www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Fjärilar

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Tre bilder från igår när jag var hos Malin :)

Favorit från den 20e maj

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Foto: Malin
 

Oj oj oj, nu gräver man i bildmapparna! Hittade en mysig bild från i maj.

Tre snabba

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Tre bilder från turen till sjön med Malin igår. Vi badade lite innan vi gick upp i skogen och fotade och sedan badade jag och Elin (Malins syster) en gång till :) Mysigt var det i alla fall, trots det halvdana vädret. Bild 2 & 3 här ovan är fotade i filmläget, det är automatiska inställningar där så de är lite brusiga, men jag gillar dem ändå! Filmade lite också, så kanske blir en film av det till slut...!
På tal om film borde jag kanske svara på de sista frågorna i frågestunden snart, ta nu sista chansen om ni har några mer frågor och ställ dem HÄR.

Idag var jag och Malin på Gekås och sedan åkte jag med henne hem och vi fotade, byggde hinder i skogen och red en stund, mysigt :love: 
Kommer bilder, jag lovar!

Smakprov från fredagkvällen

Bild 1 & 2: 
Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Bild 3: 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Här får ni 3 bilder från i fredags när jag och Malin var på Getterön och grillade och fotade i solnedgången. Mysigt mysigt! Kommer mer bilder så småningom, i eftermiddag drar jag och Malin till sjön, så blir lite fotande där med! :) 
Ha en bra dag och njut av det fina vädret!

Max

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Söta Max!

Sämsjön 26 juli

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Oj så mycket bilder på en och samma gång! För en gångs skull rensade jag en hel mapp och redigerade alla bilder som blev kvar efter rensningen, det händer inte varje dag kan jag säga! Dessa bilderna tog jag när jag och Anna var vid sjön i förrgår :) Älskar att vara vid sjön :love: Hunden på fjärde bilden är varken min eller Annas, det är Annas klasskompis som har den, och han och två till i Annas klass var också där (vilken rörig mening, men jaja) :) Kommer upp bilder på Max, som hunden heter, i ett annat inlägg sedan :)

Mauolin och Potter

Canon EOS 600D 

Rotade fram lite bilder i arkivet på världens bästa Malin! :love: Mina favoriter är den när hon tittar upp genom kameran på mig (bild nr 11) och den när hon kramar Ivory (bild nr 6) :)
Hon kommer hit ikväll och då ska vi se Harry Potter och Halvblodsprinsen! Sen är det bara 2 filmer kvar (eller en, fast två delar) sorgligt nog. 

Macro från i fredags

 
Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 + Kopplingsring + 
Canon Lens EF 50/1,8

Fotade lite macro när Malin var här i fredags, så längesedan det var! Måste köpa ett macroobjektiv :love:

Instagram

Blandade Instagrambilder från den senaste veckan.
Följ mig på Instagram: ikcuhc

Från igår

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Här kommer ett urval av bilderna från igår när Malin var här. Har ännu mer, såklart, men ni får nöja er med detta så länge :) 

Blommigt

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Bilder från den 14:e juli.

Wheels & Wings II

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Hann inte blogga igår, tyvärr, på grund av att jag först jobbade, sedan åkte jag in till stan och hämtade den efterlängtade hårddisken (2 TB :love: ) och efter det kom Malin! Vi fotade lite, sedan tog vi fram hallon, vaniljglass, godis och ostbollar och startade den femte Harry Potter-filmen :) Bara 3 kvar nu, sedan har vi sett alla tillsammans (och Malin har sett alla en gång när vi är klara...). Håller på att flytta alla mina bilder till den nya hårddisken (vilket verkar ta ett tag), så de bilderna från igår får ni senare :)

Gårdagens inköp

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Här är bild på det jag köpte igår i storstan! :) Har faktiskt hunnit testa nagellacket och pärlorna, men det får ni bild på imorgon, för nu ska jag och Malin fortsätta vårt Harry Potter-filmtittande, idag står Flammande bägaren på tur!

Att lära sig flyga är inte enkelt men det går, bara man vill

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Viktoria har fotat den översta bilden.

Ja, här får ni 3 bilder till från igår! Hoppas ni gillar dem :) Jag är riktigt nöjd med bilderna, det var ju ändå första gången. På sista bilden gick jag lös i Gimp, haha. MAGISKA VICKAN!
Idag har jag varit i Götlaborg med bästa Josse och shoppat lite. Lägger upp var jag köpte någon annan dag :) Var en riktigt mysig dag i storstan som jag gärna gör om :love: 
När jag kom hem tog jag en svängom i trädgården med gräsklipparen! Åkte runt där och jag var riktigt cool (typ, eller... inte), var i alla fall ganska roligt ;)
Ni får ha det bra så hörs vi igen imorgon, för nu ska jag sova! :)

Konsten att kunna sväva

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Foto: Viktoria

Viktoria var här nyss och hjälpte till att stilla mitt fotobegär! Har länge velat fota såna här bilder där man "svävar" och idag har jag varit väldigt inspirerad till allt och inget. Redigerade bara en bild nu så länge, men vet inte om jag gillar den översta, som är lite blek, drömmade eller den nedersta som är mer kontrastrik... hjälp mig? Vilken tycker ni bäst om? 
Glöm inte att ni kan ställa ännu mer frågor i frågestunden.

Erik Hassle

ÄLSKAR alla Erik Hassles låtar och kan lyssna på dem om och om igen, grymt :love: Stay är BÄÄÄÄST.
Erik Hassle – Stay
Erik Hassle – Heartbeats In The Sand
Erik Hassle – Feather Rain
Erik Hassle – ABC
Erik Hassle – Back Under Water
Erik Hassle – We Dance
Erik Hassle – Shame On Us
Erik Hassle – Too Young To Know
Erik Hassle – All I Got
Erik Hassle – Kill The Sun
Erik Hassle – One Big Memory
Erik Hassle – Hurtful

Wheels & Wings I

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Här får ni lite bilder från Wheels & Wings-cruisingen i lördags! Orkade inte redigera så många nu, så det får bli ett kort inlägg :)

Svar på frågestunden!

 
Så, här kommer lite svar på de frågorna jag fått in hittills! Lite stelt kanske, men var inte jättebekväm med att sitta där och prata för mig själv, haha. Ni får gärna ställa mer frågor HÄR.

Panorama från Bohuslän

Canon EOS 600D + något objektiv

Har helt fastnat i det här med panorama nu när jag har photoshop (har jag berättat det?)! Det blir så himla enkelt då :) Hade inget att göra innan så filmade och svarade på de frågorna som hittills har kommit in till frågestunden. Men fortsätt att ställa frågor för allt i världen! Jag gör bara en till video då :) Nu ska jag ut och fota bilder till panorama!

Silhuetter och bokeh

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Tredje bilden är två bilder i en.
Igår var jag i stan tillsammans med Malin och kolllade på alla fina bilar som cruisade runt i samband med Wheels & Wings här i Varberg. Hittade ett fint grässtrå att fota, haha. Fin bokeh blev det i alla fall :love: 
Kommer bilder på bilarna sedan!

Bländare

Här kommer mitt första foto"tips"!
 
Detta ska då handla om bländaren som spelar stor roll i bilden, både för ljus och skärpedjup.
Mitt 50/1,8 är ett väldigt ljusstarkt objektiv, d.v.s. man kan ha stor bländare på det. 1,8 står för bländaren och det är den största bländaröppning detta objektivet kan ha. Alltså, lågt tal = stor bländaröppning.Kan vara lite klurigt att förstå men jag ska förklara så enkelt jag kan!
 
Låt oss säga att du har ett objektiv där den största bländaröppningen är på 1,8. Du kommer få in mycket ljus (och kunna ha lågt ISOtal beroende på hur starkt ljus du fotar i, ISO tar jag en annan gång, samt kort slutartid, också beroende på ljuset, tar allt om slutartid i ett annat inlägg) och du kommer dessutom få ett härligt skärpedjup i bilden, det du fokuserar på kommer vara i fokus, och förgrund och bakgrund är oskarpa.
 
Ställ in kameran på Av/A för bländarförval.
 
Bilden nedan är fotad med inställningarna: F/1,8 (F står för bländare) 1/500 s slutartid (alltså en femhundradels sekund) och ISO100 (lägsta möjliga ISO).
Ser ni vilket härligt djup det blev i bilden med den oskarpa bakgrunden? :)
Nu tar vi och jämför med den här bilden:
Inte lika charmigt va? Det mesta av bilden är i fokus och det blir bara en enda röra. Inställningar:
F/11 1/125 s slutartid och ISO800. Ju mer man höjer ISOn desto ljusare blir bilden (jag var tvungen att höja ISOn för annars hade bilden blivit alldeles för mörk), men bildens kvalité blir också sämre för varje snäpp man höjer (dock hanterar min kamera höga ISOtal ganska bra, men det är olika!). Slutartiden är också längre på denna än vad den var på förra bildr eftersom längre slutartid gör att man får in mer ljus.
 

Vad har vi då lärt oss av detta? Jo, att bländaren spelar stor roll för både ljus och skärpedjup. Men (stort men!) om man fotar exempelvis landskap ska man ha liten bländare (stort bländartal) för att få så mycket som möjligt av landskapet i fokus.
 
Är det något ni undrar eller inte förstår i detta inlägget så kan ni bara fråga, så skriver jag till det!

Frågestund!

Fråga vad ni vill och jag svarar sedan på frågorna i ett videoinlägg! :) Ställ så många frågor ni bara kan komma på, så ska jag försöka svara. Frågestunden avslutas när jag tycker det är tillräckligt med frågor och när jag har tid att filma och svara på frågorna :)
Ställ frågorna i en kommentar till detta inlägget.

Amanda

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Anledningen till att uppdateringen har varit sämst de senaste dagarna veckorna är för att jag har haft fullt upp med kalvläger, semester i Bohuslän och jobb-och-påhälsnings-vecka i Dalarna hos kusinerna, MEN nu tar vi nya tag igen och det är massor av bilder som bara väntar på att få visas! Är ni lika taggade som jag över alla bilder? :)

Konica b/w

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Som sagt så köpte jag en gammal Konica för 15 spänn på en loppis i Bohuslän. Har inte kollat om den funkar än, men oj så kul det skulle vara! Annars är den ganska fotovänlig, den är ju bara så fin! Får gå på en massa loppisar och samla på mig fler fina analoga :)

Amurleopard

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS

Underbara djur :love:
Dessa bilderna fotade jag på Nordens Ark i tisdags :) Har ju varit på semester i Bohuslän så vi passade på att åka dit, en av de roligaste dagarna måste jag nog säga! Älskar djur, särskilt stora kattdjur... :)
Kommer upp mer bilder, ska se om jag hinner fixa några imorgon. På måndag drar jag och Amanda till Dalarna!

Konica

Hejsan! Ligger i sängen på ett rum i Bohuslän. Anledningen till att jag inte har bloggat är att jag har haft fullt upp på Munka och nu är jag i Bohuslän :) Kommer hem imorgon så kommer lägga upp en del bilder till helgen.
Var på loppis idag och jag letade som en tok efter något kamera-liknande och till slut hittade jag en låda med kameror! Köpte den på bilden för... håll i er nu... 15 kronor! Ett riktigt kap kan man säga :) Och om den nu fungerar är det ju ett plus, annars är den fin att se på ;) Får börja gå på massa loppisar och second-hand butiker så jag kan utöka samlingen! :)
Ni får ha det bra så länge!
Uppdaterar mycket på Instagram: ikcuhc

Smakprov från Munka2012

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

I onsdags åkte jag till Munkagårdsskolan och har spenderat mina senaste dagar där. Klippt, fönat, tvättat, bäddat, fixat, pysslat, ätit, gosat och mycket mycket mer! Har varit fyra sjukt roliga dagar, synd att det bara är en gång om året (fast hade det varit oftare hade det nog inte varit samma grej). Nu taggar vi inför Lisebergs Landsbygdsdagar den 8-9 september då vi kommer med kalvisarna! Ses vi då? :)
Kommer helt klart mycket mer bilder! Dock hade jag bara med kameran de två sista dagarna, vilket jag ångrar lite, menmen, det är så det är!
photoab