www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

11 photos

A photo of my house.
 
Two photos of the street where I live.
 
A photo of a forest
 
Two photos of animals
 
A funny photo
 
Two photos of food
 
A self portrait
 
A photo of a friend

WARSAW // VIENNA

 
 
 
 
Canon EOS 600D
Sweater from H&M.
 
Hej på er! Måndag igen, helgen gick fort! Idag var entreprenörsskapseleverna (långt ord) nere i Halmstad på UF-kickoff. Riktigt intressant och roligt var det :) Efter skolan drog jag ner till stan med Denise, Julia och Nel-Li, fikade och spontanshoppade lite. Fick med mig denna↑ gosiga tröja som kommer passa bra nu till hösten. Kan inte få för många tjocktröjor♥
-
Hi everyone! Went for some spontaneous shopping today with Denise, Julia and Nel-Li and got this sweater↑ from H&M. Perfect for autumn! I looove oversized sweaters

100 Suns

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 

Simple as this

Canon EOS 600D + Canon lens EF 50/1,8 II

This cap craves a background that's "Bokehlicious!"

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Häromveckan när jag scrollade igenom twitter såg jag att DigitalRevTv hade en tävling där man kunde vinna en keps. "Jaha" tänkte jag och valde ut denna bilden för att vara med i tävlingen. Några dagar senare fick jag reda på att jag var en av vinnarna! Sedan glömde jag typ bort att jag vunnit tills jag fick ett meddelande om att jag hade ett paket att hämta på posten :) En väldigt nördig, men också snygg, keps är det allt!
-
So DigitalRevTv had a competition on twitter where you could win this snapback and I decided to take part in the competition and was lucky to be one of the winners! I think it's super cool but also a bit nerdy, haha ;)

chill day

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD
Two from yesterday.
 
Hej på er! Idag har jag haft studiedag så har varit hemma hela dagen och tagit det ganska lugnt. Sov till 10, gick upp och åt frukost, kollade youtubevideos och sedan lagade jag middag till mig och pappa. Stuvade makaroner och stekt falukorv, mums!
Efter middag jobbade jag. Vaccinerade smågrisar och sysslade. Inga planer för kvällen, däremot funderar jag på att gå upp tidigt imorgon (trots att jag inte börjar förrän 10) för att fota lite. Behöver några fler bilder till fotouppgiften och älskar att fota i soluppgången, så varför inte. Vi får se hur jag gör! :)
-
Hi everyone! Had a day off from school (we call it "study day" in Sweden), so I've had quite a chill day. Slept till ten, ate breakfast, watched youtube videos and made lunch for me and my dad. Worked a couple of hours after lunch which was quite fun! I'm thinking of waking up early tomorrow to take some more photos for my photography-project-thing in school, but we'll see. Love ya xoxo

"Some infinities are bigger than other infinities."

 
Tittade på The Fault In Our Stars igår och ja, vad ska man säga... Filmen levde upp till mina förväntningar och jag grät en massa. Så himla fin berättelse. 
Fastnade verkligen för Ed Sheerans låt "All Of The Stars" som är med i filmen, så vacker!
-
Watched The Fault In Our Stars yesterday and yeah... Don't really know what to say. I really liked it and I cried a lot. Such a beautiful story.
I really liked Ed Sheerans song "All Of The Stars", which is in the movie. So beautiful!

Early morning.

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD
 
Hej på er! I morse gick jag och Malin upp vid halv sju för att fota lite. Vi har fått en fotouppgift där vi ska fota 11 olika bilder som ska ha ett "Enhetligt visuellt uttryck". Vi ska bl.a. fota 2 bilder på djur och 1 bild på någon familjemedlem/kompis, så i morse fotade jag Malin och korna :) Lägger upp de 11 bilderna nästa vecka när vi redovisat dem i skolan!
Nu ska jag dra iväg till skolan och ha entreprenörsskap innan jag ska på ett möte om lite jobb, så det blir nog kul! Vi hörs!
-
Hi everyone! Malin and I got up at half six today to take photos while the sun was rising. Gonna go to school now for one lesson and then I have an appointment to go to. See ya!

Summer Breeze

 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Model: Julia Rajkovic

"I fell in love the way you fall asleep: slowly, and then all at once."

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Läste ut The Fault in Our Stars idag. Började läsa den i lördags. Japp. bra var den. Ska titta på filmen imorgon och har höga förväntningar på den. Hoppas att den är lika bra som boken.
-
Finished reading The Fault in Our Stars today. Started reading it two days ago. Yeah. It was that good. I'm gonna watch the movie tomorrow and I really hope it's as good as the book.

Dark Horse

 
 
Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD
 

ROOM TOUR

 
För några veckor sedan bytte jag rum. I helgen har jag städat och fixat så att allt är i ordning, så tänkte att jag kunde göra en liten room tour! Hoppas ni gillar den, och glöm inte prenumerera!
-
I did a room tour, hope you like it! Don't forget to subscribe!

Malin and Ivory

 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Titta vad jag hittade för bilder! Dessa togs samma dag som Malin fotade mig och Koolio, men jag har helt enkelt glömt bort att redigera och posta dem här. De är så fina, Malin och Ivory!
-
Look what I found! These photos were taken on the same day as Malin took photos of me and Markoolio, but I kind of forgot to edit and post them here... They are beautiful, Malin and Ivory! 
 

Answers: Part 2

Sista svarsdelen kommer i en video!


 

Om jag hade köpt One Direction biljetter till dig och mig hade du följt med? 
Om det hade varit till en konsert i London, så ja!

 

Vilken ost är den bästa?
Hushållsost!

 

Varför tycker du banan är gott på tacos?
För att det är gott?

 

Vilka inspireras du av i fotovärlden?
Vivian Maier, Julia Trotti, Lina Flodins och Tom Leishman är några av alla som inspirerar mig.

 

Vad tycker du om att Pitch Perfect snart kommer ut?? OMG
SÅ TAGGAD! Vi måste gå på premiären!!

Varför är jorden rund? Can't tell, i'm so confused... 
Googla det Julia...

 

Gillar du mig?
Klart jag gör Julia.

 

Tycker du jag ska sluta skriva frågor nu?
Keep going!

 

Vad tänker du på då du ska fota porträtt? / När du fotograferar, vad är det viktigaste enligt dig att man ska tänka på?
Ljuset är det absolut viktigaste, det avgör vilken känsla du får i bilden! Kompostionen är också viktig att tänka på. Glöm inte att du som fotograf kan flytta dig upp/ner/åt sidan/osv! Testa olika bakgrunder och se hur det blir. Kör på bara!

 

Den roligaste photoshooten du haft?
Oj, galet svår fråga! Men jag säger shooten jag hade med fina Carmen, det var väldigt roligt och jag blev nöjd med många bilder!

 

Är du nöjd över vad du har åstadkommit hittills i ditt liv?
Ja, absolut. Jag är lycklig och har fått träffa så många fantastiska människor och fått uppleva mycket bra saker. Jag har utvecklats otroligt i fotograferingen och bloggen har växt till sig sedan jag började blogga. Jag är helnöjd. Men livet har mycket kvar att ge!

 

Vilka är dina favoritplatser på världskartan?
London, Dartmoor, Valinge, Hedemora, Adolfström.

 

Favoritfotoställe?
Också en svår fråga. Jag vet faktiskt inte! De flesta ställen går bra att fota på så har nog inte direkt något favoritställe. 

 

Favorit höst-plagget?
Måste nog säga min Hogwartströja:

 

Nämn fem saker du vill göra innan du dör!
1. Åka på roadtrip i USA.
2. Träffa minst en av mina favorit-skådespelare/musiker.
3. Bo i England.
4. Gå på en McFly-konsert.
5. Resa till Japan under körsbärsblomningen.

 

Berätta något för alla bloggläsare som du aldrig berättat på bloggen!
Hmm... När är utomlands/ska sova i samma rum som flera personer, så sover jag med öronproppar. Är överkänslig mot ljud och har kommit fram till på senaste tiden att jag nog lider av något som kallas misophonia. Småljud som när folk äter, klockor som tickar, tung andning och ibland även vind gör att jag blir arg och kan få panik. Det är som att dessa ljud växer i öronen på mig och det känns som att hela jag ska explodera... Typ. Svårt att förklara.

 

Berätta om en fotograferingsdröm du har, speciell modell/plats/tema/kamera? 
Modell: Någon jag ser upp till, typ Emma Watson eller Benedict Cumberbatch.
Plats: Spelar inte så stor roll, men ett stort vitt rum med fina fönster: ja tack.
Tema: Naturligt. Jag vill få fram modellens egna personlighet.
Kamera: Fullformat. Canon.

Slightly darker

 
Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD
 
Två bilder till från igår kväll. Satt i photoshop och testade att ändra min hårfärg lite. Har den övre bilden sparad nio gånger med olika hårfärger, vill ni se? :)
Gillar i alla fall denna lite mörkare tonen, skulle kunna tänka mig att färga/tona en aning mörkare än jag har naturligt. Tur att man kan testa i photoshop innan man bestämmer sig för nåt! ;)
-
Tried to change my hair colour a bit in photoshop, ended up with nine different styles... Wanna see? :)
I like this colour of my hair, which is slightly darker than my natural. I could dye my hair a bit darker, I think I'd like that. Luckily I can change in photoshop before I decide what I want ;)
 

Answers: Part 1

Fick in så sjukt många frågor till frågestunden! Superkul verkligen! Eftersom det blev så mycket, så tänkte jag dela upp det; 2 skriftliga delar och en videodel. Då kör vi!
 

Vad är det roligaste med att blogga?
Det roligaste med att blogga är nog alla fina kommentarer som ni skickar till mig! Jag blir glad för varenda kommentar jag får, ni är underbara.
 

5 saker du inte skulle kunna leva utan:
1. Min kamera
2. Musik
3. Mina nära och kära
4. Böcker
5. Frukost

 

3 saker du skulle ta med dig till en öde ö:
1. Malin (om hon nu gills som en sak, haha...!)
2. En rejäl kniv
3. En bok om överlevnad

 

Vad tycker du mest om att fota?
Porträtt, tror jag nog. Gillar självporträtt jättemycket eftersom de bilderna verkligen är jag, om ni förstår vad jag menar. Det är jag som står för allt i bilden, från idé, till genomförande, till redigering och slutresultat. Det blir väldigt personligt.

En favorit från förra året.
 

Vilka är dina favoritfotobloggar? 
Linafoto, Julia TrottiNordwest, The road is home och Stargirlphoto.

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Troligtvis köpa en ny kamera och antagligen något objektiv också. Skänka en del till välgörenhet, spara och resa.

 

Vart köper du dina kläder?
Det är lite olika såklart, men här i Sverige blir det mest H&M! I England shoppar jag helst på Primark och New Look.

 

Vad gör du och vart är du om fem år?
Denna frågan är svår, läskig och rolig på samma gång. Om fem år är jag... 22. Jag är helt säker på att jag fotar och jag jobbar troligtvis som fotograf, kanske inte på heltid dock. Kanske bor i en lägenhet i England med en kompis och pluggar/jobbar? Who knows!

 

Är ditt hår naturligt sådär vackert vågigt eller gör du något speciellt med det? 
Först och främst; tack! Mitt hår är naturligt vågigt/lockigt, men sover oftast med flätor så det förändrar lockarna lite. HÄR har jag inte haft det i flätor utan sovit med det utsläppt.

 

Vilken, enligt dig, är den bästa bilden du tagit? 
Att denna fråga alltid ska komma... Så himla svår! När man har fotat i nästan 6 år så har man så många favoriter... Men denna på Malin tycker jag mycket om:

Vad tycker du är den viktigaste egenskapen hos en vän?
Ärlighet.
 
Vilken är din favoritfärg?
Vinrött!
 
Något som du inte tycker om att fota?
Hmm... Svår fråga. Inget jag kan komma på just nu.
 

Vad jag har förstått jobbar du mycket med hästar? Använder du dig av NH, och om ja, hur funkar det för dig och din häst? 
Kan inte påstå att jag jobbar mycket med hästar men jag har ju en häst. Var inne på NH ganska mycket för några år sedan och tog en lektion för Norah Kohle som hjälpte mig jättemycket gällande longering. Önskar att jag var mer insatt i NH nu, gillar det sättet att hantera och träna hästar.

 

Har du sett norrsken med blotta ögat? 
Nej, det har jag inte! Vill se det någon gång!

 

Favorit-fonter?

 

Hur redigerar du vanligen?
Ändrar ljusstyrka, konstrast, higlights, shadows och vitbalans i Camera Raw. Inne i Photoshop använder jag mig av färglager+blending options, curves, hue/saturation och selective colour.

 

Hur ser drömresan ut och vart går den?
När jag drömmer om att resa iväg så vill jag nästan alltid till England. Dock känns det mer som att åka hem när jag åker till England, inte som att jag reser iväg. Därför säger jag roadtrip i USA på denna frågan!

 

Om jag köper en Canon Eos 5D Mark lll till dig skulle du bli glad då?
Eh, ja!?

 

Har du någon gång testat att fota Nikon, vad tyckte du i så fall?
Ja, jag har testat Nikon. Har inget emot Nikon, men eftersom jag är van vid Canon så föredrar jag ju såklart det. Gillar inte Nikons displayer eller autofokus-system, annars är de väl helt OK!

 

Om du inte fick vara brunhårig, vilken hårfärg hade du valt att ha?
Gillar alla nyanser av rött, så nåt sånt här kanske:

 

Denim shirt

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD
 
Sminkade mig och fotade lite självporträtt nu ikväll/inatt. Blev faktiskt riktigt nöjd med bilderna, denna↑ är nog min absoluta favorit. Kommer fler!
-
Took some self portraits tonight, and I'm happy with the result! The one above is my favourite I think. More to come!

A flash of light.

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD

A ride in the sunset

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD
 
Hej på er allihopa! Kan inte fatta att det redan är torsdag, tiden går så fort! Idag har jag varit i skolan (börjar 10 på torsdagar, himmelriket efter två 8.30-16.20-dagar), hade svenska, utvecklingstid och historia. Var supertrött och hungrig när jag kom hem, så slängde i mig ett par mackor och sedan gick jag ut för att rida en runda. Vädret idag har varit helt fantastiskt! Perfekt ridväder! Skönt att komma ut och rensa tankarna lite också, bara slappna av och kanske köra galopprace på en lång raksträcka... Det är härligt det!
 
Tänkte sätta mig och börja kolla igenom frågorna från frågestunden, dela upp vilka jag ska svara på i en video och så. Ni kan fortfarande ställa frågor HÄR.
-
Hi guys! I can't believe it's Thursday already, the days are just flying away! I've been to school today, had three lessons but was absolutely exhausted when I got home... Ate a few sandwiches before I went out for some horse riding. The weather's been lovely today so it was a nice ride! It's nice to get out and sort out all my thoughts and maybe go gallop-racing on a straight path... That's pure happiness!

#farmselfie

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD

En annan grej man kan göra med lite vidare vinkel är att ta selfies... Men sin häst om man har en. Däremot inte säkert att hästen vill vara med hela tiden...!
-
Another thing you could do with a wider focal length is taking selfies... With your horse for example. If he/her wants to join you...

Sunset

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD
 
Var ute en stund efter kvällsmat idag och testade mitt nya objektiv. Har aldrig haft så vid vinkel som 16mm innan, så det var spännande! Blir en helt ny värld med zoom, ska bli roligt att testa det mer. So far, so good!
-
Went out a bit after dinner tonight and tried my new lens. I've never had a lens with this wide focal length(16mm) so it's so much fun! There's a whole new world with a zoom lens, so it's gonna be fun to try it more. So far, so good!

Before | After

Camera Raw | Curves | Colour Layers | Selective Colour | Hue/Saturation | Dodge/Burn

It's an UNDERGROUND network!

 
 
Canon EOS 600D
 
När jag och Malin var i London i somras så startade jag ett litet projekt. Fotade nere på tunnelbanestationerna där det stod på väggen var man var någonstans. Önskar att jag hade fotat fler stationer! Är ju ett projekt jag kan fortsätta med i framtiden :) 
Anledningen till att King's Cross St. Pancras är med två gånger är för att det var den stationen vi var på flest gånger ;)
-
I started a small project when Malin and I went to London this summer. I hope that I can get on with this project the next time I'm going to London! Would've been fun :)

Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Titta vad jag har fått hem! Fick ett sms i förmiddags om att jag fått ett paket från Lina och blev så glad! Kan inte riktigt fatta att jag vunnit ett objektiv, haha... Galet är ordet! Ska bli kul att börja använda det! Är väldigt ovan med zoom och har endast använt mitt 18-55mm när jag behövt vidare vinkel än 50mm, och detta är ju 16-300mm så det täcker allt! :) 
 
På tal om kameragrejer! Planerar att köpa ett nytt kamerahus inom den närmsta framtiden och ska då sälja mitt Canon EOS 600D-kit (kamerahus+18-55mm) samt mitt 55-250mm-objektiv + IR-fjärr. Är någon intresserad så kontakta mig på: [email protected] så kan vi prata mer!
-
Look what I collected at the post office today! The lens I won last week! I'm so happy, can't really understand that I won... Crazy!! :) I'm not really used to zoom lenses, I only use my 18-55mm when I've needed a wider angle than 50mm, but I'm really excited to try this 16-300mm lens out more! It's gonna be peeeerfect for travelling!

Autumn girl

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Liseberg

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Hej på er! Anledningen till att jag inte bloggat i helgen ser ni här↑. Har varit på Liseberg med Hallands Kalvelit hela helgen så har inte haft tid att sitta vid datorn. Det är alltid lika kul att komma upp till Liseberg och svara på frågor om Showmanship, kor, lantbruk, etc. Det är sjukt hur lite folk verkligen vet om lantbruk... Så det är nog bra att vi får komma dit och bilda dem lite! :)
Åker ju inte så mycket på Liseberg p.g.a. min fobi för åkattraktioner. Kållerado is my thing, älskar den! Flume Ride är också helt OK nu, åkte den inte alls för 3 år sedan. Tog ett stort steg och åkte JukeBox... Hjälp alltså. Skakade under hela färden och efteråt sa mina kompisar att jag var helt blek i ansiktet haha... Fobier är inte att leka med!
-
Hi everyone! The reson to why I haven't blogged this weekend is because I've been at Liseberg, Sweden's greatest theme park, with my Showmanship-club to show people what Showmanship is and what we farmers do. It's crazy how little people know about agriculture!!
I don't go on many rollercoasters because of my phobia. I'm OK with like three or four, and went on one this year that I haven't been on since I was little... Help. Thought I was gonna die, seriously, I was shaking so much. My friends told me I had been all white in my face haha... Don't play with your phobias kids!

Mockingjay Part 1

Är så taggad inför denna filmen, ni anar inte. Kommer bli så sjukt bra.
I'm so excited for this film, you have no idea. It's gonna be fricking awesome.

Q&A

För att fira lite att jag har nått upp till hela 200 följare på bloglovin' (gaaalet, tack så jättemycket!!) så tänkte jag köra en liten frågestund! Ställ så många frågor ni bara kan! En del av frågorna planerar jag att svara på i en video.
Go go go!
-
To celebrate that I've hit 200 followers on bloglovin' (craaazy, thank you all!!) I thought I should do a small Q&A! Ask me anything! I'll answer some of the questions in a video.
Go go go!

Golden morning

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Hej på er! Hoppas att ni haft en bra fredag. I morse när jag gick upp låg dimman tjock över åkrarna och när jag skulle cykla till bussen höll solen på att gå upp och det var så himla fint. Synd att jag inte hade mer tid att fota, fick typ fota samtidigt som jag cyklade, haha... Några bra bilder blev det ändå! :)
Jag ska vara på Liseberg med Kalveliten hela helgen så om ni ska dit, kom till stora scenen och säg hej! Vi kommer ha visning klockan 13.00 och 16.00 tror jag, be there! :)
-
Hi everyone! The sunrise this morning was amazingly beautiful! Too bad I had to go to school, otherwise I could've taken more pictures. Had to take pictures and cycle to the bus at the same time, haha.. Wellwell :)

England 2014: Shopping

Hogwarts Sweater: New Look
 
 Kimono: New Look | Hat: Primark
 
 Dress: New Look
 
 McFly CD+DVD: hmv
 
 Sherlock Books: hmv | Sherlock Series 1-3 on Blu-Ray: hmv | Baker Street-sign: Cool Britannia
 
 Books: Waterstones

 Body Butter: The Body Shop
 
 Union Jack Playing Cards: Cool Britannia | Devon Playing Cards: Fudge 'n' Things | Fudge: Fudge 'n' Things

Ravenclaw Pin, Platform 9 3/4 Key Ring and Ticket to Hogwarts: Platform 9 3/4, Kings Cross, London





A simple self portrait

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Happiness

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD
Model: Lina Flodins
 
 
Jag är bara SÅ HIMLA GLAD just nu. [Klicka här så får du veta varför]

Photo Challenge: Tema Sommarminne

 
Vi har haft en rejäl paus med Photo Challenge-gänget, men nu ska vi försöka dra igång igen :) Månadens tema var Sommarminne och jag tror inte det förvånar någon att jag valde en bild från England ;)
 
Alla är tyvärr inte med denna gången, men ni kan i alla fall kika in hos:
Här hittar ni de andras fina tolkningar av månadens tema! 

Me by Valle Hemlin

Photo and edit: Valle Hemlin
 
Bild från i fredags när jag, Julia och Ellen var hos Valle och hade en liten photoshoot. Här kan ni se de bilderna Valle tog på mig i februari.

Lina Flodins

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD
Model: Lina Flodins

Classmates

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 

Over the hills

Nikon D5100 + Nikon Nikkor AF-S DX 35/1,8G
Photo Credit: Malin Bengtsson
 
 
I eftermiddag var både Julia och Malin här. Blir extra flummigt när vi umgås alla tre, haha. 
De fotade när jag red och sedan fick Julia rida lite också. Supermysigt!♥
-
Both Julia and Malin were here this afternoon. We laughed a lot and they took photos of me and Markoolio. Julia got to ride a bit too :)

Piglets

 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
 
Titta vilka små söta grisar vi har ute i svinhuset nu! Fotar de små liven alldeles för sällan, trots att det känns som att vi alltid har nyfödda smågrisar :) Får bli bättre på det!
-
Look at them!! So cute! I need to take more photos of the piglets, cuteness overload!

A trip to Karlstad

Glöm inte prenumerera! :)
Don't forget to subscribe! :)

In the desert

 
Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD
Model: Lina Flodins
 

By the fence

Canon EOS 600D + Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD
 
Så, jag antar att jag har lite att berätta för er! Som ni kanske sett på bloggen/instagram så var jag i Karlstad igår och fotade :) 
Jag vet inte om ni följer Linas blogg men för ett par veckor sedan hade hon en tävling där man kunde vinna en fotokurs med henne och även ha chans att vinna ett objektiv, och jag kom alltså med! :) Det var bara 4 platser, så det var verkligen roligt att jag fick vara med!!
Så, igår vid halv 8 satte jag mig på tåget och lämnade Varberg för att, helt ensam, åka till en stad jag aldrig varit i. Bytte tåg i Göteborg och framåt 12 var jag i Karlstad. När alla hade samlats på Karlstad C åkte vi vidare ut till grustaget vid Karlstad flygplats för att fota. Vi fick lite papper av Lina och sedan fick vi turas om att fota med objektivet som vi nu har chans att vinna! De 5 bästa bilderna jag tog med objektivet ska jag skicka in till Lina och på onsdag får vi reda på vem som vunnit, riktigt spännande! :) Har hur många bilder som helst att gå igenom, redigera och sedan välja ut vilka jag vill tävla med, så lär ju sitta med det till ikväll. Men det är superroligt, för det blev många bra bilder! Håll utkik, det kommer upp mer!
-
Went to Karlstad yesterday because I had won a place in a photography workshop where you had a chance to win a lens as well. I'm gonna choose 5 photos from the shoot yesterday to take part in the competition where I can win the lens. It's either me or any of the other three girls who were on the workshop yesterday who'll win it! The one who took the best photos win the lens. I'm very pleased with my photos so far, but the hardest thing is to choose which ones to compete with... That'll take time. 
Keep an eye out! More photos will be up soon!

Today's adventure through my phone

1. Early-morning-train to Gothenburg. | 2. Train ticket. | 3. Gothenburg Central Station around 9am.
 
1. Photoshoot at Karlstad Airport. | 2. Sneak-peek! | 3. Karlstad Central Station
 
1. On the train from Karlstad. | 2. Gothenburg Central Station around 9pm. | 3. Boarding the train to Varberg.
 

One with nature

Canon EOS 500D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Photo credit: Julia Rajkovic
 
Hej på er! Bloggar ganska sent idag, men har knappt varit hemma innan nu :) Jag, Julia och Ellen drog till Valle efter skolan och fotade lite, det var väldigt trevligt! Fick däremot cykla som en galning till bussen för att inte missa den... Men det är smällar man får ta :)
När jag kom hem tog jag och mamma med picknick-korgen och körde iväg till pappa som var ute på åkern och sådde. Första picknicken-i-åkerkanten för i år tror jag! Minns när jag var liten och jag, mina bröder och mamma tog med kvällsmat till pappa och så picknickade vi i kvällssolen. Så himla mysigt :')
 
Bloggar nog inget imorgon för ska ut på äventyr! Riktigt taggad! Äventyret innhåller: tågresa, fotografering och tävling... Ni får veta mer på söndag! Kaaanske instagrammar något under dagen imorgon, följ mig här.
Kram på er!
-
Hi everyone! Late blogging today, but I haven't been home until now. Julia, Ellen and i went to Valle after school and we had a little photoshoot. It was so much fun! :) Though I had to go as fast as I possibly could on the bike so that I wouldn't miss my bus... But yeah.
Mum and I took the pick-nick basket filled with food with us and drove out to dad who were out on the fields. I remember how we always did that when I was little, mum, my brothers and I. It so cosy to have a pick-nick with the whole family when the sun's going down :')
 
I don't think I'll have time to post anything here tomorrow, I'm going out on a small adventure actually! The adventure contains: trains, photography and a competition... You'll see on Sunday! Until then, follow me on instagam, might post something there tomorrow.
 
//Alma xoxo

England - Day 6

 
Då var vi inne på det sista inlägget om England. Egentligen var vi iväg åtta dagar, men fotade inget under "resdagarna", d.v.s. de dagarna vi flög till och från England. Så detta blir sista inlägget!
Hannah väckte oss vid halv åtta ungefär. Aningen jobbigt när vi somnade typ vid tre på natten... Det hade regnat lite under natten (inte så vi hade märkt nåt) och det var det enda regnet vi fick på hela veckan i England! Snacka om att vi hade tur med vädret!
Vi gick upp så tidigt för att vi skulle hjälpa till att städa upp efter foam partyt. När vi kom hem igen så tittade vi på Pitch Perfect, käkade lunch och chillade i trädgården/tältet↑.
-
So, this is (sadly) the last post about my trip to england with Malin. We were away 8 days in total, but I didn't take any photos on the days we were flying to and home from England, so that's why I won't write posts about those days.
Hannah woke us up around halv 7 in the morning. It wasn't very nice to wake up that early when we got to bed at around 3am... But oh well! It had rained a bit that night, but we hadn't noticed it, and that was the only rain we got on our week in England! We were very lucky to get such nice weather!
We got up that early because we had to go with Hannah and help her clean up after the foam party. We watched Pitch Perfect, had lunch and just chilled in the garden/the tent when we got back home.
 
 
På kvällen åkte vi till en liten mysig stad vid havet; Ilfracombe. Det var helt galet vad trötta jag och Malin var i bilen alltså, haha... Helt borta. Hannah och ett gäng från Young Farmers Club skulle fiska makrill, men jag och Malin bestämde oss för att bara strosa omkring i staden medan de fiskade.
-
We went to a cute little cillage/town (whatever you want to call it) in the evening; Ilfracombe. Malin and I were soooo tired on the way there, haha... Hannah and some people from YFC were going to go fishing, but Malin and I decided to just stroll around Ilfracombe when they were fishing.
 
 
 
Vi visste att vi inte skulle vara hemma förrän sent på kvällen, så vi bestämde oss för att köpa fish and chips (som vi inte hade ätit på hela veckan!!!) och leta upp nåt bra ställe att sitta och äta på. Träffade en vän från utbytet i kön när vi skulle köpa mat. Hon skrämde oss verkligen! Vi var ju så trötta att vi betedde oss lite som zombies och så hoppar nån fram och utropar "Alma!" på ett ställe där man inte borde känna en själ = väldigt förvirrad. Sedan såg jag att det var Sarah och hjärnan började fungera igen, haha.
Vi gick till ett ställe som vi hade gått förbi när vi utforskade staden, och satte oss där för att äta. Magisk utsikt!
-
We knew that we wouldn't be home very early, so we decided to get some fish and chips (which we hadn't eaten all week!!) and find some nice place where we could sit down and eat. Met Sarah (a friend from the exchange) in the queue. She scared us a bit, came from nowhere and said "Alma!", I gotta say i was a bit confused before I realised who it was, haha.
We went to a place that we'd walked past when we explored Ilfracombe, and sat down to eat. The view was amazing!
 
 
När vi hade ätit gick vi runt och fotade lite till innan Hannah ringde och sa att de hade fiskat färdigt. Jag och Malin kände oss nöjda så vi åkte hem till Hannah igen.
-
When we'd eaten, we took some more photos and then Hannah called and said that they had finished fishing. Since we were so tired, we were happy to jump in the car and head back to Hannah's.
 
 
Vi stannade på ett ställe på vägen hem där vi kunde se Dartmoor "från andra hållet". När vi bodde hos Dan så bodde vi ganska nära Dartmoor, men här ser man det bara i fjärran. Devon är så himla vackert.
 
Jaha. Då var denna resa avslutad "på riktigt". Jag känner mig inte färdig med en resa innan alla bilder är redigerade och postade på bloggen, så nu är England 2014 ett avslutat kapitel. Sorgligt. Ni kanske märkte att inläggen i början kom upp ganska tätt och sedan blev det glesare och glesare? Det är ett bevis på att jag inte ville att denna resan skulle vara över än. Helt klart 2014s höjdpunkt, denna resa var bara bäst. Tack Malin för att jag fick dela denna upplevelsen med dig och stort tack till Dan och Hannah som vi fick sova hos! Ni är underbara.
-
We stopped once on the way home. Hannah said that we could see Dartmoor from there and pointed it out (you can see the outlines far, far away). Devon is amazingly beautiful.
 
Well. This trip has come to an end. I don't consider a journey finished until I've edited and posted all the photos, so "England 2014" is now a finished chapter. Sad. This trip was definitely the best thing this summer (and year), it was fricking awesome. Thank you Malin for doing this with me. And a thousand thanks to Dan and Hannah who let us stay with them, you are amazing!

I keep seeing reflections

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Dessa ↑ bilderna fotade jag igår till en fotouppgift i skolan. Vi skulle välja en fotograf och inspireras av den fotografen. Man skulle se en tydlig koppling mellan fotografens bilder och de bilder man själv tagit, det var själva uppgiften. Jag valde att inspireras av en av mina favoritfotografer; Vivian Maier. Fokuserade då mest på hennes självporträtt som jag tycker är väldigt intressanta :) 
Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa i Harry Potter and the Deathly Hallows. Har inte jättemycket kvar (10 kapitel), känns både vemodigt och roligt... Ni som läser förstår vad jag menar ;) God natt på er!
-
I took these photos yesterday in school. We should choose a photographer and get inspired by their photos when we went out to take our own photos. I chose Vivian Maier because she's definitely one of my favourite photographers! I just love everything about her photos! I focosed mostly on her self portraits because I think that they're really interesting. 
Gonna go to bed in a minute and continue reading Harry Potter and the Deathly Hallows. I'm almost finished (10 chapters left) and I feel both sad and happy about it... If you're a reader, then you'll know what I mean, haha! Good night guys! xx

[One of those] Crazy Girls

Canon EOS 500D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Photo credit: Julia Rajkovic
 

Last Hope

Oh, paramore.

September 1st

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Photo from the beginning of the summer.
 
Ja, nu är det officiellt höst. Jag kan inte påstå att jag är särskilt ledsen över att sommaren är över... Jag är ganska nöjd efter två-tre månader, och mitt sommarkapitel 2014 slutade i princip när jag kom hem från England, då var jag nöjd med årets sommar liksom.
Hoppas att ni allihopa har haft en bra sommar, för det har jag! Nu välkomnar jag hösten med öppna armar.
-
It's now officially autumn. I'm not really sad that the summer is over because I'm quite done with summer after two-three months, and I felt like my summer 2014 ended after I came home from England... :)
I hope you all have had a lovely summer! Hello autumn!

a n i m a l s

 
photoab