www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Hemtenta och kalas

Hejsan!
Hade inte tid att skriva igår. Var på 95årskalas stora delar av dagen och när jag kom hem spelade jag Harry Potter PC-spel :)
Idag har jag ridit och skrivit på min hemtenta och nu ska vi iväg till farmor för att fira hennes födelsedag som var i  fredags :) Har inga bra bilder på macen, så ni får hålla er med en arkivbild så skriver jag mer ikväll!

Motljus

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
En bild jag fotade när jag var ute idag :) Nu har hösten kommit på riktigt!

Mr. Markoolio

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Tjenare!
Idag när jag kom hem från skolan gick jag ut och fotade lite i det fina höstvädret (fortfarande önskar jag att ni kunde se färgerna lika bra som jag, men jag vet inte, kanske bara är min skärm?). Markoolio var väldigt närgången så det var svårt att få jättebra bilder på honom med mitt 50mm/1,8 för ha följde efter mig vart jag än gick, haha :) Söten!
Nu sitter jag, med svag huvudvärk, och lyssnar på Stiftelsen, deras nya platta är grym tycker jag! Fast de har såna låtar man måste lyssna på flera gånger innan de blir riktigt bra.
Några favoriter:
Och så självklart hiten:
Glöm inte att Önska Rubrik.

Planen var utarbetad av Alfred von Schlieffen som var...

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Hejsan!
Sitter och skriver på min "hemtenta" om Första världskriget men tar en liten paus nu. Är på fråga 5 av 9 och alltihop ska vara klart på söndag kväll så jag känner mig lugn :)
Två av mina småkusiner är här så det är full fart runtomkring! Lille Alfred, 2 år, läste min historiabok flera gånger så han tyckte nog den var intressant ;)
 
Tänkte följa trenden med önskerubriker! Så om det är något ni önskar se här på bloggen så kommentera i detta inlägget.
Det kan vara allt från videobloggar, till redigerings- och fototips. Exempel: "10 saker ni inte visste om mig", "Hur jag redigerar mina bilder", "5 fototips" och så vidare!
Jag vill ju skriva om sånt ni tycker är intressant och inte bara om vad jag gör på dagarna hela tiden så detta kan vara ett bra sätt för det, med önskerubriker. Så kommentera massvis med grejer ni vill veta eller se här i bloggen :)
Nu får jag återgå till min läxhög, så hörs vi!

Lina


Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Några fler bilder på Lina från i söndags:)
Färgerna blir fortfarande inte riktigt som jag ser dem på min skärm.. men nu orkar jag inte vänta med att visa bilderna!

Tävling hos Fotogeniquee!

Jag är med i en tävling hos Maja där man kan vinna ett presentkort hos kamda.se (länk till produkt) eller ett presentkort hos sheinside.com :) Mer info om tävlingen hittar ni HÄR.
Jag valde denna bilden för att just nu är det min absoluta favoritbild, känslan är där, fokusen sitter och ljuset är perfekt! Gillar också färgerna i bilden och bokehn i bakgrunden. Bilden känns spontan och inte arrangerad.

Höstens början

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Här ovan ser ni några höstiga bilder jag fotade igår när jag och Malin väntade på Lina :) Hösten är underbar att fota i, så många fina färger!
Dock blir färgerna alldeles dassiga när jag la upp bilderna här på bloggen, men jag vet inte vad som är felet... Har ett inlägg i utkast som är med bilder på Lina med de blev jättedassiga :o Någon som vet vad felet är?
 
Bästa Annie har varit här idag också, vi fotade vid ett jättefint träd, bilder får ni se någon annan dag!

Två från igår

 
Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Här får ni två av bilderna från igår! Än så länge är det de enda bilderna jag har redigerat :) Den översta bilden här ↑ är nog min favorit av alla bilderna jag tog igår! :) 
Vad tycker ni? :)

Rösta på mig!

Är med i Gallerix tävling på facebook med denna  bilden. Skulle bli så glad om ni ville gå in och gilla min bild!
Gilla först Gallerix facebooksida HÄR.
Och sedan gillar ni min bild HÄR.
TACK!!
(Lämnar ni också en kommentar i detta inlägget när ni har röstat så länkar jag dig+din blogg/dayviews!)

Dagen

Bilder från weheartit.com
Ni får lite Harry Potter-citat bara för att jag inte har några bilder på denna datorn.
 

Hejhej!
Idag har jag inte hunnit sitta vid datorn särskilt mycket så det har inte blivit något bloggande :) I förmiddags tog jag en härlig ridtur och efter lunch mockade jag ut ordentligt i Markoolios box och lade in nytt spån. Han har bädd så mockar inte ut allt så ofta ;)
Vid halv fyra plockade Malin upp mig och vi åkte till en fin hage med massa björkar och ljung för att fota! Det var vårt första fotouppdrag och jag kan säga att vi blev väldigt nöjda :) Lina, som vi fotade, var inte så van att stå framför kameran men det blev sååå fina bilder! Har bara kollat på bilderna i kameran än så länge men har redan några favoriter. Ni får se några imorgon, när jag har redigerat dem ;)
Fotade i RAW för nästan första gången, för att kunna göra mer med ljus och färger i datorn, får se hur det blir! :)
Nu ska jag kolla på Xfactor, skriver mer imorgon!
 

Blomma

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Efter att ha suttit inne hela dagen igår så kände jag att jag behövde gå ut i den friska höstluften och stilla mina fotoabstinens lite :) Gick runt i trädgården och i Koolios hage och fotade allt möjligt. Denna bilden ↑ blev jag väldigt nöjd med! Ni får se fler så småningom, men sitter på macen och den har inte photoshop. Nu när jag väl har börjat använda photoshop så klarar jag mig knappt utan det, haha!
Imorgon ska jag och Malin göra ett litet fotojobb! Vi ska fota en tjej som heter Lina, ska bli så roligt! Jag är så inspirerad till att fota nuförtiden att jag inte vet vad jag ska ta mig till, haha. ;) 
Nu ska jag bädda med rena lakan i min säng och så ska jag duscha, skriver mer imorgon. Hej då! :)

Bilder i en ram på en vägg

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Idag satte jag och mamma upp min bildram på väggen! Supersnyggt blev det :D Bilderna är framkallade via photobox.se som jag inte rekommenderar. "Lång" leveranstid (6 arbetsdagar, och framkallar man via fujifilm.se tar det typ 2 dagar), och bilderna känns konstiga och inte alls bra. Dessutom hade de beskärt en bild jättekonstigt! Jaja, aldrig mer därifrån i alla fall!

Vatten

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
 Fotade lite vattendroppar i eftermiddags. Gud va längesen det var! Satte på den externa blixten och började fota :) Tog ca 300 bilder på den halvtimman jag fotade och när jag hade rensat dem var det bara 61 kvar, haha! Den översta här ovan blev jag väldigt nöjd med!
 
Nu sitter jag och snackar Skype med Amanda, Rebecca och Pascal (han var med i Tysklandsutbytet) :D

Deathly Hallows

The Elder Wand, The Resurrection Stone and The Invisibility Cloak.
Kunde inte låta bli, hihi.

Geometriska figurer


Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Bilder från den här dagen.

Megapixlar hade gjort bilder med geometriska figurer i så nu testade jag att göra det också, eftersom det blir så himla coolt! Är hemma från skolan idag (p.g.a. förkylning) så blir nog till att kolla på film (Kalle och Chokladfabriken) och sitta och lära mig mer om Photoshop. Det är ungefär så här  långt mina kunskaper i Photoshop sträcker sig än så länge, men det får vi ta och ändra på!
Blev mest nöjd med den översta bilden, vad tycker ni? :)

Vattendroppar

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6

Swirls


Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6 + Kopplingsring + Canon Lens EF 50/1,8

Hejhej!
Satte mig innan och fotade lite macro. Fotade första bästa jag hittade på skrivbordet, så det blev bl.a. en fin presentask (som ni ser på bilderna ovan). Jag älskar verkligen att fota macro, borde verkligen göra det oftare. Ett macro-objektiv står som nummer två på inköpslistan (överst står ny mobil) :)
 
Vad har jag annars gjort idag då? Förutom att jag har gått runt och hostat och snörvlat p.g.a. förkylningen så har jag haft slöjd, SO och "idrott". Vår idrottslärare var på möte så vi kollade på Glee med engelsk text för att träna engelska! :)
När jag kom hem så red jag ut en sväng. Det var härligt höstigt i luften ända tills när vi nästan var hemma... Då kom världens regn- och hagelskur! Inte så mysigt ;)
 
Nu ska jag snart sätta mig vid TVn och ta det lite lugnt. Vi hörs imorgon eller nåt! :)

Morgonlandskap

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Två bilder jag tog för ungefär en vecka sedan.

Moln

Canon EOS 600D + Canon Zoom Lens EF-S 55-250/4,0-5,6 IS
Panorama gjort på 14 bilder.

Hejhej!
Idag var det skola som vanligt. Hade SO, svenska, idrott, NO och sist matte inne på PS-gymnasiet :) Idag på matten snackade vi om restklassaritmetik (även kallat kongruensräkning och moduloräkning) och det kommer vi ha nytta av sedan när vi ska börja med kryptering! Det låter väldigt krångligt (man låter också ganska smart när man säger att man har hållt på med restklassaritmetik, haha...) men det var lätt när man förstod mönstret i det hela :) 
Vill ännu en gång välkomna alla nya läsare och berätta att jag tänkte göra en videoblogg men jag vet inte vad jag ska snacka om, så om ni har några tips eller frågor till mig så kommentera det till detta inlägget! :)
 
Hörs senare!

464


Igår slog bloggstatistiken i taket! Hade 464 unika besökare och över 900 sidvisningar...! Allt är tack vare Emelie Ohlsson som länkade mig på sin blogg och på SHOOT Magazines facebooksida när jag visade det här inlägget för henne :) 
Jag hoppas att många som har tittat in kommer för att stanna, kommentera gärna vad ni tycker om bloggen och följ den via Bloglovin'.
Åter igen, tack Emelie!♥

Bloglovin

Glöm inte att ni kan följa bloggen via Bloglovin' här

Gammal favorit


Här är en bild som jag tog för ett/två år sedan och som jag verkligen älskar! Superbra skärpa och fokus på grässtråna och dropparna och så är det fin bokeh i bakgrunden. Love it! :love:

Anna och Jag


Canon EOS 600D + Nåt objektiv
Foto: Mamma

Jag och Anna (tyskan som bodde hos mig) häromdagen när vi red :)

Känslan när man ser SHOOT i lådan



Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Nu har alla tyskarna åkt hem. Känns väldigt sorgligt eftersom vi allihop har blivit så bra vänner. Men ska försöka hålla kontakten med en del i alla fall! :)

Svartvitt




Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Bilder från Dalarna. Den översta skulle jag lätt kunna ha som tapet! 

Liseberg


Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II

Mina åkband från i helgen! Tur att man fick snygga färger ;)
Yesyes, i lördags var jag i Göteborg vid 9-tiden. Eftersom vi hade massa lådor och grejer till kalvarna körde vi in med bilen på Liseberg (det är ashäftigt, hehe). Kalvarna kom vid halv 10 och då stallade vi in dem och gav dem mat och vatten.
Klockan 13 och 16 hade vi visning i ungefär 10 min och vi var uppdelade i grupper där vi skulle vara hos kalvarna en timma var. Resten av tiden fick man göra vad man ville, grymt!
Jag och Ida åkte Kållerado hela dagen (såklart!), eftersom vi typ inte åker något annat ;) Vi räknade ut att vi åkte Kållerado 12 gånger i lördags, nytt dagsrekord för oss! :)
Åkte hem när Liseberg stängde vid 22, lagom trött efter att ha varit vaken sen kl 6... Väl hemma somnade jag gott!
I går åkte vi upp så att vi var i Göteborg vid halv 10. Hade visning kl. 13 och 16 som i lördags. Hann "bara" åka Kållerado 7 gånger eftersom Ida skulle hem tidigare. Åkte Slängungan en gång också :) Och vann 1:a vinst på Center :love: (inte stjärnvinst, utan det är 5 rör Center man vinner :love:)
Åkte hem vid 20 då de stängde. Sjukt rolig helg!!!

Sjukstuga


Hejhej!
Pappa hämtade mig i skolan vid lunch. Kände mig febrig och tung i huvudet. Inte bra nu när min tysk kommer imorgon!
Jag har precis tittat klart på Harry Potter och De Vises Sten. Med Harry Potter och en rulle Center borde jag bli frisk ganska snabbt, förhoppningsvis!
Hade en grym helg på Liseberg förövrigt! Mer om det senare.

Känslan


Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Foto: Malin
ÄLSKAR denna bilden.

Normalitet



Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Foto: Malin

Ibland undrar jag hur jag och Malin ens lyckas få några bra och seriösa bilder ö.h.t, haha! Livet leker!

Har inte bloggat så mycket i veckan. Har helt enkelt inte haft tid eller inspiration. Det blir väl så ibland :) 
I helgen ska jag vara på Liseberg, både lördag och söndag! Ska dit med kalvarna (japp, ni läste rätt, kalvarna), eftersom det är landsbygsdagar på Liseberg denna helgen :) Nån mer som ska dit?
Kommer bli grymt roligt! Nu ska jag krypa upp i tv-soffan och fredagsmysa lite, vi hörs efter helgens äventyr!

Bilder från i lördags



Canon EOS 600D + Diverse objektiv

Fotomaffia

Har jag berättat för er om mitt och Malins projekt?
I alla fall!
Klicka på bilden nedan eller på loggan längst ner i min sidomeny så kommer ni dit! :)
 

I whip my hair back and forth


Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Bilderna på mig har Malin fotat.

Jag fortsätter att lägga upp bilder från i fredags! Riktigt fin kväll var det :)

Niclas, Laila och jag


Foto: Malin
Bild på Niclas Wahlgren, Laila Bagge Wahlgren och mig på Sparbankskalaset i lördags :)
 
Har börjat göra nya ikoner till sidomenyn, visst blir det snyggt!? :D Supernöjd! Härligt med lite varmare färger nu när vi går mot mörkare tider :) 
Ha en mysig kväll, god natt!

Ändringar


Håller på att ändra lite med färger och så i designen, är inte färdig än så det är därför det var se lite konstigt ut ;)

Porträtt

Canon EOS 600D + Canon Lens EF 50/1,8 II
Bilderna på mig har Malin fotat.

Här får ni några bilder från i fredags! :)

Vackra Varberg


Canon Zoom Lens EF-S 18-55/3,5-5,6
Panorama 1: Fotat från fästningen.
Panorama 2: Fotat från "Påskberget".

Här är två panoraman över min fina hemstad Varberg som jag fotade igår. Var hur fint väder som helst! Mer bilder från Sparbankskalaset får ni imorgon, för nu ska jag gå och äta en frukt innan jag kryper till kojs :)

Bilder i en ram

 
Fick bli en cambild då bror min har snott min kamera för tillfället ;)
Hejhej! Här sitter jag och tittar ut i regnet. Ganska mysigt faktiskt.
På bilden ovan ser ni vad jag har pysslat med lite idag. Satt i bilder i ramen jag fick när jag fyllde år (jag fyller år den 23e april, så den har stått ett tag... haha), kommer bli supersnyggt när jag får upp den på väggen!
Jag har också städat och snackat med Malin i skype idag. Igår hade vi en jätterolig dag i stan, med Sparbankskalas, prisutdelning för Fotomaratonet (jag vann inget :( ) och spring fram och tillbaks. Vi utökade våra autografsamlingar med tre autografer också, mer om det senare! :)
 
photoab