte vänta längre.
 
Ni anar inte hur mycket era kommentarer berör, hur fantastiska ni är som klickar er in här och slänger iväg en liten kommentar. Hur glad jag blir, varje gång. Det känns så konstigt när någon kommenterar "sjukt snygg bild", "älskar dina bilder", etc. Men det är så härligt att veta att det man gör verkligen uppskattas. Mina bilder vore inte hälften så bra idag om jag inte hade fått kritik och respons från alla er där ute. Det triggar, det gör att man vill bli ännu bättre. Man vill utvecklas för att kunna visa upp verk man är ännu mer stolt över.
 
Jag själv är jättedålig på att kommentera på bloggar. Jag försöker verkligen, men är oftast lite för bekväm av mig och bara läser igenom inlägget och kikar på bilderna, det ska jag erkänna. Men det senaste halvåret har jag tänkt till lite och jag går in och tittar på era bloggar när ni kommenterar, och ibland slänger jag iväg en kommentar till någon av er. Jag vill ge tillbaka, jag vill att andra ska få uppleva det jag känner när någon av er skriver en fin kommentar. 
 
Några av alla fina kommentarer.
 
Det sjukaste av allt var nog när några berättade att jag var deras förebild. Lilla jag! Någons förebild!? Häftigt, läskigt, spännande och fantastiskt. Hade aldrig ens funderat över det. Det kändes ofattbart. Det känns ganska ofattbart. Att någon där ute i detta avlånga land ser upp till mig, att jag fått dem att börja fota. Förstår ni ens hur sjukt det känns? På ett bra sätt, såklart!
 
Min blogg är inte speciellt stor. Men jag är så tacksam över att mellan 100 och 150 personer klickar in här varje dag. Jag är glad över att nästan 140 personer har klickat "följ" på bloglovin'.
Ni kanske inte förstår, det är så svårt att förklara hur mycket ni faktiskt betyder för mig. Hur en kommentar från någon av er kan lysa upp hela min dag. Och så många fina bloggar jag hittat bara för att ni har kommenterat här. Det är ju helt fantastiskt!
 
Jag lägger mycket tid på bloggen och det hade jag aldrig pallat med om det inte vore för er. Ni driver mig. Hade jag inte fått någon respons hade det inte varit lika roligt att gå in här och skriva inlägg eller posta mina bilder. Jag har insett nu på senaste tiden att jag, trots många svåra blogg-år, har kommit in i en rutin och jag bloggar i princip varje dag. Och varje dag får jag något fint tillbaka, av er.
 
Jag är så otroligt tacksam.
 

Sorry I didn't translate this post. It's hard to get all my feelings out in another language. Google will help you.

endless

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Sista bilden är ett panorama på 5 bilder.
 
Hej på er! Torsdag redan? Känns som att denna veckan gått superfort. Men skönt det :)
Idag efter lunch var vi i MEV13 på Naturum på Getterön i Varberg för att hjälpa vår lärare att hänga en utställning. Ljuset var fantastiskt fint! Disigt, tunna moln so att solens ljus ändå kom igenom (som en megastor softbox!). Vackert! :) Såg en havsörn också, men blev ingen bild på den tyvärr :(
 
Kollade förresten på sista Sherlock igår. Alltså vilket avsnitt!!! Helt mindfuckat alltihop, men så braaaa! Jobbigt att inte ha några nya avsnitt att kolla nu bara :/
 
Juste, glöm inte frågestunden! Alla frågor är välkomna!
-
Hi guys! Thursday already? Seems so! This week has gone fast, but I don't mind :)
Today my class went to Naturum i Varberg to help our teacher to hang up some photos. The light was amazing! Really thin layer of clouds all over the sky, so the sunlight could come throught (like a massive softbox!). Beautiful! :) Saw a Sea Eagle too, but I couldn't get a photo of it :/
 
Oh, yeah, I watched the last episode of Sherlock yesterday. Oh my God, what an episode!!! Everything f*cked up my mind, but it was amaaaaazing! Sad that I don't have any more new episodes to watch now :/
 
Oh, and don't forget to ask me a question!

lammpussar

Glöm inte prenumerera!
Don't forget to subscribe!

Let your soul catch the feeling

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Glöm inte ställa en fråga till mig HÄR.

so you wanna play with magic

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Så, den här bilden typ bara... kom till. Litet test/smakprov/teaser!
-
So this kind of just... happened. A little test/teaser!

time to:

Japp, var ett tag sedan jag hade frågestund och har fått en del nya läsare. Fråga på bara! Om allt! Ska försöka svara så gott jag kan :)
-
It's been a while since my last Q/A and I think that I've got a couple of new readers, so go on and ask! :)

the wind blows my mind

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Två bilder Julia fotade på mig i lördags.
 

old school

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 IS

Knockout Tigers

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-6,5 IS
Jacket: JC | Trousers and top: GinaTricot | Glasses: Monki
 
I fredags var jag i Göteborg med Julia, David och Linus. Fick bl.a. med mig denna↑ snygga jacka och solglasögonen+senilkedja. Love it!
-
I was in Gothenburg with Julia, David and Linus last Friday and I two of the things I got was this amazing jacket and the sunglasses. Love it!

lammisarna

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
VISST ÄR DE SÖTA!?
-
AREN'T THEY ADORABLE!?

behind the scenes

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Photo credit: Julia Rajkovic

mysterious

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
From yesterday.

yesterdays breakfast

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Igår lyxade jag till det och gjorde smoothie till frukost. Så gott och mättande! borde göra det oftare, kanske byta ut vaniljyoghurten mot naturell för att få den lite nyttigare. Mums i alla fall!
 
Hej på er! Lovet börjar gå mot sitt slut (helt sjukt ändå?), men jag har studiedag på måndag så får lite extra ledigt :) Idag har jag jobbat lite och det har fötts två pigga och friska små lamm! De första föddes i lördags, så nu kommer det väl snart vara fullt ös i fårhuset! Älskar lamningstiden, lätt sötaste och gosigaste djurungarna! Älskar får och lamm, så mysiga :) Får väl ut och fota någon dag, så länge kan ni se en söt bild här.
 
Nu ska jag sätta mig och titta på Sherlock, har helt förälskat mig i den serien. Inte nog med att den är brittisk och utspelar sig i världens vackraste stad, London, så är Benedict en helt fantastisk skådespelare och Sherlock som karaktär är ju bara helt underbar :) Sedan är hela serien fantastiskt vackert filmad och redigerad, helt olik andra filmer och serier jag tittat på. Tipstipstips!
-
Made a nice strawberry & banana smoothie for breakfast yesterday. Yummie!
 
Hi guys! My week off from school is heading towards its end, but we're free on monday too so that's cool :) Today I've been working a bit and two small lambs came to the world today. The first two came last Saturday, so I hope we'll have lots of lambs running around soon. I love sheep and lambs, so cute!!
You can find a photo here.
 
Gonna watch an episode of Sherlock now, I've totally fallen in love for that show. It's British and Benedict are an amazing actor and Sherlock is an amazing character, everythings just perfect! It's amazingly beautiful filmed and edited too, different from other films and shows I've watched :) Love it!

100 things I love - #4

Den första serien jag förälskade mig i var The Big Bang Theory. Så himla rolig! Älskar den fortfarande, efter att ha sett 6,5 säsonger. Lagom långa avsnitt - 20 min - så man kan se många på en kväll. Härliga karaktärer och lite lagom med ironi :) Sheldon är bäst!
-
The first TV-show I fell in love with was The Big Bang Theory. After 6 and a half seasons I still love the show. The episodes are perfect, just 20 minutes long, so you can watch lots of episodes in one night :) The characters are amazing and very funny :) Sheldon's the best!
 
 

Photo Challenge: svartvitt

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II | Freelesing
 
Fotoutmaningen igen då ja! Månadens tema var svartvitt och jag verkligen älskar svartvitt. Kan bli så sjukt snyggt om det passar bilden :) Bilden jag valde↑ är sprillans ny, fotade den i morse innan jag åt frukost för det var så dimmigt och mysigt :)
 
Glöm inte kika in hos de andra tjejerna!
 
LinneaJuliaAmandaEmmaMagdaMichelleFrida & CarolaEmmaEmmaJulia och Celine
 
HÄR hittar ni tidigare bilder.

Hemma igen

HTC One + VSCO Cam
 
Hejsan! Ni kanske har märkt att det varit lite tomt här de senaste dagarna, men det är för att jag ha varit uppe hos mina kusiner i Dalarna! :) Tre dagar skidåkning på Romme Alpin blev det. Första dagen snöade det, andra dagen regnade det och sista dagen var det strålande sol och backarna var perfekta! :) Ramlade bara en gång per dag, woop woop!
 
Och så vann ju Sverige både Dam- och Herrstafetten! Så duktiga, härligt med guld!
 
Filmade lite med en GoPro som min bror lånade, men vet inte om det blev nåt man kan använda. Får se helt enkelt!
 
Psst!! Rösta på mig här, nummer tolv!
-
Hi there! You may have noticed that the blog has been empty for a few days, but that is because I've been up in the north at my cousins :) Been skiing for three days! Really nice :)
 
And both the men and women won the relay (courir?)! So happy! Nice with gold :D

100 things I love - #3

För ungefär ett år sedan (tror jag) lyssnade jag otroligt mycket på One Direction. Jag var i princip en Directioner, trodde jag i alla fall. Sedan, den 12:e mars 2013, läste jag det här inlägget på Johannas blogg och lyssnade på Love is Easy av McFly - mer än en gång. Sedan var jag helt såld. 
-
I listened a lot to One Direction in the beginning of 2013. I was basically a Directioner. Or I thought so, until the 12th of March 2013, when I read this post on Johannas blog and listened to Love is Easy by McFly - more than once. After that I was completely sold on them.
 
From the left: Tom, Dougie, Harry, Danny
 
Vissa kan tycka att det är konstigt att folk är så besatta av band - det tyckte jag också förut. Men när man vet hur det känns... Det är en sådan obeskivlig känsla. Man faller för musiken och sedan även för bandmedlemmarna. Och sedan kommer man liksom inte ur det. Äkta kärlek, alla dagar.
-
Some people may think it's crazy how some people get so attached to band - trust me, I did that too before McFly. But when you know how it feels... It's such a hard feeling to describe. You fall fo the music and then also the band members. And then you can't get away from it. It's true love, every day.
 
 
 
Sedan fick jag ju deras bok i julklapp. Helt fantastisk. Att få läsa om allt som hänt dem sedan de startade 2003 (och vad de gjorde innan McFly). Om Dougie's problem med alkohol och hur sjukt nära det var att vi förlorade honom. Innan jag läste boken visste jag att han varit nära att dö, men att det var nära hade jag ingen aning om (han försökte ta sitt liv men misslyckades). Fruktansvärt hemskt. Skyddsänglarna ville ha honom här på jorden, tack och lov.
-
And then I got their book as a Christmas present. Amazing. It was so cool to read about the band from when they started in 2003, and about the guys before they got into McFly. To read about Dougie's problems with alcohol and that it was so close that we lost him was emotional. I knew before I read the book that he'd almost died, but that it was so close I had no idea about (he tried to take his own life, but failed). Terrible. Thank God that the angels wanted him to be on Earth.
 
 
Nu tycker jag att ni ska lyssna på låten som gjorde att jag öll pladask. Titta på videon också, den äger.
-
Now I think you all should watch and listen to the song that made me fall in love with them.
 
 
Och deras senaste låt. Videon är fantastisk.
-
And their latest song. The video is amazing.
 
 
Har man lyssnat på ett band i (snart) ett år utan att tröttna, då vet man att de alltid kommer att följa med en. Musikaliska genier är vad de är.
Galaxy Defenders Stay Forever♥
-
If you've listened to a band in (almost) a year without getting tired of their songs, then you know they'll always be with you. Musical geniouses, they are. Galaxy Defenders Stay Forever♥
 
 

woman in black

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Model: Julia Rajkovic

daydreaming

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Photo credit: Julia Rajkovic

attempting youtube

 
Bloggtorka och inga bilder för tillfället (ska fota imorn!) sååå kika in min youtubekanal och prenumerera! Ny video!
No photos at the moment (will take some tomorrow) sooo go check out and subscribe to my youtube-channel! New video!

Påminnelse!

Glöm inte bort tävlingen! Klicka HÄReller på bilden för att komma till inlägget. Avslutas den 15:e februari.
 

cows

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Idag var jag, Sandra och Viktoria på en gård här i byn och fotade till 2015 år almanacka :) Mysigt var det!
Sandra, Viktoria and I went to one of all the farms in the village today to take some photos for next years calendar :) Was kinda cozy!

*****

 
Old photo from 2011 + photoshop = pretty cool

contrasts

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 IS

a bouquet of tulips

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Lånade mammas tulpanbukett och fotade lite.
 
Hejhej! Skrev inte nåt direkt igår, men jag hade en mysig kväll. Snackade skype med Julia och Simon och sedan kollade jag på serier. Senaste avsnittet av Agents of S.H.I:E.L.D. var så sjukt bra!! Riktigt spännande och förvirrande och bara wow. Se den serien!
Idag är det lördag, alltid lika skönt :) Har inte gjort så mycket mer än att jag ridit och fotat. Ikväll blir det mello och sen ska jag hjälpa pappa med mjölkningen. En lugn kväll helt enkelt! (precis som alla mina kvällar haha)
Hoppas ni får en fin kväll!
-
Hi everyone! I didn't really write anything here yesterday but I had a nice and cozy evening, skyping with Julia and Simon and then I watched some tv-shows. Agents of S.H.I.E.L.D. is sick right now! The last episode was so good and confusing and just wow!
Saturday today! Always good :) I haven't done very much today. I've been riding and photographing. Tonight I'll help dad to milk the cows, so quite chill evening. Just as all my evenings are :)
Hope you all have a nice Saturday night!

Backlight

Canon EOS 500D + Canon EF Lens 50/1,8 II 
Photo Credit: Julia Rajkovic

new in

Canon EOS 600D + Canon Lens EF/1,8 II
Igår hade vi ingen idrott så vi hade håltimme. Jag och Julia passade på att åka ner till stan och vi hittade lite fina kläder på GinaTricot↑. Köpte en vinröd tubhalsduk, men den fick inte vara med på bild ;)
Käkade lunch med Julias kompis Ellen också, jag åt en supergod räksallad :) 
 
Nu har vi medieproduktion och vi håller på med stop motion vilket är jättekul! Filmen kommer upp här när den är klar :)
 

tiny potter characters

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Hejsan! Detta↑ har jag suttit och pysslat med nu och igår kväll. Små, söta Harry Potter-karaktärer! Fick idén av Molly, och de blir ju bara för söta! Har så dåligt tålamod med, så det är bra när de är så små. Hade tänkt göra massa karaktärer från Harry Potter-världen och självklart började jag med trion :) Vet däremot inte vilka jag ska fortsätta med nu, förslag? 
 
Annars idag har jag varit i skolan, bakat nutella-brownies och tränat lite. Har verkligen kommit in i ett flow med träningen, jag känner att jag vill nu, inte att jag måste. Vilket är superskönt! Cyklar först på vår träningscykel i 20 min, efter det kör jag lite styrka och sedan stretchar jag ordentligt. Fokuserar allra mest på stretchingen eftersom jag vill bli vig och fortsätter jag i den här takten kommer jag nog kunna gå ner i spagat om några veckor! 
-
Hi there! This↑ is what I've been doing tonight. Tiny, cute Harry Potter-characters! I got the idea from Molly, and they are just too cute! I thought I should do lot's of Potter-characters - and of course I started with the trio! I don't really know who I want to draw next, who's your favourite character from the series? :)
 
Other stuff I've been doing today: School, baked nutella-brownies and trained a bit. I really like training now, I do it because I like it and not because i must anymore :) I start the training with 20 mins of biking, the I do some push-ups and squats and stuff like that before I stretch out. I focus on the stetching because I want to get flexible, and if I keep on going like this I may be able to do the splits in a couple of weeks ;)

Tävlar - Tema Självporträtt

Är med och tävlar hos Josefine som håller en tävling med temat självporträtt. Jag valde denna bilden↑ som jag kallar Catching Fire och om jag vinner skulle jag vilja ha den här adaptern. Var med och tävla HÄR!

markoolio in a nutshell

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Photo Credit: Julia Rajkovic

unbelieveable

Fick denna fantastiska kommentaren idag och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Blev tårögd när jag såg den, det känns så sjukt konstigt att vara någons förebild, men ändå så häftigt. Att ni går in här varje dag och kommenterar gör mig alltid så glad, ni kan få de värsta dagarna att bli bra. Det finns inte ens ord som kan beskriva hur mycket ni som läser betyder för mig, jag älskar er♥

gran canaria

Canon EOS 600D
Saknar exotisk värme♥

Mr.

 
 
 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Den nedersta har Julia fotat.

Malin & Ivory

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Hejsan! Just nu sitter jag hemma hos bästa Malin och tittar på The Big Bang Theory. Kom hit efter att jag hade ätit middag och då gick vi ut och jag fotade när Malin red. Sedan tog vi ut lilla Amanda och jag fick åka lite pulka efter henne. Trillade av några gånger, men det var roligt! :) 
Ikväll blir det Mello-tittande! Så taggad! :D 
-
Hi everyone! Now I'm sitting at Malin's place and watching The Big Bang Theory. I came here after lunch and I took some photos of her and Ivory :) More coming up!
photoab